Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Co se stane, když se setká geniální komik Eddie Murphy s Danem Aykroydem a Jamie Lee Curtisovou? Vznikne nadčasová komediální klasika okořeněná ztřeštěným satirickým humorem. Murphy exceluje v roli pouličního podvodníčka, který dostane šanci vyměnit si své místo s úspěšným obchodníkem s komoditami (Aykroyd). Náhlý zvrat štěstěny je však jen krutým vtípkem dvou znuděných a nechutně bohatých bratrů (Don Ameche a Ralph Bellamy), kteří spolu uzavřeli jalovou sázku. A když pravda vypluje napovrch... následky budou vskutku k popukání. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (330)

nascendi 

všechny recenze uživatele

Včera som si pustil Policajnú akadémiu a po nej Výmenu. Oba filmy sú americké, z rovnakého obdobia a označené ako komédie. Zatiaľ čo na Policajnej akadémii som sa opakovane dobre zasmial, u Výmeny to bolo iba na zriedkavé pousmiatie. O manipulatívnych hrátkach znudených boháčov som už kedysi videl Miliónovú bankovku a My Fair Lady. Oba nakrútené vynikajúco a vtipne. Výmena oproti nim obsahuje sankčný prvok a happy end, čo určite potešilo schvaľovacie komisie za normalizácie. Mňa potešilo iba to, že išlo o dobre zahraný príbeh. Ale nesadol mi. Stáva sa. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Mám hned několik mnohem oblíbenějších filmů Johna Landise, které navíc nedisponují příběhem fungujícím z větší části díky "idiot plot" a skoro až ideologickému karikování retardovanosti snobských pracháčů. Zkrátka tady jsem nějak tu "úžasnou komiku" nezaznamenal a podruhé bych se nepodíval ani kvůli Jamie Lee. ()

Reklama

Kimon 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch mála lepších duchaplnějších amerických komedií. Pozdější komedie s Eddie Murphym postupně rok od roku ztrácely na zábavné hodnotě. Alespoň pro mě. Když se někdo začne nepromyšleně hnát za výdělky v okamžiku, kdy stojí na vrcholu své "rychlé" slávy, bere roli za rolí, aniž by přemýšlel o scénáři, dopadá to obvykle tak, že hodnoty jeho práce postupně a nezadržitelně klesají. V tomto případě jsem se však vydržel dokoukat i při druhé projekci (po letech) až do konce. Ten okamžik, kdy Valentin zjišťuje, že opět vidí a může chodit je opravdu kouzelný. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Nenápadná perla mezi komediemi. Plná zábavných figurek, gagů a situací, z nichž je vystaven originální příběh o jedné podivné sázce, jednom neobvyklém podrazu a jedné pokusné záměně míst. Aykroyd typově bez chyby, Murphy v nejlepší formě, Elliot naprosto dokonalý a Jamie Lee okouzlující. Jeden z filmů, ke kterým se rád a pravidelně vracím. ()

Cracker 

všechny recenze uživatele

Takýchto klasických amerických komédii by svet potreboval viac, dokonca o to viac by ich potreboval samotný Eddie Murphy ktorý už celé roky tápa v "úspešných" komédiách ktoré časom prestávajú baviť aj malé deti, ktorím sú určené. 90% hlavne vďaka hlavným predstaviteľom(Murphy, Aykroyd, Ameche...) a peknému scenáru ;) ()

Galerie (58)

Zajímavosti (21)

  • V úvodní montáži Philadelphie můžeme vidět mimo jiné i sochu Rockyho, která zůstala na místě po natáčení Rockyho III z předchozího roku. Dnes se socha nachází místo na schodech k muzeu umění v blízkém parku. (don corleone)
  • Randolph Duke má na své straně pracovny obraz Ronalda Reagana, zatímco Mortimer obraz Richarda Nixona. (Kulmon)
  • Budoucí švagr Jamie Lee Curtis Nicholas Guest se ve filmu objeví jako Harry. (Kulmon)

Reklama

Reklama