Reklama

Reklama

Ten pravý, ta pravá?

  • USA Destination Wedding (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Keanu Reeves a Winona Ryder spolu v legendárním filmu Dracula vytvořili příběh velké, upřímné a čisté lásky. V komedii Ten pravý, ta pravá? do sebe vrazí jako věčně nepříjemní a nabručení samotáři na svatbě, kam prostě museli. Omylem se dají do řeči už na letišti během cesty a hned zjistí, že mají vlastně hodně společného: nenávidí ženicha, nevěstu, svatby a ze všeho nejvíc začnou nenávidět sebe navzájem. Oba by chtěli být úplně jinde, nejlépe sami a hlavně se navzájem nikdy nevidět. Jejich sarkasmus je na akci plné šťastných lidí, kteří se chtějí bavit, postupně od všech ostatních izoluje, až si prostě zbydou a musí si začít povídat. A když si s někým povídáte a pijete u toho víno, může se nakonec stát cokoliv. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (188)

Harpy 

všechny recenze uživatele

Som v šoku, lebo pri tejto dvojici som si hneď povedala,  že to bude isto fajn romantická komédia.. Obaja sú moji obľúbení herci, no nefungovala ani chémia, ani akoby nasilu vtipné konverzácie (ktoré vlastne tvoria celý film) pritom herci sa snažili čo to šlo, aj improvizovali, ale bohužiaľ nakoniec to celé vypálilo skôr trápne. Nebolo to dobre zvládnuté po režijnej ani scénarskej stránke. S ťažkým srdcom dávam ** ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ten slovní průjem zejména v druhý části film byl horší než teplý pivo na plicích a spolehlivě zabil těch pár fórků z první fáze, kdy film ještě připomínal romantickou komedii a ne Woodyho Allena bez Woodyho Allena. Keanu a Winona maj mezi sebou chemii, umí se na sebe podívat, jenže Victor Levin je prostě nudař od boha. ()

Reklama

Greg25 

všechny recenze uživatele

Zajímavé postavy, výborný Reeves s Ryder a pár výborných cynicky upřímných dialogových point, které mě fakt bavily. Není to ale rozhodně film pro každého a posledním patnácti, dvaceti minutám zcela určitě chybí vtip i nápad v dialozích. Celé je to prakticky o dvou postavách, což občas asociuje vhodnost pro divadlo, ale tam by zase přeci jen museli jít dialogy ještě víc na dřeň. Ale já se po dlouhé době u romantické komedie opravdu nahlas smála, ale dost záleží, jestli je sarkasmus i cynicky nihilistické komentování všeho váš šálek čaje, můj ano. Hodně se tu srovnává s Woodym Allenem, ale vyjma snad kamery, moc paralelu nevidím, humor i rámování point mi tu přijde jiné. Neurotický humor tu není vůbec. 80% ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

U mňa spolupráca K. Reevesa a W. Ryder opäť zafungovala. Scenár je jednoduchý (možno až príliš), ale tie dialógy sú za to zaujímavo napísané. Nehovorím, že všetky sa mi páčili, ale boli medzi nimi také, ktorý sa mi aj po skončení snímku stále motali v hlave. Za prípadný neúspech filmu spomínanú dvojicu neviem viniť. Film, kde vedľajšie postavy prakticky existujú len v pozadí a bez akýchkoľvek hereckých činností. Osobné hodnotenie: 75% (***) ()

Sygauras 

všechny recenze uživatele

Začátek na letišti, dal tak nějak vědět, že to asi zase bude ta trapná konverzační blbost, u které se bude 90% děje provozovat hádání a trapné urážky. Jenže pak nastoupily asi za minutu do letadla a já se poprvé fakt dobře zasmála. ON je divnej a ONA praštěná. Při rozhovoru o rodině, u stolu v restauraci, jsem už brečela smíchy. Takle ukecanou komedii jsem potřebovala jak sůl. Jenže pak se to nějak zpomalilo a vtip přestaly být tak vtipné. Od scény kdy potkaly tu pumu, jakoby jim došla nápaditost a humor. Už samotná scénka s pumou, byla zvláštní a dialogy jakoby byly tlačeny na sílu, stejně jako scéna se sexem. Po tom už se jen zvláštně filozofovalo, i když docela humorně, ale přes to se mi zdá že jim docházel dech. Závěrečná scéna v letadle, už byla plná jakých si existenciálních monologů o vlastním smyslu toho proč jsme tady a o filozofování nad vlastním jsoucnem. Škoda. První a druhá třetina za 4 hvězdy, ale ta třetí to dost shodila. Takže tři placky. Mimochodem, ani mi vlastně nepřišlo nijak zvláštní, že v tom filmu hráli jen dva lidi. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (7)

  • Při scéně, kdy Frank (Keanu Reeves) a Lindsay (Winona Ryder) sledují z postele film, lze vidět chybu střihu. V záběru zblízka drží Frank Lindsay za rameno, zatímco Lindsay si hraje s vlasy. Při záběru z dálky, který nastává okamžitě (zvuk z televize pokračuje), má najednou Frank ruku na dece a Lindsay ruce úplně mimo obličej. (six_seven)

Reklama

Reklama