Reklama

Reklama

Neposlušnost

  • Velká Británie Disobedience (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Newyorská fotografka Ronit (Rachel Weiszová) se musí z velkoměsta po letech vrátit do ortodoxní židovské komunity v severním Londýně, kde vyrostla. Přijíždí na pohřeb svého zesnulého otce - rabína, nejvyšší autority této uzavřené, rigidní společnosti. Zde se znovu setká se dvěma přáteli z dětství – nesmělou Esti (Rachel McAdamsová) a zbožným Dovidem (Alessandro Nivola), z nichž se, jak Ronit ke svému překvapení zjistí, mezitím stali manželé. Členové komunity jsou pohoršeni Ronitiným oblečením i způsoby. I přes jejich odlišnosti Ronit znovu zcela propadne povznášející společnosti Dovida a hlavně Esti. Ronitina rušivá přítomnost vystavuje časovanou nálož potlačovaných emocí stále většímu tlaku a hrozí, že zažehne dlouho dřímající vášně a spory. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (77)

mira007 

všechny recenze uživatele

Rachel Weisz jako fotografka Ronit, která přijíždí na pohřeb otce po letech do ortodoxní komunity židů v Londýně odkud utekla a zanechala tam svou milou Esti (Rachel Mc Adams ), která se zatím regulerně vdala ne šťastně. Velmi komorní film, který jako sociální drama působí depresivně tísní konzervativní společnosti a jejich pravidel a jako film s lesbickou tematikou je to decentní až cudné ( jedna milostná scéna, kde je je sakra úlet slintání do pusy, McAdamsová, která se trochu odváže, ale Weiszová vůbec ). Působí to velmi inteligentně, dobře zahrané, ale výsledný dojem je, že všechno už tu nějak bylo a nic to nepřináší nového ()

evulienka3 

všechny recenze uživatele

V tomto prípade síce mierne nadhodnocujem, ale nemôžem si pomôcť. Tento film si rozhodne zaslúži viac ako 62, i keď náhľad do života komunity ortodoxných židov v Londýne je len slabým odvarom k tomu čo filmári predviedli v Unortodox, ale to nevadí aj tento film mal svoje čaro, ktoré ale spočívalo niekde inde...v jeho myšlienke a prevedení (a teda hlavne v hereckom). Nečakala som takmer nič (zaujali ma len mená hercov a hygienikov komentár - skutočne krásne napísaný) a dostala som aj s prebytkom a to sa cení! ()

Reklama

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Drsná sonda do ortodoxních a konzervativních židovských obyčejů a pravidel. Zakázaná láska mezi dvěma ženami, která nemůže být za takových okolností absolutně pochopena. Ale zatímco jedna z protagonistek už dávno dala rozvětvené rodině a celkově místu, svázanému pravidly, vale, druhá už má poměrně problém otočit se na podpatku a zdrhnout. A tak se, opět po letech, obě setkávájí při příležitosti židovského svátku a zároveň pohřbu hlavního rabína, aby opět otevřely dlouho nezodpovězenou otázku, kde cesta k odpovědím bude značně trnitá.......................moje hodnocení = 7,5 z 10. ()

Maximilianus 

všechny recenze uživatele

Dobrý námet a pre mňa tento film mal v prvej polovici aj potenciál, nakoľko som mi páčilo (aj keď je to také klišé celkom), že "moderná" žena príde do náboženského prostredia a tam sa stretáva s bývalou láskou, ktorou je v tomto prípade žena a ktorá mi navyše pripadala ako tá zvrhlá v tomto vzťahu. Práve v prvej polovici má tento film také komorné a pomalé tempo s tajomným nádychom hriešnosti a niečoho zakázaného. Ale po erotickej scéne všetko nejako opadne a napríklad keď najprv všetkým vadilo, že do ich komunity prišiel človek z iného sveta, tak neskôr nie len, že im to nevadilo, ale ešte bolo aj v poriadku, že jedna z ich komunity je lesbička. Nakoniec sa všetko dobre vyriešilo a bol koniec. Najprv som chcel dať hodnotenie 4* a 7,2, ale aj keď to nie je zlý film, hodnotenie znižujem. 7/10. ()

wege 

všechny recenze uživatele

Trochu podobné, ale zároveň hodně jiné než třeba Neortodoxní. Výborné herecké výkony, zejména ty ženské. Rachel byla v roli té původně hodně zakřiknuté a podřízené Židovky fakt přesvědčivá. Nicméně pořád mám pocit, že to mohlo jít daleko více do hloubky, tomu náboženství a zejména jeho ortodoxnější verzi by šlo nastavit zrcadlo daleko více. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (4)

  • Film si z niektorých krajín odniesol odlišné vekové obmedzenie od ratingových spoločností. Zatiaľčo v Nemecku dostal film rating FSK0 (bez vekového obmedzenia, v Británii dostal rating "15" pre silný sexuálny obsah. (Janko_Vlyrd)
  • Natáčanie filmu začalo 3. januára 2017. (Kub_ees)

Reklama

Reklama