Reklama

Reklama

Henry Brogan (Will Smith) je elitní nájemný zabiják, absolutní profesionál, který bez pochybností vždy stoprocentně odvede zadanou práci. Při poslední zakázce se však k němu dostaly informace, které neměl slyšet, proto se ho jeho zaměstnavatel s těžkým srdcem rozhodne nechat zlikvidovat. Koho však poslat na člověka, který je v tomhle oboru nejlepší ze všech? Ideální by byl Henryho dvojník, o něco mladší, odolnější a odhodlanější. Ve společnosti Gemini, vedené technokratem Clayem Verisem (Clive Owen) už léta probíhá tajný projekt, který právě tuhle možnost nabízí. Henry se poprvé bojí o život. V patách má rovnocenného protivníka, který předvídá jeho každý krok a každý úder vrací o něco silnějším protiúderem. V doprovodu tajné agentky Danny (Mary Elizabeth Winstead) zběsile prchá napříč kontinenty, než mu dojde, že pokud má mít aspoň nějakou šanci na přežití, musí se svému pronásledovateli postavit tváří v tvář. V ponurých kulisách budapešťských katakomb se mu ho konečně podaří zahnat do kouta, ale když se mu podívá do očí, má najednou mnohem víc otázek než odpovědí. Proti němu stojí jeho o třicet let mladší Já. A stále ho chce zabít. (Cinemart)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (421)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem verzi ve 3D a v HFR což byl tak dokonale vyčištěný obraz až mě to občas přišlo nepřirozený, ale může být že někdo jiný z toho bude nadšený. Na samotným filmu musím nejvíc ocenit akční scény, motonáhečka hýří kreativitou v každý sekundě a fighty mají nejen skvělý chorea, ale kameramen věděl kde stát a střihač jak střihat, tady opravdu není co vyčíst a klidně bych dal pět. Příběh jako takový mě s ohledem na žánr přijde v pohodě a nějak zásadně spousty věcí neřeším, protože tempo u akčního filmu je víc než vyprávěcí táhlo. V některých momentech mě však přišlo zvláštní chování postav,m vlastně celá ta Budapešťská epizoda zejména s telefonem madam tajné působila trošku směšně. Willíkovi tyhle role asi sluší, ale zrovan ukázka herectví to tady fakt není. Nicméně s ohledem na to, že v poslední době mě jednoduché akční snímky docela zklámávají svou zdlouhavou nudnou ukecaností (zdravím Sly ), tak tohle je docela neurážející akční fresh jednohubka. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Svižná nabušená akce, Will Smith je sympaťák a jako akční béčko v Dieselově stylu to funguje ok. Navíc určitě stojí za pozornost omlazení, který funguje stejně dobře jako celej film, zásadní problém ale nastává v momentě, kdy si to rozdá Will sám se sebou, samo ve vší počestnosti, ale za to s nereálně plynulým a zrychlým vizuálem, což působí blbě a jinak ok bitku to pošle do prdele. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Králík Rodžr, nepřítel státu. Wilík dvě hodiny lítá po světě a dává na piču svému animákovi jménem Molly, vykultivovaném trestuhodně nevyužitým a nevýrazným Klájvem Twoubou. Nic víc, nic míň. Prostě šablonovitý, rutinérsky natočený, anemický akčňák s krystalicky čistým obrazem, ovšem totálně bez koulí a jakýchkoliv extraordinérních vyfikundací, navíc s přístupností pro školou povinné kokoty. Aby mi tedy cílové publikum se svým dnešním zjevným deficitem mateřštiny rozumělo, nemělo to svag, drip, feč, doup a dokonce ani šuk. Průměrný žánrový steril s jediným krátkým světlým momentem, když Wilík dostával na držku endurem. Benioff morgulis. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Blíženec je rozporuplný o tom žádná. Je také dost pitomý a to převážně tím, jak moc originální a vážně míněný se snaží být. Je zde spousta špatných rozhodnutí a scénář je jak z televizního béčka. Na druhou stranu má film výborné tempo a i přes kolísající kvalitu triku, zde překvapuje zajímavě stylizovaná a natočená akce, které kdyby bylo více, byl bych ještě spokojenější. Je to tak 65% hlavně díky nevýraznému konci, který jsem čekal nabušenější, ale ty slabší 4* si film zaslouží. Já se bavil a Blíženec je pro mě příjemné překvapení roku. ()

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Blíženec těžko uchvátí něčím jiným než technologií a i tam je to poměrně s otazníkem. Viděli jsme 3D verzi, v níž obraz pravděpodobně vypadá ještě digitálněji, ale místy už je ta počítačem vypulírovaná vizualita až přehnaná. Jak jsme čekali, oproti prvnímu traileru se opravdu podařilo mladší verzi Willa Smithe vyladit a lépe snad už vypadat ani nemohla. Rovněž řada bitek vypadá našláple a jinak celkem paběrkující fanoušci přímočaré akce si na své přijdou. Smith i Mary Elizabeth Winstead nemají těžkou práci, ale scenáristická křeč a prázdnota se ukazuje nejvíce u postavy Clivea Owena, jež nesmyslnost a příběhovou vyprázdněnost ztělesňuje zcela jasně. Jedná se o další akční trip po několika lokacích, ledabyle spojených rámcovým příběhem a do ztracena vyznívající snahou o zamyšlení nad lidskostí. Řemeslně snaživá, ale jinak zcela prázdná akční jednohubka. ()

Galerie (136)

Zajímavosti (10)

  • Ve scéně, kdy Henry (Will Smith) volá Jannet (Linda Emond) do kavárny kvůli vyjednávání, je kromě výhledu na Dunaj vidět v pozadí budova parlamentu. Samotný hovor pak probíhá z Rybářské bašty. (honza.kuzel)
  • Setkání Henryho (Will Smith) v Budapešti probíhá ve známých termálních lázních Széchenyi. (honza.kuzel)

Související novinky

Mission: Impossible 7 a 8 se znovu odkládají

Mission: Impossible 7 a 8 se znovu odkládají

21.01.2022

Skoro to začíná vypadat, že se pokračování ze série Mission: Impossible už nikdy nedočkáme. Po několika odkladech a přerušování produkce z důvodu pandemie totiž přichází další smutná zpráva. Studio… (více)

Pokračování Avatara nebudou mít HFR

Pokračování Avatara nebudou mít HFR

23.10.2019

Režisér Ang Lee (Pí a jeho život, Ulička slávy) dlouhodobě vsází na to, že vyšší snímková frekvence (HFR) je budoucnost kinematografie. Jeho poslední pokus přesvědčit diváky, že má pravdu, nicméně… (více)

Nej filmy roku a PF 2019!

Nej filmy roku a PF 2019!

31.12.2018

Film, od kterého jsme kvůli komplikacím při natáčení (výměna režiséra) raději nic velkého nečekali. Bohemian Rhapsody. Dnes suverénně nejoblíbenější a masami nejlépe hodnocený filmový šlágr roku.… (více)

Reklama

Reklama