Reklama

Reklama

55 schodů

  • USA 55 Steps (více)
Trailer

Obsahy(1)

Eleanor Riese trpí paranoidními záchvaty a je hospitalizovaná na psychiatrickém oddělení v sanfranciské nemocnici. Když jí lékaři odmítnou snížit dávkování léků, obrátí se na právničku Colette Hughes. Příběh podle skutečných událostí vychází ze soudního řízení, které se stalo precedentem v psychiatrické léčbě v USA. Drama ze soudní síně v osmdesátých letech je poctou skutečným aktérkám procesu. (Febiofest)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (60)

Lukrecie 

všechny recenze uživatele

Herecký koncert Heleny Bonham Carter, které dobře sekunduje Hillary Swank, dojemné, věrohodné, lidské. Mrzí mě, že film nezískal ani jedno ocenění, zasloužil by si ho jednoznačně. Smutné, když si člověk uvědomí, že ČR má v psychiatrickém oboru zhruba tak 30 let, možná i víc, zpoždění a odnáší to právě pacient, kterým se může stát v dnešní extrémně náročné době opravdu kdokoliv!..... ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Komentář obsahuje spoilery. Za perfektní výkony především herečkám v hlavních rolích by si Hilary a Helena zasloužily obě metál. Nevím proč jsem sama na sobě vždy taková masochistka, že koukám na takové dojemné filmy. Ale vždy mě potěší, že svět ještě není tak úplně zkažený, když se děje tolik dobra o kterém se natáčí filmy. Kdybych byla jedním z takových pacientů jako byla Eleanor, tak bych si přála mít tolik štěstí a ještě toho rozumu, abych našla někoho kdo mě alespoň na sklonku života vyslechne a bude se ke mě chovat s respektem. Protože takovou obyčejnou věcí jako je lidská konverzace o maličkostech o hudbě, dárcích o čemkoliv - můžeme udělat někomu velkou radost. Rozhodně bych film doporučila, ale hlavně si k jeho sledování kupte pořádný balík kapesníků. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

"55 Steps" je podľa mňa skutočne skvelý film. Myslím si, že podáva zaujímavý príbeh, o ktorom som nepočul, má veľmi dobré dve hlavné protagonistky a chceme, aby dotiahli boj do zdarného konca. Helen Bonham Carter podáva fantastický herecký výkon, ktorý jej verím všetkými desiatimi a pritom je súčasne veľmi sympatickou postavou, ktorú chceme vidieť zvíťaziť nad nemocnicou, ktorá jej dáva vyššie dávky liekov proti jej vôli. Hilary Swank je rovnako skvelá. A je pre mňa zaujímavé vidieť ako sa z jej advokátky postupne stáva jej priateľka. A ako si snažia jedna druhej pomôcť vo svojom živote. Prípad je jedna vec, no sú rovnako schopné ovplyvniť jedna druhej aj svoj vlastný život. Neviem ako sa to tvorcom podarilo, no je to jednoznačne film, ktorý musím vysoko oceniť. Ale nielen pre jeho príbeh a herecké výkony. Myslím si, že je rovnako skvele zrežírovaný a sú tu scénky, na ktoré nezabudnem. Je v tom veľká dávka energie, film sa nesnaží tlačiť na city a byť depresívny. Má v sebe veľkú dávku optimizmu a dobrých a príjemných momentiek. Alebo dokonca šťastných momentov. A myslím, že práve tie tomu dávajú to srdce, ktoré to potrebuje, aby to celé fungovalo. Osobne film odporúčam na pozretie a rozhodne patrí medzi vysoké karty roku 2018. A verím, že to nadchne aj vás. Hodnotenie: A ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Právnická rutinka, v níž další z advokátů stojí proti molochu bez větší šance na vítězství. Nicméně v tomto případě to přeci jen působí trochu decentněji a na autenticitě přidává i to, že se tvůrci vyhýbají klasickým divadelním představením, která jsou pro filmové soudní síně charakteristická. Nicméně největší devízou je výkon Helen Bonham Carter v roli psychicky nemocné ženy, která svou roli zvládla na výbornou a to jak výrazově, tak pohybově. Všichni ostatní vedle ní působili jen jako komparz a to včetně Hillary Swank. 75% ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Dobré, ale ak mám byť úprimný, tak som čakal viac. Takýto námet mal obrovský potenciál, ale po formálnej stránke to pôsobilo dosť mdlo a nevýrazne. Keby niet famózneho hereckého dua Helena a Hilary, tak by to zrejme nedosahovalo ani len hranice priemeru. Očakával som, že minimálne tretina filmu sa bude odohrávať v súdnej sieni pri nekompromisnom procese, avšak napokon z toho boli prakticky len dve krátke scény a celé dožadovanie spravodlivosti sa konalo prostredníctvom pošty a telefónu, čo dosť uberalo na dramatickosti celého filmu. Ďalší z mnohých filmov s nevyužitým námetovým potenciálom... ()

Galerie (11)

Zajímavosti (3)

  • Premiéra filmu proběhla 7. září 2017 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (ČSFD)
  • Film sa natáčal vo Vancouveri (Kanada), San Franciscu (Kalifornia, USA) a Kolíne nad Rýnom (Nemecko). Obdobie natáčania trvalo od 16. apríla do 15. mája 2016. (Arsenal83)

Reklama

Reklama