Reklama

Reklama

Ticho před bouří

  • USA Serenity (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Všechna tajemství jednou vyplují na povrch. Baker (Matthew McConaughey) toho má asi dost za sebou. Svoje životni rány si léčí v klidu a vedru rajského exotického ostrova kdesi v Karibiku. Živí se tu jako rybářský průvodce, má svou loď s názvem Ticho před bouří, ve vesnici má domek i milenku (Diane Lane) a nehezkou minulost zapíjí v baru. Ticho jeho života rozčísne jako blesk bývalá žena Karen (Anne Hathaway). A přinese bouři. Zničehonic se objeví a zoufale požaduje po Bakerovi, aby zabil jejího současného násilnického manžela. Ve jménu jejich společného syna i ve jménu jednoho milionu dolarů jako odměny má vzít jejího manžela na rybářskou výpravu a uprostřed oceánu ho hodit žralokům. Baker nejprve odmítá, ale klidné vody karibského ráje jsou už nevratně zčeřené. Výčitky a strach o syna ho začnou ještě více pronásledovat a začne o návrhu přemýšlet. Následná vlna vášní, událostí a zvratů odhalí i ta nejskrytější tajemství. (Bontonfilm)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (249)

Dale 

všechny recenze uživatele

Pokus o nový Matrix, no výsledok je trochu rozporuplný. Už to totiž nie je až také originálne a o čo ide je jasné už v prvej polovici filmu, keď sa rozprávajú Clarke s McConaugheym o synovi. Nie je to natočené zle, aj herci sa snažia, ale vyšumí to akosi do prázdna. Určite to tu je ale dosť podhodnotené, za mňa 70%. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Autentický neobvyklý film. Chatrné dialogy a po čase člun vpluje do Twilight zóny. Jde o průměrný a nepříliš zábavný thriller/drama se šablonovitými postavami a značně vyčpělou zápletkou. Film Ticho před bouří začíná jako rybářské drama o posedlosti, pokračuje jako thriller noir o plánování vraždy a vrcholí jako něco hrozně zvláštního, co bylo nesmírně ambiciózní, ale úplně se to nepovedlo. S odtajněním toho zvratu snímek zcela ztrácí tvář, stává se nechtěně legračním a hlavně se v něm najednou objeví strašná spousta nevyřešených logických mezer, nesrovnalostí, nejasností a nesmyslů. Scenárista a režisér Steven Knight se zjevně chtěl pochlubit nadžánrovou podívanou – a tím poslal své Ticho před bouří rovnou ke dnu. Ze začátku má film alespoň přijatelnou náladu se zručně nasnímanými rybářskými souboji. A když osamělého reka dostihnou banality od vzpomínek na dítě po vyznamenání z Iráku, pořád ještě může nahý McConaughey ve vlnách uspokojit alespoň dámy v publiku. Hathawayové škodí umělá stylizace blondýny a také průvodní, až odpudivě „významotvorná“ hudba. I její citové vydírání dramatizuje režisér vyloženě školácky, takřka na samé hraně laciné telenovely. Do toho vstupuje moudré kázání hrdinova kolegy na téma nebe a peklo, dobro a zlo.Jen domácká atmosféra exotického ostrova, kde se nic neutají, nemůže k zážitku stačit (kromě fanoušků rybolovu). ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Zbytečná přísnost zdejších uživatelů. Sice jsem fakt nečekal že tuňákové dobrodružství najde pointu v Truman Show, ale minimálně Matthew předvádí svůj neskutečně vysoký herecký standard. Chápu že někoho dokáže naštvat, když s ním tvůrci takhle nekompromisním stylem vyběhnou, ale já nějaké otočení kormidla začínal tušit, přecejen bylo spíše zvláštní že si to pořád pevně plulo stejným směrem. 60% ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Originální vystavění mámení (divácké) mysli. Jen ten bouřkový mrak, co zakryl odhalené partie hlavní ženské hvězdy filmu, kazí (erotický) dojem. Copak o to, kapitán rybářské lodi, kotvící na klidném tropickém ostrově, si vnad Anne Hathaway užil dosytosti, ostatně výsledkem je odrostlý synek, génius vysedávající věčně u počítače, kterého spolu mají, ovšem jejich láskyplné chvilky už dávno vzaly za své. Kapitán si změnil jméno, žije na ostrově v utajení, je posedlý kapitální rybou, která jeho prutu stále uniká, a nyní ho až sem vysledovala jeho atraktivní bývalá choť, aby pro ni vykonal službičku - má rafinovaně zabít jejího násilnického manžela. A dál už se nesluší z děje příliš prozrazovat, celé to totiž mrskne vlnou od (zdánlivě) erotického thrilleru do úplně jiných vod, částečně rafinovaných a neprostupných, takže pozor na ponor. Režisér Steven Knight vezme diváka do hodně hluboké vody, která je i místy hodně studená, ovšem má osvěžující proudění a plaví se na ní atraktivní herecká posádka - Matthew McConaughey, Anne Hathaway a Jason Clarke. Když už nic jiného, s nimi máte jistotu, že to bude stát za to. A stát to bude, Anne Hathaway nahodí takový svůdný kukuč i blond vlas, že si podmaní pánské publikum. Zrychlený tep film nevyvolá, dlouho kličkuje mezi několika žánry, které se vzájemně prolínají, ne vždy se to daří, koexistence thrilleru s erotickým zabarvením a mysteriozní scifi je poměrně rarita, která kupodivu je funkční v kontextu závěrečného rozuzlení/neboli twist jak hovado. Steven Knight je pilný pisálek scénářů, může si tedy dovolit experimentálně se pohybovat napříč žánry a tak trochu zapomenout na komerční úspěch svého díla. Nahodil udičku kvalitní kameře, pěkným lokacím a dobrým áčkovým hercům. Na mě jeho neprozřetelná návnada zabrala. Určitě si ale nemyslím, že každý divák bude schopen plně se podřídit její záludnosti, kterou jí obdařil rybář-scenárista. 7/10 ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že mě zde nebavilo absolutně nic. McConaughey, respektive jeho postava mě docela vytáčela. A to takový ty lehce arogantní týpky můžu. Anne je jedna z nejhezčích hereček, ale ve finále jsem zjistil, že v tomhle filmu mě prostě nijak nebere. No a příběh? V momentě kdy to začne být zajímavé se začne poodkrývat pointa. No a když jsem začal hádat v čem to celé spočívá, přál jsem si ať se pletu, protože takovou blbost by snad nenatočili. Jenže vole natočili. 25 procent za neskutečnou slátaninu. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo na ostrově Mauricius. (Duoscop)

Reklama

Reklama