Reklama

Reklama

Batman vs. Joker

  • USA Batman: The Killing Joke (více)
Trailer 2

Barbara se pokouší zabránit loupeži, což se jí nepodaří. S Batmanovou pomocí ale zadrží jednoho ze zločinců. Dívka je nadšená, že má případ, Batman ji ale brzdí, protože má divokou povahu a domnívá se, že se Barbara nebude držet zákonů a pak by mohla lehce podlehnout pokušení zločince zabít. O několik dní později je Batman přepaden, Barbara mu přijde na pomoc a v záchvatu vzteku muže, který ho přepadl, málem zabije. Uvědomí si, že Batman měl pravdu, a rozhodne se v boji se zločinem raději nepokračovat. Krátce nato Barbaru i jejího otce, komisaře Gordona, přepadne Joker v jejich bytě. Komisaře unese do opuštěného lunaparku, kde se ho snaží dovést k šílenství, aby dokázal, že i tomu nejpříčetnějšímu muži stačí "jeden špatný den", aby se z něj stal blázen. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (112)

Remivsremi 

všechny recenze uživatele

DC své animáky zkrátka umí a i v tomto případě dostanete slušný příběh a řádnou dávku odvěkého souboje Jokera a Batmana. Příběh Batgirl mě dokázal zaujmout a jsem rád, že tuto část přidali. Z čeho jsem rozčarovaný je samotný závěr. Konečný killing joke měl diváky uzemnit, naprosto odrovnat, přece se jedná o závěrečné rozuzlení, ale ve výsledku se dostavilo holé a nevydařené nic. Poslední scéna vůbec nevygradovala, neměl jsem stejný pocit výjimečnosti jako v komiksovém případě, který rozpoutal vlnu diskuze, interpretací a dotahů, trvající mezi fanoušky do dnešního dne. Byl jsem rozčarovaný a přitom průběh celého filmu se zdál naprosto vyhovující. Tahle pachuť ve mě zůstane ještě dlouho. ()

animaxis 

všechny recenze uživatele

Tohle je můj první dospělejší animovaný Batman a musím říct, že mě nezklamal. Samotná animace se mi líbila, atmosféra Gothamu je tu cítit skoro všude, postavy mi přišly dobře napsané a hudba neurazí. Musím jen říct, že první část filmu při zpětném pohledu moc nesouvisí s hlavní druhou částí. Když to ale mám brát jen jako takové představení Batgirl, tak to beru. Velmi mě zaujal příběh Jokerova původu a jeho postavu jsem tu měl stejně rád jako obvykle (když tedy zapomenu na Suicide Squad). ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Psychologická a vyloženě dospělá vize původu Jokera (tzv. šílenství jednoho zlomového dne) od Alana Moorea jen málo sedí k ploché uniformované kresbě s dosti chabou animací. Na potřebnou stopáž ji natahuje na úvod přilepený, se zbytkem viditelně nesouvisející vztah Batgirl s Batmanem, nesměřující k ničemu než pársekundovému "originu" Oracle. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tohle je jeden z legendárních komiksových Batmanů, ale to, co z něj udělali ve filmovém provedení, je prostě jenom akční filmeček o tom, jak to jeden magor trochu přehnal. Nemá to ani špetku kouzla, které má komiks, ani špetku toho, co dal Alan Moore scénáři. Animace je fajn, ale to se tak nějak očekává. ()

jh666 

všechny recenze uživatele

S Kameňákem jsem na výsost spokojený. Ano, filmové zpracování nedosahuje geniality předlohy, ale stále se jedná o velmi dobrý animák od DC (nejen v porovnání s těmi novějšími, ale i staršími). Úvodní půlhodina je sice slabší, ale podle mě stále v pohodě a polní svůj účel. Chápu, že někteří lidé mají především s jednou scénou problém, ale po zhlédnutí mi to tak strašné nepřijde, byť je to zbytečné. (Pro rejpali, není to poprvé, kdy se něco takového stalo, přečtěte si komiksovou sérii Batman Beyond.) Samotný Kameňák je adaptovaný velmi dobře, především Flashbacky jsou výborné. Vše korunuje geniální práce dabérů. 90 % ()

Galerie (65)

Zajímavosti (8)

  • Číslo Jokerovy cely je 0801. V abecedě odpovídají tato čísla písmmenům "HA." (Caszidy)
  • Bezpečnostní kód pro vstup do Francescova sklad je Fibonacciho sekvence "0, 1": 1, 2, 3, 5, 8 (v matematice je takto označována nekonečná posloupnost přirozených čísel - každé číslo je součtem dvou předchozích). (Caszidy)

Související novinky

Batman a Joker se vrátí i v kreslené podobě

Batman a Joker se vrátí i v kreslené podobě

15.03.2016

Už za pár týdnů se nám představí nový Batman v podání Bena Afflecka a v srpnovém Sebevražedném oddílu se poprvé objeví Jared Leto jako Joker. Studiu Warner Bros. to ale očividně nestačí, a tak na… (více)

Reklama

Reklama