Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Novinář Chris Chandler přijde v Los Angeles o auto, které nutně potřebuje. Nečekaně mu pomůže neznámý muž, který mu daruje svůj luxusní vůz. Překvapený Chris později dárce, právníka Thorsena, vyhledá, a ten mu vypráví, jak byl před časem v nemocnici s dcerkou, která dostala astmatický záchvat. Lékaři si jich nevšímali, dokud je k tomu se zbraní v ruce nedonutil mladý raněný černoch, kterého nikdy dřív neviděl. Chris se rozhodne vypátrat o podivném řetězu dobrých skutků víc. Dostane se tak na stopu jedenáctiletého Trevora McKinneye, který žije na chudinském předměstí Las Vegas s matkou, alkoholičkou Arlene. Před čtyřmi měsíci dostala jeho třída od nového učitele Eugena Simoneta neobvyklý úkol. Vymyslet způsob, jak zlepšit svět kolem sebe, a pokusit se ho realizovat. Trevor přišel s nápadem, že pomůže třem neznámým lidem, a každý z nich místo aby mu pomoc oplácel, ji pak poskytne dalším třem. V rámci projektu přivedl domů bezdomovce Jerryho, dal mu najíst, nechal přespat v garáži a poskytl mu trochu peněz. Druhý, kterému se Trevor rozhodl pomoci, byl sám učitel, poznamenaný v obličeji popáleninami. Pokusil se dát ho dohromady se svou matkou, kterou se tak současně snažil ochránit před svým hrubiánským otcem Rickim. Později však nedokázal zabránit týrání spolužáka Adama trojicí rváčů a smutně konstatoval, že ani v případě Jerryho a učitele se mu snaha nevydařila. Netušil, že se jeho nápad šíří jako nenápadná lavina celou zemí. Ne všechny pohádky však mají dobrý konec. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (437)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Thomas Newman: 1. Possibility ,2. Car Trouble ,3. Washer Vodka ,4. Cereal Bum ,5. Come Out Jerry ,6. Fixture Vodka ,7. Rat Bastard ,8. One Kiss ,9. Tardiness ,10. In Recovery ,11. Jaguar ,12. Dumpster ,13. Sleepover ,14. Cosmic Aristotle ,15. Euphemism ,16. Homeless ,17. Pay It Forward ,18. Night And Day And Night ,19. Asthma ,20. Powers Of Three ,21. Desert Drive ,22. Wasted Air ,23. The Bad Thing ,24. Gasoline ,25. Velocity Organ ,26. I Forgive You ,27. Calling All Angels - Jane Siberry ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Myslím, že se tu shodneme na tom, že ten konec byl zbytečný a dost přitažený za vlasy. Troufám si tvrdit, že je to dostatečný důvod pro snížení hvězdiček. Nicméně i film celkově není úplně tak dokonalý, jak by mohl být. Jde o to, že vypráví dva příběhy. Jeden, který se týká vztahu a lásky mezi Kevinem a Helen Hunt a druhý, který se týká záchrany světa tím, že pomůžeme třem dalším lidem. Problém filmu je v tom, že ani jednu tuto linii zcela nevyčerpává, ale pouze lehce nastiňuje. Je to škoda, protože námět je to fakt dobrý a pod taktovkou lepšího režiséra, mohl vzniknout film, o kterém by si všichni vykládali a možná by se našel i někdo, kdo by to chtěl taky vyzkoušet. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„V tom je krása oneskoreného poznania.“ Odporný film. Mimi Lederovú som mal rád v jej začiatkoch, ako režisérku výborného seriálu „Pohotovosť“ a jedného z prvých filmov štúdia DreamWorks, realisticky poňatého PEACEMAKERA (ktorý síce nebol "nič moc", ale v porovnaní s jej neskoršou tvorbou...). Avšak v DRVIVOM DOPADE bol jej „ľudský princíp“ viac na škodu, než na úžitok. POŠLI TO ĎALEJ zachádza ešte ďalej: hysterické scény plné nevierohodných emócií, hrozné herecké výkony (Spacey, Huntová, Jon Bon Jovi, Caviezel) a neznesiteľné tlačenie na pílu (úplne vo všetkom!). Len si predstavujem, aký rozdiel by medzi filmami bol, keby jednu verziu urobila Lederová a druhú Frank Darabont. Proste viete alebo neviete. Lederová nevie. ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Moc krásný film, který mě hned od samého začátku velmi zaujal svým neotřelým nápadem a skvělou myšlenkou. Kamarád mi opět doporučil romantický film, které moc nemusím, abych ho povinně shlédl a nelituji. Rozhodně se mě to líbilo víc, než kdejaká sračka s Arnoldem , kterého zas můžu, ale film Sabotage mě velmi zklamal. Osment spolu s Dakotou Fanning jsou nejlepší dětští herci současnosti, zde předvedl opět po A.I. sve herecké kvality. Většina tu nadává na konec, ale ten jen potvrdil, že svět je na hovno. Jelikož jsem se ani trochu nenudil a v záplavě trapných akčních céčkových filmů a ještě trapnějších komiksů konečně zas hodnotnej film se spoustou skvělých myšlenek musím dát plný počet. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Poněkud rozpačitá pohádka bez šťastného konce. Výborný námět, se kterým si scénárista a režisérka bohužel nedokázali poradit tak dobře, jak si zasloužil a dojemný příběh o naději a dětské snaze po nápravě světa tak místy rušila až příliš okatá klišé a standardní postupy, které se bohužel podepsaly i na hereckých partech jinak výborných herců. Nicméně, to přes všechny výtky byl příběh natolik silný (a Kevin Spacey natolik dobrý), že dokázal potlačit určitou sterilitu filmového ztvárnění i občasné herecké křeče, předat své poselství a navíc opravdu zahrát na city. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (13)

  • Natáčelo se od 14. února do 18. dubna 1999 v Oregonu, Kalifornii a Nevadě. (Varan)
  • Když bezdomovec Jerry (James Caviezel) sype malému Trevorovi (Haley Joel Osment) křupky do misky, miska je úplně plná. Při dalším záběru je však miska plná pouze z poloviny. (Reesam)
  • Většina exteriérů byla natáčena v Las Vegas a okolí. Interiéry domu McKinneyových se ovšem natáčely v Los Angeleských studiích. V Los Angeles se také natáčela noční scéna setkání novináře Chrise Chandlera (Jay Mohr) s matkou Arlene McKinney. (8smdesat)

Související novinky

Alfieho Ptáci po bayovsku?

Alfieho Ptáci po bayovsku?

19.10.2006

Šílená představa, řekl by si běžný divák, na jehož názor stejně vysoce postaveni mužové filmařského průmyslu moc nedají. Jenže když je hlavní role v takovém projektu nabídnuta australské krásce Naomi… (více)

Reklama

Reklama