Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní hrdina Pepa (Michal Suchánek) od útlého věku čeká na to, až začne ten opravdový a šťastný život. Ve školce nebyl oblíbeným dítětem paní učitelky, ve škole s ním nikdo moc nekamarádil. Na gymnáziu patřil mezi vyložené outsidery. Dlouho mu trvalo, než se osamostatnil, našel si práci, ženu, založil rodinu. V současnosti pracuje jako obyčejný úředník, který žije se svou ženou Zdenou (Petra Špalková) a dospívající dcerkou Zdeničkou (Natálie Grossová). Každý týden chodí s manželkou hrát karty ke svému dobrému kamarádovi Tondovi (Filip Blažek) a jeho ženě Jarmile (Alice Bendová). Zdá se, že Pepovi nic nechybí a vede obyčejný, ale šťastný život jako celá řada jiných lidí. Možná ale, že to není život, o kterém snil. A možná, že ho čeká život úplně jiný. Přijde opravdu ten správný zvrat v jeho životě, když k němu do kanceláře nastoupí nová kolegyně mladá a krásná Pavlína (Alena Doláková)? Nebo když potká svou vysněnou krásku (recepční - Anička Stopnická), kterou občas sleduje dalekohledem a díky které dokáže uniknout alespoň na chvíli z nudné a stereotypní reality jeho běžného života? Paralelně s životem Pepy se nám otevírá i život již zmíněné recepční Ireny, která v soužití se svým přítelem Emanem (Martin Pechlát) není úplně šťastná, avšak stále se snaží otěhotnět. (Bohemia MP)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (248)

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Když jsem poprvé viděl trailer na film Pepa (a vlastně jsem díky tomu zjistil, že vůbec existuje) začal jsem se těšit. I přesto, že má film za režiséra i scénáristu Jána Nováka který stojí za Kameňákem 4, totiž film vypadal sympaticky. A především to vypadalo, že Michal Suchánek konečně opět ukáže, že na to jako herec má a zvládne i komplikovanější postavu- protože hrát umí. Pepa se snaží být jakousi českou verzí Forresta Gumpa či Americké krásy, tedy dvou legendárních amerických filmů které jsou perfektní satirou o životě jako takovém. Takovou satirou o životě se snaží být i Pepa. Tady totiž pozor. Pepu bych vůbec neoznačil za komedii. Ne, že by se tam párkrát neobjevil vtip to ne. Ale především se pořád jedná o drama. Avšak možná za to může právě Ján Novák, že z Pepy prostě další Americká krása či Forrest Gump není. Michal Suchánek je v hlavní roli perfektní. Všichni ostatní kolem něj jsou minimálně ok ale nikdo se mu nějak nevyrovná jedná se pořád především o herecký koncert Suchoše. Je zvláštní, že zrovna Suchánek zvládl zahrát roli někoho komu byste snad i věřili, že by neublížil ani mouše. Tady prostě palec nahoru. Zajímavé je, že i řemeslně film není špatný. Kamera je parádní, výprava na český film nadprůměrná a dokonce i hudba občas perfektně sedí do filmu. Bohužel to možná díky unavené režii či nedotaženému scénáři nefunguje jako celek. Dost možná je problém ten, že ani Pepa není úplně stoprocentně sympatický hrdina. Jedná se v podstatě o troubu který nemá kromě občasného šmírování sousedů nic moc v zájmu. Pepa navíc ve filmu na škole nemá ani jediného skutečné kamaráda. Při tom i ten největší outsider ve škole má alespoň jednoho. A kdyby ho Pepa měl možná by mohly jeho myšlenky fungovat líp než když nám je Pepa sám vypráví. A v podstatě nechápeme proč je pořád podpantoflák, proč se nikdy nevzbouří, proč něco neudělá se svým životem.. což je škoda už kvůli tomu, že by to Suchánek uhrál. Pepa tedy nefunguje úplně jako komedie občas ale dokáže fungovat jako satira o tom jak život vlastně nefunguje a je vlastně občas hrozně nefér. Kdyby se do toho přidal uvěřitelnější hrdina a trošku více fungující scénář na úrovni zmiňované Americké krásy, možná by to bylo lepší. ()

honajz2 odpad!

všechny recenze uživatele

Já to tušil. Už když jsem viděl trailer, když jsem šel do kina na Tlumočníka. Máme tady další, zoufale nevtipnou a trapnou "komedii", která je jen tak tak lepší než Věčně tvá nevěrná, ale ne o moc. Nejlepším hercem je tady překvapivě Suchánek, i když nemá moc co hrát. Ostatní herce nekomentuji, nebudu tu zbytečně nadávat. Většinou ty záběry vypadají, jako kdyby všechny byly točeny na první dobrou, asi proto to vypadá tak otřesně. Scénář je děravý až běda. Žádná postava, kromě Pepy, tu není pořádně popsaná, třeba ta Pepova dcera - já úplně zapomněl, že nějakou má, jelikož tam byla asi dvakrát. Navíc se zdá, že je mu úplně ukradená. A ten zbytek, o něm taky nevíme nic. Co je s jeho rodiči? A spolužáky z gymnázia ještě někdy viděl? No dobře, co dál je na tomhle filmu špatně. Jo, je to nuda. A bohužel až tak, že ani zkrácení na 60 minut by to nezachránilo, člověk by se stále nudil. Dále nechápu jednu věc - podle plakátu je Pepa smolař. Ty vole, Nováku, viděls někdy smolaře? Tohle je příběh obyčejného člověka, kdyby to byl smolař, tak má smůlu celý film a navíc by přišel úplně o všechny a o všechno. Pak bych slovo smolař chápal. Ale tohle žádný smolař není. Kdyby byl, musel by na tu vojnu. Šel tam? Ne, šnupal kakao (hahahahaha) a vymluvil to na nemoc. To bylo štěstí. Tak ty vole, netvrďte mi něco o smolaři... Co říct dál, tady nebudu ani psát o úpadku české komedie, u tohoto režiséra jsem to čekal. Jen jsem mu chtěl dát ještě šanci, ale asi to bylo k ničemu, jelikož jestli je tohle jeho nejlepší film... Škoda slov. Jo, úplně jsem zapomněl zmínit konec filmu! Ono to vlastně koncem začíná, ale já pořád doufal, že to bude jinak. Já naivka, skončilo to tak, jak ukázal začátek, nabylo to jedné ze tří typických znaků pro český film a nakonec to skončí ještě blběji, než to vypadlo. Super. Nuže dobrá, co ke konci komentáře říct? Někdo nemá rád Trošku, někdo nemá rád Magnuska, ale myslím, že se na nejhorším českém režisérovi všichni shodneme - Ján Novák. Ale upřímně, Dukátovou skálu a Teambuilding vidět chci, už jenom proto, abych věděl, jak vypadá dno českého filmu. ()

Reklama

Evander 

všechny recenze uživatele

Suchánek je perfektní jako vždy, zároveň i ostatní herci ve významnějších rolích jsou mu důstojnými partnery. Kdo má být milý je milý, kdo má být megera je megera se vším všudy, ale to je tak asi jediné pozitivum, které se dá o tomto filmu napsat. Všechno ostatní je tragické, byť třeba u vyznění příběhu je zřejmé, že to byl autorův záměr. 45% ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Tak treba uznať že netflix pridava aj dobré filmy. Melancholická komédia Pepa alebo Pepík je toho dôkazom. Začiatok aj stred filmu bol ozaj vydarený, koniec už menej, čakal som iný záver ale nejak to muselo končiť, prišlo mi to ale až dosť tragické, asi to tak malo na diváka pôsobiť, každopdne Súchankov výkon bol famózny a toto je jeden z najlepších českých filmov. A to ich veľa nepozerám a malokedy sa mi nejaký zapáči. Percentové hodnotenie nepochopím. Mne sa to páčilo. 4* ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Pár hlášek mě tedy pobavilo, ale je to tvar na úrovni rozhlasové četby, hrdina v jinak ukázněném podání Michala Suchánka celou svou trudnou pouť celoživotního outsidera vypravěčsky komentuje v úmorně nekonečném monologu, aniž by mu text dovolil smělejší myšlenky než „neviditelnost mi nedovolila snít“ nebo „pořád žiju jenom napůl“.Z druhé vady, která využívá obnošeného modelu zpětného líčení od početí až k prahu smrti, pak plyne, že skoro celý film vypadá jako prolog. A jestliže dojemně trpný mimoň uvažující, kdy začne opravdový život – po narození, po maturitě, prvním sexu, svatbě, dětech či až po smrti, není schopen činu, natož vzpoury dříve než ve finále, ztrácí nutně divákův zájem i sympatie. Pepa je osamělý vyděděnec, nechtěné dítě bezstarostné éry hippies, jehož ilustrovanou kronikou plachého otloukánka film listuje přes několikero obsazení: školka, škola, vojenské odvody, úřednický post. Leckteré motivy přitom opakuje z jiných děl, třeba kakao coby pokoutní cestu k získání modré knížky včetně Plíhalovy slavné písně nebo voyerské slídění s dalekohledem na sídlišti, jen aby zjistil, že „všichni lidi to mají těžký“. Vždy je využit a zneužit, za totality i svobody, v práci i v citech, od smutné komedie míří k melodramatu a v závěrečném odhalení až k Cimrmanovi. Nicméně nejde o případ podívané, jaká naplňuje studem. Navíc Petra Špalková coby Pepova manželka si vychutnává sólo semetriky ve společenských trapasech typu „Pepo, čuchni si k Tondovi“, prostředí včetně hotelového zapadáku hraje tesknou ošuntělostí a ve vzácné chvilce se zdá, že by se z Pepy mohla vyloupnout taková malá česká Americká krása. Jen to umět. Ale nakonec musí stačit, že se nekoná další prvoplánová řachanda ()

Galerie (108)

Zajímavosti (8)

  • Ve filmu se v menších rolích objevili i dva čeští youtubeři – Vladimír Kadlec (VladaVideos) a Petr Kraus (peeetaaaTV). (Stanley619)
  • Malou roli si zde zahrála i v té době brankářka fotbalového klubu SK Slavia Praha Bára Votíková, zahrála si zde Pepovu spolužačku. (Skarface)

Reklama

Reklama