Reklama

Reklama

Ženská na vrcholu

  • Česko Vánoce budou! (pracovní název) (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Trochu svérázná svobodná matka, úspěšná majitelka biokavárny Helena (Anna Polívková), odjíždí na popud své tety Ely (Jana Krausová) s nadšeným osmiletým synem Mikulášem strávit advent na horách, aby se tak vyhla svému citovému problému. Díky své roztržitosti a hře osudu se ocitá ve vysokohorské chatě Samota. Tam potkává dva muže, ač o žádné seznamování opravdu nestojí. Jedním je horal a milovník adrenalinových sportů Richard (Martin Dejdar) a druhým, jeho bratr (Marek Němec), vážený člen horské služby, ale hlavně milovník žen a zábavy. Tahle nesourodá partička se ve sněhem zapadané Samotě rozhodně nenudí. A to Helena ještě netuší, že její starostlivá milující matka (Jana Preissová) donutí protestujícího otce (Bolek Polívka), aby vyrazili na hory za nimi. Jsou Vánoce a rodina musí být přece pohromadě! (Bioscop)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (247)

mira007 

všechny recenze uživatele

Tatry, Vánoce 2019, lyžování - ne to není Štastný nový rok, ale česká romantická komedie, která je od začátku do konce trapná. Já oceňuji to obsazení a to, že se tvůrci vyhnuli nějakým primitivismům jako laciné vulgarity, sexismus apod. ale stejně trapně lacině to nahradili trefováním do Pražáků, vegetariánů apod. ()

Katie88 

všechny recenze uživatele

Dejdar ve flanelové košili pojídající špek s cibulí, hrající na trumpetu v roli macho hrdiny se srdcem ze zlata, mi přijde jako dobrej bizár. Polívková to je klasika, prakticky stejná role ve všech filmech a tady navíc byla pěkně nesympatická. Asi neurazí a už vůbec nenadchne, ale zaručeně pobaví. Jen si nejsem jistá, jestli to co mě pobavilo, bylo tak myšleno. ()

Reklama

chrispe 

všechny recenze uživatele

Ach jo. Začátek hroznej. Divná ženská, divný dítě, zlej chlap, zlý dítě, zachraňovali to rodiče (pan Polívka a skvělá paní Preissová). Od vany jsem se začala celkem bavit a ke konci nestačila protáčet oči. Klasický nenávidím-miluji příběh, zasazený do celkem zajímavýho prostředí vysokohorské... no... chaty. Herecké výkony většinou rozpačité, předvídatelný děj, mně osobně se to do paměti jinak zvlášť asi neobtiskne, avšak v rámci současné české romantické komedie to vidím jako celkem koukatelný průměr. 2,5* ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

zdlouhavé,nevtipné a plné všech vánočních klišé na které si jen divák vzpomene.Přitom je tu dost herců,kteří dokáží nejen hrát,ale i být vtipní,ale to by k tomu museli mít lepší scénář.Tam se ale trojice scénáristek (přičemž jedna z nich to celé rovnou i zrežírovala) rozhodla že divák chce na vánoce jistoty a tak mu dala všechno co už viděl 1000x jinde.Snad jen to prostředí je opravdu fajn...40% ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Pro mě mnohem lepší než zpackaná Poslední aristokratka, která mě vytočila. Tady to cítím jinak. Mám ráda Aničku Polívkovou. Baví mě, je mi sympatická, na film s ní se vždycky těším, protože i kdyby se jednalo o vyložený nepodarek, Anna je tradičně fajn. Tahle vánoční romantika má své slabiny, ne že ne, ale po filmu mám dobrou náladu i dobrý pocit. V sále bylo asi jen dvacet diváků, kteří ale po projekci rovněž opouštěli sál se spokojený úsměvem, čili ode mě se to zatracení nedočká. Líbilo se mi obsazení, i děti byly šikovné, prostředí nádherné, no a volnější tempo bude sice někoho nudit (přiznávám, že i mě se to chvílemi vleklo), ale zase potěší divačky dříve narozené. Je to záležitost, na kterou můžete vzít v čase předvánočním starší maminku, nebo babičku. Děj je předvídatelný, ne všechno se v dialozích povedlo, jak by asi mohlo, ale celkově je to příjemná oddechovka, ze které na mě dýchla poetická, laskavá atmosféra. Vsuvka s Milerem byla příjemným osvěžením a nápadná podobnost některých scén s dětmi se starými filmy Marie Poledňákové (S tebou mě baví svět, Jak dostat tatínka do polepšovny) mě nijak nepohoršila. Přijde letos Ježíšek je mým oblíbeným vánočním filmem, rádi si ho doma pouštíme o každém adventu. No a Ženská na vrcholu má ode mě velmi pěkné tři hvězdičky (s odstupem dvou týdnů zvedám na čtyři), s tím, že se i na ni ráda opakovaně podívám. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (12)

  • Původně se měl film jmenovat „Blíž ke hězdám“. (ČSFD)
  • Natáčení začalo 23. 11. 2018 v Tatranské Lomnici. V listopadu a prosinci 2018 se točilo v Nízkých Tatrách na Chopku. (KateDanny)
  • „Hlavní ženskou postavu, protihráčku, která bude mít dobrou chemii s Martinem Dejdarem a Markem Němcem a bude vtipná, uvěřitelná a citlivá, jsem obsazovala snadněji, než ostatní, protože Anička Polívková splňovala všechny tyto parametry. Navíc je skvělá herečka a role jako by byla napsaná přímo jí na tělo. Točily jsme spolu už jeden film, tak byl i předpoklad, že určitá důvěra mezi námi je a můžeme se pustit i do tak náročného vysokohorského natáčení,“ řekla režisérka Lenka Kny. (SONY_)

Reklama

Reklama