Reklama

Reklama

Epizody(8)

Obsahy(1)

Realizačně velkorysá adaptace stejnojmenného bestselleru Mishy Glennyho (česky vydalo Argo v roce 2009). Scénář napsal na Oscara nominovaný Hossein Amini (Drive), režíroval žánrový specialista James Watkins (Žena v černém, Černé zrcadlo), hlavní roli nejmladšího člena ruské mafiánské rodiny Godmanových, žijící v londýnském exilu, ztvárnil James Norton (Šťastné údolí, Vojna a mír, Grantchester). Ve chvíli, kdy začne temná rodinná minulost ohrožovat život jeho otce i dalších blízkých, je Alex Godman, dosud bezúhonný absolvent elitních západních škol a majitel prosperujícího investičního fondu, nucen jednat. Postupně je vtahován do kriminálního prostředí, kde musí bojovat nejen o bezpečí těch, které miluje, ale i o svou duši. Jedním z ústředních témat na pozadí dramatického příběhu osmidílné série – jak napovídá název – je globalizace organizovaného zločinu, kterému se také nevyhnula tzv. mcdonaldizace. Novodobé mafiánské války se vedou spíše v zasedačkách než v ulicích, utrpení a zmařené životy za sebou ale zanechávají stále stejné. Natáčelo se v různých koutech světa (Velká Británie, Rusko, Chorvatsko, Česká republika, Indie, Izrael). Série vznikla v koprodukci britské veřejnoprávní BBC a americké společnosti AMC. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (52)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Chtě nechtě jsem si musel vzpomenout na Kmotra. I tady nechce mít hlavní hrdina s kriminální minulostí svojí rodiny nic společného, ale stejně jako Michaela Corleoneho i jeho nakonec okolnosti semelou. Jen se tady jedná o mezinárodní zločin na té nejvyšší úrovni, do kterého jsou zapleteny jak ruské bezpečnostní špičky, tak třeba izraelský politik či český ex-policista. Vše se tedy odehrává v kulisách Moskvy, Prahy, Londýna, ale i Bombaje či španělských letovisek. Zejména domácí prostředí pro mě bylo plus. Kor když mu vládl jako vždy perfektní Roden. Nicméně alfou a omegou celého seriálu bylo, jak se představitel hlavního hrdiny popasuje se svojí proměnou a musím říct, že i když James Norton rozhodně není Al Pacino, zvládl to skvěle. Bavili mě i herci ve vedlejších rolích a zejména Merab Ninidze v roli hlavouna ruské mafie byl naprosto bezchybný. K dokonalosti tomu sice něco málo chybělo, ale to vem čert. Doufám v druhou řadu. 85% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„ROČNÍ OBRAT MEZINÁRODNÍHO ORGANIZOVANÉHO ZLOČINU SE ODHADUJE NA 870 MILIARD DOLARŮ…“ /// Britská krimi minisérie, ve který máme možnost sledovat přerod mladýho, úspěšnýho a spokojenýho muže, hnanýho touhou po pomstě, v mafiána. Ta pomsta ale nakonec jenom ospravedlňuje to, co se z něj postupně stává… Sledujeme převážně ty špatný. Komu fandit? No, těm špatnejm! Tihle anti-hrdinové jsou totiž dobří i špatní zároveň. Dneska už se gangsteři neproháněj po ulicích s Thompsonem v ruce. Sedí v zasedacích místnostech jako bankéři, politici, právníci. Hranice mezi obyčejným světem a podsvětím se ztenčila. A tihle lidi chtějí ovládat svět. Jedno však zůstalo stejný - mocní muži mají schopný nepřátele… Dynamika vyprávění je kolísavá. Nečekejte strhující jízdu plnou zabíjení a akčních pasáží. Jde o vztahy v rodině, o lidi, který (někdy až smrtelně) ovlivní Alexovi mocenské hry a rozhodnutí. Na pozadí lidskýho příběhu se nám odkrejvá děsivej pohled na to, jak snadno se peníze stávaj špinavejma a jak může fasáda luxusu maskovat hrozný zločiny. V tomhle světě rasa, náboženství, barva a krédo nepředstavují žádný překážky. Jde jen o uzavření výnosnýho obchodu. Baví mě, jak tvůrci přistoupili ke ztvárnění toho takzvaně globálního světa. Navíc je super, že tady každej mluví tak, jak mu zobák narostl. Jestli je postava z Izraele, Ruska nebo Bombaje, tak herec taky. Z našich luhů a hájů do seriálu výrazněji zasáhl Karel Roden. A nsmazatelnou krvavou stopu zde zanechal Marek Vašut. Ano, takhle pravděpodobně funguje dnešní svět organizovaného zločinu. Nevím, jestli bych měl podobnej názor ve skutečným světě, ale v tomhle filmovým mě to bavilo! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knihu „McMafie - Zločin bez hranic“, kterou v roce 2007 napsal Misha Glenny, neznám. 2.) Nechápu rozdíl mezi děláním něčeho kvůli prachům nebo kvůli výdělku. 3.) Thx za titule „danielsk“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ** ()

Reklama

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Možné spoilery!!! Nemůžu dát víc, i kdybych chtěl. Tenhle seriál totiž působí strašně nevyváženě a někdy dost naivně. Má to své světlé stránky, jako například hlavní, herecké duo a pak hlavně herecký výkon Alexova otce, v podání výtečného Alexeje Sebrjakova, zbytek je však jen průměrná podívaná, plná klišé, u které jsem leckdy jen nechápavě kroutil hlavou. Namátkou otřesný Marek Vašut s Karlem Rodenem, předávání peněz za bílého dne na silnici plné lidí, nebo zbavení se konkurence. A úplný konec tomu taky moc nepřidal. Takovému, charakterovému přerodu jsem naposledy uvěřil Genny Sevastanovi v Gomoře, ale tady ani náhodou. Nejenže je to mnohem lepší seriál, ale Salvatore Esposito také mnohem lepší herec. I když se na Jamese Nortona celkem fajn kouká, je to zatím z mého pohledu asi tak vše. Tři mínus. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

McMafia představuje mcdonaldizaci žánru a tématu. Svým divákům servíruje globalizovaný produkt, který může bez problémů konzumovat česká rodina z panelového sídliště, beduíni v pouštích Blízkého východu i indická rodina ze slumu velkoměsta. Časté střídání lokací, obrázky ze života společenské smetánky, povrchní moralizování na téma kapitalismu. Je to mělké a neautentické. Kdybych měl hledat přirovnání v oblasti hudby, připodobním McMafii k chytlavému pop-rocku. V řadě detailů je to neskutečně naivní, ba hloupé, vývoj postav a jejich rozhodování nehodnověrné. Pokud dojde k atentátu, můžete předpokládat, že pachatelkou bude svůdná modelka, a syrovost je pravidelně nahrazována melodramatičností. Obsazení je v rámci toho, čím chce seriál být, ucházející, ale jde o tak tuctovou komerci, která se navíc tváří jako něco významnějšího, že se mi ani na průměrné 3 hvězdičky jít nechce. Celkový dojem: 45 %. ()

kocik1 

všechny recenze uživatele

Takový Kmotr ve světě hackerů a PC. Vcelku vydařený příběh a zajímavě prokreslené postavy se s předposledním dílem rozpadnou do naprosto nelogického propletence a nesmyslu, kdy postavy jednají zcela protichůdně oproti tomu, jak se chovaly dosud. Ne, opravdu jsem nechápala onu tajemnou výhružku jinak, než že scénárista potřeboval pokračovat dál. A už vůbec nepochopitelná byla motivace seniora, který dvou objednávkou zcela popřel to, co Alexovi těsně před tím vtloukal do hlavy. ()

Galerie (182)

Zajímavosti (2)

  • Seriál se natáčel na několika místech na světě: Bělehrad (Srbsko), Praha (Česká republika), Tel Aviv (Izrael), Mombaj (Indie), Moskva (Rusko), Istanbul a Izmir (Turecko), Káhira (Egypt), dále ve Velké Británii, Belize a Chorvatsku. (Yardak)

Reklama

Reklama