Reklama

Reklama

Sabrinina děsivá dobrodružství

(seriál)
  • USA Chilling Adventures of Sabrina
Trailer 2
USA, (2018–2020), 34 h 52 min (Minutáž: 50–64 min)

Hudba:

Adam Taylor

Hrají:

Kiernan Shipka, Ross Lynch, Lucy Davis, Miranda Otto, Chance Perdomo, Michelle Gomez, Richard Coyle, Jaz Sinclair, Tati Gabrielle, Gavin Leatherwood (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(36)

Napůl člověk a napůl čarodějka Sabrina se pohybuje mezi dvěma světy, svoji pozornost dělí mezi vylomeniny náctileté smrtelnice a kouzelnický rodinný odkaz – Církev noci. (Netflix)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (107)

Honzua 

všechny recenze uživatele

Trošku bídička. Ono by se všechny ty kecy o safe space a SJW daly v pohodě přežít, kdyby to bylo celé aspoň jakžtakž dobře napsané. Greendale je zasazené v nějakém časovém limbu, celkově to kvůli původnímu komiksu vypadá jako 60. léta, ale Ambrose má v jedné scéně laptop. Život na střední se snaží imitovat něco jako Breakfast Club zasazený ve Společnosti mrtvých básníků, a jedním ze stěžejních bodů narace je uhelný důl, ve kterým kutají borci v džískách s krumpáčem (wtf?). Je to strašně slepený bordel, u kterého mě ale nejvíce otravovala šablonovitost postav a nekonsekventnost většiny událostí. Lépe řečeno konsekventnost jen v těch případech, ve kterých se to scénaristům zrovna hodilo. Takhle si originální a důvtipné vyprávění moc nepředstavuji. Magický svět a jeho zákonitosti nejsou nijak poctivě vystavěné, pouze se sází za pochodu jako koleje před jedoucí vlak. Závěrečné dvě finální epizody možná jsou dostatečně uspokojivé, ale ta cesta k nim je vycucaný řetězec deus ex machin, který mě po pravdě ani moc nebavil. Nová Sabrina tak moc nefunguje ani jako guilty pleasure. Jediná epizoda, ve které bylo najednou co objevovat, je zmrtvýchvstání. Na celou sezónu je to bohužel trochu málo. ()

Teringer 

všechny recenze uživatele

Tenhle kousek je vcelku sympatický a pro nemocná, v posteli proležená odpoledne docela ideální, ale víc nic. Cítím, že cílová skupina je o už o značných pár let mladší, ale ačkoliv jsem si párkrát ťukala na čelo, tak jsem vyloženě netrpěla (oproti Riverdale, oof). Jen "středobod vesmíru/můžu všechno" Sabrina byla chvílema docela nesnesitelná, což je škoda. ()

Reklama

evilmind 

všechny recenze uživatele

Naprostá paráda. Zapomeňte na srandovní "mladou čarodějku Sabrinu", tohle je syrové, temné, skvěle herecky obsazené, a věrné původním comicsům. V podstatě tam chybí jen víc explicitního ulítlého sexu, ale tak to už by asi pro cílovku bylo moc, nejprve je trochu navykneme na Satana... :-) V porovnání s většinou současné produkce oceňuju i kvalitní masky namísto CGI shitu. ()

Klajondr 

všechny recenze uživatele

Sabrina Spellman, již toto jméno by mělo naznačovat, o co v tomto "roztomilém" seriálu půjde. Avšak ne tak docela. Příběh nás zavádí do městečka Greendale, které jakoby celý rok slavilo Halloween. Ne nadarmo se totiž jedná o doupě všerůzných čarodějnic, které za sebou (ale hlavně před sebou) mají nevídaná dobrodružství. No, abych to neprotahoval, seriál vás absolutně pohltí do svého výborného světa, který se s každou sérií o něco rozroste, až vlastně na konci nevíte, kde jste se nacházeli v první sérii. Skvělá práce scénáristů a hlavně herců vám rozhodně zpříjemní napínavé koukání, od kterého se jen tak neodtrhnete. Kiernan Shipka si na, do této chvíle skoro neznámou herečku, vede obdivuhodně a celému světu dodává krásné kouzlo (inside joke). Škoda jen té 3. série. A konce. Pobrečel jsem. ()

CaladanChmur 

všechny recenze uživatele

Je to silně nevyrovnaný seriál.A to jak jednotlivými díly ,tak i v epizodách samotných.Navíc je to až neskutečný myšmaš všeho možného,který spolu dost dobře nespolupracuje.Jediné co se mi tu líbilo byl casting,vyjímečně nemám k němu jedinou výhradu.Ale to kvalitu nezachrání.Celkově je to neuvěřitelně pitmoučké,nelogicky překombinované a ještě navíc děsně předvídatelné.Je smutné jestliže se u 70% obsahu nudíte..A po přečtení některých komentářů mám co dělat,aby jsem se nerozesmál....nazývat tohle "halloweenskou peckou s neskutočnou atmosférou starých hororů" či "super stylovou čarodějnickou záležitostí"...to považuji za hodně odvážné tvrzení.Za mě celkově tak 45%.PS: No ty voe on jim někdo dal prašule na 4 řady?Asi je potřeba něco vyprat,protože když si vezmu,že třeba Carnivale skončilo po dvou řadách a je to tak o 60% ( ze 100%) kvalitnější...Opravdu věřím tomu,že populace na Zemi má většinou v hlavě vymydleno... ()

Galerie (400)

Zajímavosti (25)

  • Seriál se měl původně (podle scénáře datovaného 30. 11. 2017) odehrávat v roce 1968. (J.F.B.)
  • Teta Zelda (Miranda Otto), jak se ukáže, umí hned několik jazyků. Včetně francouzštiny, italštiny, ruštiny, španělštiny a němčiny, jak je vidno na novinách, které v každé epizodě čte ráno u snídaně. (Kacitr)
  • Divné sestry jsou trio čarodějnic, které se objevuje i v divadelní hře „Macbeth“ od Williama Shakespeara. Zaklínadlo, které Sabrina (Kiernan Shipka) použije k jejich svolání, je přímo vzaté ze skutečné repliky pronesené čarodějnicemi v „Macbethovi“. (oli009)

Reklama

Reklama