Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rasmus a Maria se poznají na party a prvotní flirt nabere rychlé grády. Maria se nastěhuje do Rasmusova bytu a po malých krůčcích si podmiňuje jeho životní prostor. Je to nevyrovnaný pár. Maria je cílevědomá, dominantní, Rasmus jako by tápal mezi pubertou a dospělostí. Christian Tafdrup v civilně natočeném dramatu zachycuje všední vztahové situace, z nichž se rýsuje přesný portrét dvou zcela rozdílných lidí, jejichž vzájemná přitažlivost má destruktivní následky. (Film Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (115)

UhLee 

všechny recenze uživatele

(7,5/10). Ve chvíli, kdy se Amanda Collin podívá do kamery jsem věděl, že se bude jednat o parádní, ale zároveň o hodně náročný film. Ten její pohled mě naprosto dostal. Příběh je to až děsivě reálný a vůbec není nemožné, aby se vyplnil. Jsem rád, že režisér nezašel příliš daleko držel se krásně na hraně "nesnesitelnosti". Jediný problém vidím v samotném názvu snímku, protože prostě víte co od něj čekat. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Film, který mě psychicky totálně rozhodil a myslím, že nebudu sama. Žel, tohle téma je reálné a jak už se tady píše, každý to možná v životě v nějaké formě zažil. Jistě, že to může být i z té druhé, chlapské strany. Je to hnus a měla jsem chuť tu babu rozsekat na malé kousíčky a hodit rybám. V porovnání s tímhle je film Teorie tygra úsměvná fraška......ale taky výborná, jen jinak laděná. ()

Reklama

Petaxis 

všechny recenze uživatele

V první polovině filmu jsem si říkala, že takové věci se ve vztahu dějí a umím si představit že se do nějakého podobného konfliktu dostanu i já sama a pořád jsem se na to dokázala podívat z obou stran, jak z pohledu partnera, tak partnerky. V normálním životě by ale lidé nakonec měli dojít do nějakýho kompromisu. Ovšem to co se dělo v druhé půlce filmu už bylo hodně přes čáru, protože něco takovýho co tam pronášela hlavní hrdinka dokáže člověku, kterýho by měla mít ráda, říct jen největší psychopat. Konec dost nepochopitelný, pokud by mi někdy někdo řekl takový věci, co ona jemu, tak už ho nikdy v životě nechci vidět a tudíž si za to tak trochu vlastně může sám. I když kdo ví, možná to tak bývá, když se pomalu přikládá pod kotel, člověk ztrácí nadhled. Hodně se mi ale na filmu nelíbilo vykreslení všech ženských hrdinek, podle režiséra je asi každá žena hnusná mrcha a když po chlapovi chce, aby se z poloviny podílel na domácích pracích a byl schopnej se o sebe postarat, nedej bože se při nějaký výjimečný události postarat i o partnerku, tak to asi znamená, že je strašně utlačovanej chudáček, kterýmu ženy sebraly všechny jeho práva. A to že musí otcové z piva domů, aby hlídali děti, na tom je něco divnýho nebo co? Je jasný, že když už si je udělali, tak se o ně budou muset kurva taky starat ne. To fakt neznamená, že jsou šikanovaný... Chápu, bylo potřeba zajít do extrému a pojmout to jako psychologickou sondu do světa bezcitných ženskejch, co nemají city a svý partnery jen vysávají a i proto se mi film líbil, protože pohled je to fakt zajímavý, na druhou stranu ale nebylo nutné takhle vykreslovat všechny ženy, jako by žádná ženská nemohla bejt v pohodě. ()

runner85 

všechny recenze uživatele

Možno by sa zišla faktická poznámka na rádio Jerevan. Bola Mária naozaj potvora? Bol Razmus naozaj lúzer? Alebo sa proste sem hodí veta zo známej pesničky Není to láska, neni to zlo, jenom se nám to nepovedlo. Nebudem vôbec Máriu obhajovať.Bola potvora! Hlavne útok na jeho správanie sa k mame a ich skvelým rodinným vzťahom bol úder pod pás. No a on bol tak neskutočne zamilovaný, že mu prerástla cez hlavu. Ale ako nič v zlom, mať takú partnerku ako bol on, ktorá by bola neskutočne submisívna tak by to nebolo ono. (Mária, koho, že si mi to neskutočne pripomínala?) Nuž, vo vzťahu je vždy dakto dominantný, no a Máša túto úlohu zobrala na seba, Razmus jej to dovolil.(šak mala rajcovnú prdelku) Občas mu dala zamrdať ... a žili šťastne až kým nepomreli... Amen. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavá vztahovka z Dánska, která asi úplně nenechá většinu diváků a divaček chladnými. Mně celou dobu vrtalo hlavou jaký bude mužský a ženský pohled na tento film. Aniž bych chtěl stranit jedné nebo druhé straně, přišlo mi to až moc nevyvážené, protože málokdo mohl fandit Marii. Nicméně uvědomil jsem si, že tady nešlo o to nahlížet na vztah dvou lidí, který si projde klasickými stádii od krásných počátků po kritické fáze, ale o to, jak paní dominantní potká pana submisivního. Možná by bylo přínosné sledovat paralelně jiný vztah, kde by se role prohodily. Ale i tak jsem spokojený, určitě jde o film, který může vyvolat podnětnou diskusi mezi filmovými fanoušky. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (2)

  • Celosvětová premiéra proběhla 2. října 2017 na filmovém festivalu CPH:PIX v Kodani v Dánsku. (ČSFD)

Související novinky

Severská filmová nadílka na přehlídce Scandi

Severská filmová nadílka na přehlídce Scandi

28.01.2018

Přehlídka současných severských filmů Scandi vstoupí do čtvrtého ročníku ve velkém stylu. Nabídne divákům tři dánské premiéry, retrospektivu špičkových dánských režisérů Tobiase Lindholma a Michaela… (více)

Reklama

Reklama