Reklama

Reklama

Drtivý dopad

  • USA Deep Impact (více)
Trailer

Obsahy(1)

K Zemi se blíží Wolf-Biedermanova kometa, větší než Mount Everest. Ke srážce, jež bude znamenat konec planety Země, má dojít za necelý rok. Zatímco se chystá vesmírná expedice, jež se má pokusit rozstřílet kometu jadernými zbraněmi, na Zemi se rychle chystají podzemní kryty, jakési archy záchrany. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (417)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Strašne rozťahaná a nezaujímavá prvá polhodina dosť strháva body, ale od štartu rakety je to už dosť pozerateľné a zaujalo ma to. Škoda, že to vo vesmíre, vzhľadom na úvod vybavili až príliš rýchlo a záver zbehne ešte rýchlejšie. Asi najlepšie boli scény náhodného počítačového výberu obyvateľov, v ktorom občania nad 50 rokov už nemali takmer žiadnu šancu, ibaže by bol niekto významný vedec či politik (pre kurvy sa vždy nájde miesto). Práve tá obava o postavy, kto bude žiť, kto nie, bola zaujímavá a scéna, v ktorej sa Téa Leoni vzdá svojho miesta, dokáže dojať. Dojme aj pár iných momentov, ako napríklad posledný odkaz synovi „Buď dobrý, buď dobrý....“, namiesto otrepaného „milujem ťa“ a pretože mám katastrofické filmy rád, prikláňam sa k štyrom, aj keď som si vedomý, že film zďaleka nieje bez chýb. 70%. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem nic a ani člověk ať nic nečeká je to katastrofická krása a ve směs se nic neděje ale tady prostě nevadí tady jsem žral příběh a danou situaci jednání, romantika nechyběla napětí akce a drama taky ne finální ukončení je velkolepé a rychle je dobře že i dříve dokázaly filmy nesmírně dobře potěšit mít skvělé efekty dodat mrazivé scény, herci na svém začátku a pak se s úsměvem koukám na nebezpečí. ()

Reklama

MM11 

všechny recenze uživatele

Tak tímhle stylem určitě ne ! Lederová chtěla evidentně rozplakat celou Ameriku bez ohledu na následky. Tak trapný scénář bych očekával u seriálu Tak jde čas, ale katastrofický film? Nechutné postavy (snad jen Morgan Freeman v roli prezidenta je spolehlivý) dokreslují scénáristickou impotenci. Michael Bay si může gratulovat, jeho Armageddon má bezesporu lepší scénář. I přes dobré triky nemůžu dát víc kvůli filmu jako celek. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Dvě hodiny trvající katastrofický epos o zániku planety, přičemž samotný "dopad" se odehraje až na konci filmu. Jinak po celou dobu se nám i tak dostává "Drtivého dopadu." Avšak v podobě té nejprovařenější zásobárny klišé, patosu a hraní na city, jaké může apokalyptické téma v rukou "zkušeného" Hollywoodu nabídnout. Samozřejmě včetně nějaké té dávky nelogických scén, postupů a chybek. Ani známí herci, v čele s prezidentem Freemanem:) či mladičkým, roztomilým Elijahem Woodem, nedokáží překonat sílející postup dějové nezáživnosti a jednotvárnosti. Alespoň James Horner dokázal svým hudebním umem navodit nějaké větší emoce, než nudná očekávání v tom, která klišé budou následovat nyní. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Dobrý katastrofický film, který je ovšem ve srovnání s Armageddonem vcelku nevýrazný. Děj je roztříštěn na velké množství malých příběhů a trochu tím ztrácí na konzistenci. Herecké obsazení je slušné, zejména "mladej Frodo" či Morgan Freeman v roli černého prezidenta potěšili. Přesto mám pocit, že to mohlo být o kus lepší. Velké plus za Hornerovu hudbu, která, byť sice ne vždy do atmosféry filmu sedla, byla nádherná. Stejně tak závěrečná vlna byla až děsivě mrazivá. Slabší 3* ()

Galerie (57)

Zajímavosti (21)

  • Joshua Colwell, který hraje jednoho ze členů NASA, zároveň dohlížel na vědeckou správnost filmu. (Karlos80)
  • Natáčení probíhalo od 16. června 1997 do 24. října 1997 ve Virginii, Washingtonu, Californii a New Yorku. (ČSFD)

Související novinky

Hezký den Vám všem!

Hezký den Vám všem!

17.04.2005

Spielbergova stejnojmenného hitu z roku 1951. Trochu ovšem zaráží jméno scenáristy a režiséra, který má projekt na starosti. Je jím totiž Stephen Sommers. Snímek protentokrát neprodukují Sommersovi… (více)

Reklama

Reklama