Reklama

Reklama

Kenny je rozčarovaný prodejce zmrzliny v Chicagu, který má zářivě bílou uniformu a otupělé srdce. Jednou v noci potká Lolitu, jízlivou mladou ženu s fialovými vlasy, která nemá co ztratit. Ukáže se, že mají stejného terapeuta – který zjevně neodvádí nejlepší práci. Přestože se na mnoha věcech neshodnou, jsou zajedno v tom, že jim toho život moc nenabízí a rozhodnou se společně vydat do San Francisca, kde společně skočí z mostu Golden Gate. Cestou se jim přihodí řada nehod a nepříjemností – včetně ukradených aut, neúspěšných pokusů o spáchání těžkých zločinů, nečekaných setkání se stopaři a náhodou zachráněných životů. Zatímco se vztah mezi Kennym a Lolitou prohlubuje a jejich cíl už je na dohled, oba začnou - velmi zdráhavě a bez jakékoli předchozí průpravy – objevovat příslib lásky a zjistí, že možná nakonec přece jen mají pro co žít. (Cinemax)

(více)

Recenze (15)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Kolik existuje takovýhle naprosto nenápadných filmů, který potvrzují heslo "krásné věci se o pozornost neprosí " ? Vždycky je pak štěstí, když na něco podobnýho narazím. Film si pustím do sebe a on vysloveně rozkvete, roztluče srdce, pohladí duši a zase odejde i když myšlenky diváka velmi silně ovlivní. Já nemám slov pro tenhle krásně smutný příběh o dvou ztracených duších a Kennyho s Lolitou jsem si absolutně zamiloval, rozuměl jsem jim možná víc než bych si sám přála jsem si jist, že si je do života pozvu ještě mnohokrát. Děkuji holkám a klukům z HBO resp. Cinemaxu za objev tohoto klenotu. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Tihle dva se zcela náhodně potkají na mostě, vzájemně si nabourají osobní prostor a jen na jedné věci se shodnou, že ten život stojí za velký kulový a skočit z mostu je jediné možné řešení.. Moc pěkný film, místy úsměvný, místy smutný, celkově však velice příjemný. A dýchá z něj člověčina.. U mě spokojenost. ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Zaujímavá konverzačná road-dramedy. Svojim spôsobom originálne, ale mňa osobne to akosi neuchvátilo. Žánrovo to nebolo vôbec zlé, ale celé mi to prišlo akési absurdné - to putovanie naprieč Amerikou za účelom samovraždy v úplne pokojnej atmosfére nebolo ani trochu uveriteľné. Navyše, od konverzačky človek očakáva aj nejaké lepšie dialógy, a tých fakt dobrých tu bolo ako šafránu. Dokonca ani ústredná dvojica mi nijakým spôsobom neimponovala. Divný film, ktorý spočiatku pôsobil nádejne (v zmysle zaujímavo), ale v konečnom dôsledku to bola len kôpka čudnej originality. ()

Ephemeris 

všechny recenze uživatele

Film presne toho sladko-bôľneho typu, akému by som ešte pred 10-15 rokmi bez rozmýšľania dala 5* a ešte ho považovala za úplne zásadný. Ale môj aktuálny pohľad už zachytáva hlavne patetickosť, ktorá sa v týchto filmoch vyplavila na povrch (presne ako u tiež kedysi pre mňa "zásadného" kanadského One Week). Scéna s prepadom samoobsluhy takmer geniálna, stredozápad USA a Skalisté hory úžas, ale do kolien už nejdem a z mostov sa proste skáče. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Pohodový road movie o dvoch stratených zatratencoch, ktorí naozaj nevedia čo robiť na tomto svete a teda sa rozhodnú, že povalia do San Francisco na Golden Gate bridge a odtiaľ spolu ukončia svoju mizériu. Film veľmi strategicky a postupne uvoľňuje atmosféru a naši hlavní hrdinovia, ktorí výborne spolu pasujú, nám pomaličky odhaľujú svoju dušu. Absolútne žiadna depka, naopak, vylepšovač chémie a pozitívnych vibrácií. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama