Reklama

Reklama

Plážový povaleč

  • Česko The Beach Bum (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Tak trochu jako kdyby se Big Lebowski bratrů Coenů posunul směrem ke Strachu a hnusu v Las Vegas Terryho Gilliama. Hlavní hrdina vypadá jako plážový povaleč, chová se jako plážový povaleč a ze všeho nejvíc to prostě a jednoduše je plážový povaleč, obejda a vagabund. Věčně je pod vlivem čehokoliv omamného, co je zrovna po ruce, a žije ve velkém stylu mimo jakákoliv popsatelná kritéria, životem projíždí podle pravidel vytvořených jen sobě na míru. Říká si Moondog. K tomu je ale básník a je až nechutně bohatý. Občas si na to dokonce vzpomene, stejně jako na to, že má dceru a ženu, která ho miluje a současně podvádí se slavným Snoop Doggem. Moondog se potácí a svoje neuvěřitelné eskapády vyvádí stejně tak na ulici jako na luxusních večírcích, až po jednom z nich narazí autem do stromu a musí na odvykačku. Jenže tam není žádná zábava a už vůbec tam nejsou drogy ani pořádný pití, proto raději uteče. Díky nehodě o všechno přišel, protloukat se po známých a po ulici mu ale vždycky slušelo. Je pořád v pohodě a přitom pořád něco píše. (Bontonfilm)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (190)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Harmony Korine, to co jsi natočil... Naprosto obyčejnou a bezdějovou feťáckou komedii. Co taky čekat za film, když tu v důležité roli je obsazený Snoop Dogg. Pořád jsem doufal, že to bude mít nějaký přesah, nějakou myšlenku, i ten Snoop Dogg tam bude z nějakého většího důvodu, stejně jako to měl režisérův předchozí film - a ono ne. Fakt je to jenom naprosto jednoduchá feťácká komedie, ve které Matthew McConaughey celou dobu pobíhá po plážích, neustále chlastá (a taky fetuje - logicky), živí se psaním básniček a vůbec nic jiného nedělá. A ono to není ani moc vtipné, jsou tu teda asi 3-4 úsměvné chvíle, ale to je tak vše. Kameru to má moc pěknou a ty záběry na pláž a moře jsou často krásné, ale ten film je jinak hodně prázdný a jako komedie to na mě nezabralo. Vlastně mi tady chybělo to, proč Harmony Korineho docela můžu, i když jeho filmům nikdy nedám hodně. Celkem mě to zklamalo, avšak na druhou stranu, já to tak nějak čekal. Jen jsem prostě doufal, že to tak nebude, že to celé bude mít nějakou myšlenku... A ono ne. 2* ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

"50 odstínů zeleně" aneb skvělá oslava bezstarostnosti a pohodářství, která je pomyslnou poctou/věnováním Harmony Korina všem stonerům – a v podstatě i jeho režijní fuck-off, poněvadž tenhle film má víc v piči než Matthew McConaughey v hlavní roli. Každopádně: jestliže současná kinematografie něco potřebuje, jsou to filmový manifestace o legalizaci konopí. A nejenže 'Beach Bum' tuhle manifestaci splňuje, ale zároveň jde o neobyčejně osvobozující a svobodomyslný dílko s parádní plejádou hereckých cameos (Snoop Dogg, Jonah Hill, Zac Efron, Martin Lawrence) a božím soundtrackem. Lepší podívanou na International cannabis day nehledejte. Stav zvýšenosti výhodou 💚 .... Jak jednou pravil Karl Marx: "I'm joining the war on drugs, on the side of drugs!" #4/20 ()

Reklama

luka4615 

všechny recenze uživatele

The Beach Bum je především krásně nasnímanou psychedelickou jízdou, která je ovšem ve své hlubší podstatě zoufale nudná a prázdná. Režisér Harmony Korine nám zde sice představuje barvité charaktery (Kapitán Wack!), které si svůj dekadentní styl života užívají, nicméně pár minut po projekci zjistíte, že na jednotlivé scény či hlášky pomalu ale jistě zapomínáte. Jediným pozitivem tedy ve finále zůstanou nádherné západy slunce a Matthew McConaughey zhulený jak paprika. Nic víc, nic míň. Škoda. „I mean, fuck, we're here to have a good time. I just wanna have a good time, until this shit's over, man. This life's gig a fucking rodeo and I'm gonna suck the nectar and fucking rawdog it till the wheels come off.“ ()

Fiftis odpad!

všechny recenze uživatele

Matthew McConaughey v hlavnej úlohe. On si v úlohe evidentne užíva veľa zábavy, ale pozerať na neho, to už taká zábava nie je. Aj oných 95 minút sa zdá ako celé popoludnie. V ďalších úlohách sa objavia moji obľúbení Jonah Hill alebo Zac Efron. Len absurdná scénka s bláznivým milovníkom delfínov Martinom Lawrencom na chvíľku vzbudí dojem poriadnej komédie. Filmu chýba tak nejako úplne všetko. Možno sa nás snažia inšpirovať, aby sme životom len preplávali, na všetko hľadeli s úsmevom a že šťastie je len stav duše. Ak máte pocit, že v živote vám ku šťastiu chýba len Matthew McConaughey v ženských šatách, medzi ženskými nohami, na párty, na jachte a predovšetkým na drogách, potom je pre vás The Beach Bum skvostnou prehliadkou, ktorú ste hľadali. A ostatní diváci, hľadajúci prakticky čokoľvek iné, si ho môžu v pokoji nechať ujsť. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Poměrně solidní herecká partička během natáčení vyhulila dvě sta kilo hulení, které zajistil Snoop Dogg a vyšňupali desítky kil kokainu, o které se postaral, toho času, Zac Efron. Výsledek je brutální filmařskej úlet, u kterého, až následně zjistíte, kdo ho natočil, tak se vlastně vůbec nebudete podivovat. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (11)

  • Hlavní postava Moondog (Matthew McConaughey) pronese ve filmu 4 básně. Ta ústřední, co je pronesena na začátku i na konci, je „A Beautiful Poem“ od Richarda Brautigana, „Piano“ pak byla přiznaně obšlehnuta od D. H. Lawrence, dále zazní „Be Drunk“ od Charlese Baudelaira a „Song at Sunset“ od amerického klasika Walta Whitmana. (JayZak)
  • Žluté auto, které řídí Heather (Stefania Owen), je Mercedes-Benz G 550 4x4 typ W463 z roku 2017. (SONY_)

Související novinky

8. Filmový víkend ČSFD.cz (9. - 11. srpna)

8. Filmový víkend ČSFD.cz (9. - 11. srpna)

15.07.2019

Milí filmoví fandové, právě byl spuštěn zvýhodněný online předprodej vstupenek na 8. ročník Filmového víkendu ČSFD.cz. Letošní ročník setkání filmových nadšenců poběží od pátku 9. do neděle 11. srpna… (více)

Reklama

Reklama