Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Tato kultovní komedie o vyskokoškolácích šedesátých let učí, že žábavnější než univerzitu vystudovat, je užít si a přežít. Bluto (John Belushii), Vydra (Tim Matheson), Flíček (Tom Hulce) a Hromdopolice (Stephen Furst) žijí životem moderních mladých mužů. Flámování je na denním pořádku, sex jen občas a alkohol se pije a jointy kolují. Hlavní náplň výuky: srandičky, prdelky a prcičky. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (61)

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Nejspíš jedna z prvních teen komedií. A výborná a podle tržeb i dost úspěšná. Exceluje především John Belushi, hlavně ve scéně ve školní jídelně s vymačkáváním beďarů a skvělým hudebním doprovodem písně Wonderful World, který tomu dodává takovou trochu nostalgii, kor když víte, co se s Belushim stalo. Ostatní zúčastnění nejsou tak dobří, ale film nenudí a tak trochu možná i kvůli tehdejší originalitě dávám čtyři. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Klasika medzi starými komédiami. Síce som nikdy na americkom vysokoškolskom internáte nebola a našincovi je dosť cudzia večná rivalita medzi kadejakými gama-kapa-omegami a inými gréckymi písmenami, ale... táto priblblá študentská komédia s tlupou šialencov a Johnom Belushim na čele má neuveriteľné čaro, ktoré ma dostalo okamžite. Milujem Animal house a milujem Bluta :-) Inými slovami: "Cut the crap. Give me a drink!" ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Já tyhle komedie nikdy nemusel, ale tohle jsem chtěl vidět jen proto, že Landis, že na to jsou často odkazy v Simpsonových a že to je předchůdce tohohle subžánru, ze kterého pak vzešly kultovní Prcičky apod. filmy. A bohužel to dopadlo přesně tak, jak jsem čekal - nebavil jsem se a spíš se hlavně nudil. A nebýt skvělého Johna Belushiho a pár kreativních nápadů, nejspíš by to šlo už úplně mimo mě. Tyhle dva faktory mi dojmy aspoň částečně zachraňovaly a občas donutily i k občasnému pousmání či krátkému zasmání, ale nebylo jich tolik na to, abych tomu dal vyšší hodnocení. Nehledě na to, že to, stejně jako ostatní tomu podobné filmy, nemá žádný děj a je to jen sled nahodilých scén řádění jedné koleje. To je všechno, je to ztřeštěné, má to jednoduchý pubertální humor (což ale není špatně, tady se dá samozřejmě čekat) a prostě to není humor zrovna pro mě. Ani bych moc netoužil do takové koleje patřit. Pro mě to určitě je nejslabší Landisův film a trochu mě děsí, jakou mám smůlu na výběry filmů od něj, protože s každým dalším je to jen slabší a slabší... Btw, přijde mi, že podobně jako u prvních Prciček se tu také nadhodnocuje za jednu věc, která je pro všechny nezapomenutelná, ale to ostatní ano - tady tím je Bluto, v Prcičkách Stiflerova máma a hlavně fór s flétnou... 2* ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

První a taky jediný samostatně stojíci film pod hlavičkou dnes již neexistujícího časopisu National lampoon sem viděl poprvé a upřímně nechápu jeho skoro kultovní status. Obsazení a John Landis na režijní židli slibovali mnohé, ale výsledkem je ne úplně záživná “komedie” s pár funkčními a hromadou nefunkčních vtipů, která se táhne jako smrad a za svými mladšími nevlastními sourozenci zaostává ve všech směrech. Prakticky jediné co mě tu bavilo byl John Belushi, který nejspíš ani nemusel moc hrát. Víc bohužel nic…40% ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No, na tomhle filmu se uz dost podepsalo stari, jednak vetsinu vtipu uz jsem videl jinde, protoze k tomuhle sem se dostal az takhle pozde a navic tu tech vtipu az zas tak moc neni a je to drobet stereotypni. Prislo mi, ze kdyby se tvurci nezamerily ciste na bordel v Delte a vecirky a nakej cas venovali i forkum ve skole, mohlo to bejt daleko lepsi. Ale zase se musi nechat, ze obcas se nakej vostrej vtipek objevi, herci jsou fajn a John Belushi je tady strasnej krutak. A za zaverecnou odplatu rediteli musim hvezdicku pridat. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (45)

  • Meat Loaf byl druhou volbou pro roli Bluta v příadě, že by Belushi odmítl. (D3VIL)
  • Mark Metcalf měl původně zájem o roli Ottera. (D3VIL)
  • Na reklamu a propagaci filmu byly vynaloženy větší náklady než na samotnou tvorbu. (D3VIL)

Reklama

Reklama