Reklama

Reklama

Rozčarování

(seriál)
  • USA Disenchantment
Trailer 3
USA, (2018–2023), 22 h 59 min (Minutáž: 19–45 min)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(50)

Povinnosti volají, ale princezna radši popíjí. Volnomyšlenkářská Bean rozčílí krále, když spolu se svými démonskými a elfími kumpány napáchá nenapravitelnou spoušť. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (164)

Colby Sawyer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bohužel nakonec Disenchantement končí jako zklamání. Jsem rád, že tu smrtelnou křeč nenatahovali do nekonečna. První série působila slibně, naneštěstí byla i sérii nejlepší. Kontinuální děj tomu vlastně i spíš ubližoval. Chyběly vtipy, reference či prostě parodie. Jasně, po Simpsonech a Futuramě to chtěli Groening a spol pojmout jinak, jenže to by museli mít nějaké příběhové oblouky, co mají hlavu a patu. V poslední sérii člověk musel přetrpět kolik kravin se stane, než se dostanou do Dreamlandu, jen aby se stala lame bitva plná deus ex machin. Tvůrci prostě vyprávět neumí a kdyby zvolili styl Rick a Morty asi by to fungovalo líp, i když od třetí série jsem se nezasmál ani jednou. Holt tohle zůstane v propadlišti dějin, kde tomu zůstane přízvisko “ten fantasy seriál, co je jak Simpsonovi”. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Meh. Strašný priemer. Má to celkom solídny rozjazd (hlavne pasáž v elfovskom svete), ale potom ti ide na autopilota. Rozprávkovo-stredoveký svet je využitý minimálne, príbehy sú rutinné (vrátane najhoršej rutiny v podobe "klamal som a potom sa začali valiť dôsledky klamstva") a to množstvo rozvinutých línií a nedopovedaných cliffhangerov je na nervy. Prvá séria: 5/10; druhá séria: 3/10. ()

Reklama

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Na Disenchantment jsem se hodně těšil. Doufal jsem ve Futuramu ve fantasy světě, bohužel to zůstalo někde na půl cesty. Kresba a postavy tam podobné jako ve Futuramě (sem tam i něco ze Simpsonů) jsou, ale bohužel chybí humor. Překvapilo mě, že celá série má ucelený příběh a není to epizodní jako jsou Futurama Simpsoni. Bohužel seriál nevyužil možností a zůstává na půl cesty. Otevřený konec mě hodně naštval, tak určitě budou koukat i na druhou sérii, abych věděl jak to dopadne. 65% ()

Zik2 

všechny recenze uživatele

S dalším projektem Matta Groeninga se člověk samozřejmě neubrání srovnání s těmi předchozími. Disenchantment je nejvymakanější, což ale není všechno. Vtip tomu nechybí, spousta jich je podobně filozofických, jako hlavně ve Futuramě. Ale že by seriál člověk pohltil podobně jako ona a Simpsonovi, to úplně ne. ()

ywo666 

všechny recenze uživatele

Zaujimave dielko. Citit jasne ruku tvorcov Simsonovcov a Futurami. Co je aj dobre aj zle. Zle je ze vela krat budete mat pocit, ze ste to uz niekde videli. Alebo ze toto sa dalo cakat. Na druhu stranu humor stale vacsinou funguje a paroduje ako stredovek a kuzla, tak sucastne spolocenske temy. Fantasy prostredie je super. Dreamland je paradne animovany. Serial ma paralelne epizodovy charakter a tiahly navazujuci pribeh. Niekedy je pribeh dokonca zaujimavejsi ako pokusy o vtipy. Celkovo som sa dobre pobavil. Ale mohlo to byt lepsie. Potencial tam vidim. Zatial obycajne 4* ()

Galerie (163)

Zajímavosti (40)

  • Scéna, kde ve snu Bean nemá pusu, je evidentně odkaz na prvního Matrixe z roku 1999. Zde Nyovi zarostla pusa a také si myslel, že to je sen. Nakonec se tedy ukázalo, že nebyl, ale to je vedlejší. (GejmronCZ)
  • V epizodě pronese Zog (John DiMaggio) v čase 19:25 větu: „Bite my shiny metal axe!“ Jde o odkaz na postavu Bendera z Futuramy (od r. 1999), kterého rovněž daboval DiMaggio, a jeho slavnou hlášku „Bite my shiny metal ass“, v češtině „Polib mi můj naleštěnej zadek“. Do české verze Disenchantmentu tato narážka bohužel nepronikla. (Akrman)
  • Královna Oona v mnohém připomíná první dámu USA a manželku Donalda Trumpa, Melanie Trump. Je cizinkou, není první manželkou, není zrovna oblíbená ve své zemi, nepůsobí spokojeně a staršímu manželovi porodila syna. (hansel97)

Reklama

Reklama