Reklama

Reklama

Mandy - Kult pomsty

  • Česko Mandy (festivalový název) (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Píše se rok 1983. Red Miller (Nicolas CageGhost Rider, Drive Angry) a Mandy Bloom (Andrea RiseboroughBirdman, Souboj pohlaví) jsou dva outsideři, kteří spolu žijí láskyplným a poklidným životem na americkém severozápadu. Když ale jejich útočiště obklopené borovicovými lesy zničí náboženská sekta, v jejímž čele stojí sadistický Jeremiah Sand (Linus Roache – Vikingové, Ve jménu vlasti), Red se vydává na fantasmagorickou cestu lemovanou ohněm a potřísněnou krví. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (350)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Divné. Velmi. Barevná hypnotická atmosféra podpořená Jóhannssonovou znepokojivou hudbou se mi sice líbila, nicméně co do mystiky, přeukecaných mono- i dialogů, přemrštěné stopáže a čekání na závěrečné zúčtování, které ale bylo ve výsledku z celého filmu nejnudnější, mě zkrátka Mandy zklamala. A to jsem od ní v podstatě nic nečekal. ()

Deschain 

všechny recenze uživatele

Nie som si istá, čo som videla v poloplnej kinosále, ktorá sa, prosím pekne, zvažovala smerom nadol, čo mi teda ešte pridalo na divnom pocite, ale to som chcela, že no a čo že je tam súboj s motorovými pílami a jedna z nich je XL a že scenár robil Ahn ale že kde som to bola? Odišla som z kina dosť zmätená, úplne som tie libry za lístok neľutovala, ale nič by sa nestalo, keby som Mandy neuvidela. Hoci asi raz alebo aj dvakrát som sa nahlas zasmiala a bolo také milé/smutné počuť v kine posledný Jóhannov soundtrack. (Prince Charles Cinema, Londýn - 25.10.2018) ()

Reklama

anais 

všechny recenze uživatele

První půlka mi přišla opravdu progresivní (na současnou hororovou tvorbu), nebo naopak hodně retro v duchu kinematografické psychadelie - trochu Suspirie od Argenta a bizardnosti Barkerova Hellraisera. Nad snahou budovat atmosféru dlouhými záběry a odvážnou hrou s barevnosti jsem uctivě kroutil hlavou. A pak to přijde - scéna jako z jiného filmu - napěchované bílé slipy, tričko s tigrem, záchod. Trademarkové Cageovo běsnění a všechna atmosféra byla ta tam. Místo toho si Nicholas ukul elfí sekyru (no joke) a za charakteristického řevu šel kosit nepřátele. Bylo mi to moc líto, ale mé nadšení se změnilo v naštvané rozpaky. Co mohlo být osvěžením ve stojatých hororových vodách, ustoupilo hvězdě, která ze svého hereckého přístupu udělala žánr sám pro sebe. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Audiovizuálně neuvěřitelná mrda a v některých momentech neskutečně silné/omračující/působivé (za všechny budiž zmíněna scéna souboje motorovými pilami), ale jako celek pro mě osobně bohužel nesnesitelně nudné - prvních cca 65 minut je fakt utrpení, a teprve když Cage nastoupí na svou pomstu, je to trochu lepší, ale přesto mě celý film stál neuvěřitelné úsilí, abych vydržel do konce. Je to škoda, protože herecky je to bezchybné, a Cosmatosův první film Beyond the Black Rainbow se mi kdysi líbil moc, ale tohle na mě přes všechnu tu dokonalou hudbu, obraz a drastičnost už nezabralo. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Tak tohle fakt ne. Opět jeden z těch filmů, kteří kritici vychvalují do nebes, ale pro běžného diváka doslova bolestná záležitost. Nicolas Cage je pro mne už mrtvým hercem, ten chlap už v dobrém filmu hrát nebude a hrát rozhodně neumí. Podivný růžovo-červený filtr zastíňující finanční nedostatky mi lezl krkem, hodinu se v tom filmu nestane absolutně nic a jestli zázrakem divák po hodině ještě nespí a není úplně znechucen, tak v té druhé velké uspokojení také nenalezne. Trpěl jsem, ošíval jsem se, tohle není pro mne. 35% ()

Galerie (25)

Zajímavosti (16)

  • Natáčení probíhalo od 10. července do 18. srpna 2017 v Belgii a Anglii. (GASTON73)
  • Jeremiah Sand (Linus Roache) sdílí mnoho podobností se skutečným vůdcem kultu, Charlesem Mansonem. Stejně jako Sand se Manson neprosadil jako hudebník a nesnášel, když někdo kritizoval jeho muzikantství. Sand hovoří o svých obětech jako o prasatech, stejně jako to dělal Manson a jeho následovníci. V obou případech podněcovalo násilí používání psychedelických drog. (HellFire)

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Soundtrack k Solovi diskvalifikován z Oscarů

Soundtrack k Solovi diskvalifikován z Oscarů

11.12.2018

Tady si někdo zadělal na pěkný průšvih. První kolo oscarového hlasování pro nejlepší písně a původní hudbu bylo podle všeho odstartováno a hned čtyři významné soundtracky byly diskvalifikovány.… (více)

Zemřel hudební skladatel Jóhann Jóhannsson

Zemřel hudební skladatel Jóhann Jóhannsson

11.02.2018

Pokud vás fascinovala hudba u Zmizení, Sicaria a Příchozích, začínáte číst velmi smutnou zprávu. V pouhých 48 letech nás totiž opustil její autor Jóhann Jóhannsson, jeden z nejvýraznějších hudebních… (více)

Reklama

Reklama