Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Výpravná koprodukční česko-slovenská pohádka o tom, co všechno se může stát, když nedostanete od sudiček do kolébky ani kapičku štěstí... Filmová pohádka režiséra J. Nvoty vznikla jako česko-slovenská koprodukce a vypráví příběh o tom, jak skromné děvče málem přijde o štěstí kvůli nezodpovědné sudičce, ale díky dívčině vytrvalosti a talentu a za pomoci popletených kouzel se všechno v dobré obrátí. Pohádka začíná ve chvíli, kdy přijde na svět děťátko a ke kolébce spěchají tři sudičky. Jedna má Johance do života darovat výjimečné vlastnosti, druhá překážky na cestě životem a třetí naděluje štěstí. Co se ale stane, když poslední ze sudiček, Tea (E. Vášáryová), svůj úkol nesplní? V pohádce plné napětí, humoru a překvapení se o tom na vlastní kůži přesvědčí její hlavní hrdinka, šikovná a sympatická Johanka (D. Zeleníková). Nemohou chybět ani král (O. Vetchý) a královna (známá slovenská šansoniérka S. Tobias), poněkud tvrdohlavý princ (F. Cíl) a jeho sestra, princezna stejně svéhlavá (slovenská zpěvačka Kristína). Chamtivý strýc a zlý bratranec se k Johance nechovají hezky, naštěstí proti nim zasáhne spravedlivá víla Tea. Jak už to tak v pohádkách a někdy i v životě bývá, je to především velká láska, která pomůže také Johance zdolat všechny překážky osudu. Nebude to ale snadné… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (220)

SimpanzJi odpad!

všechny recenze uživatele

Stejně jako vloni. První dvě pohádky vcelku ucházející - nic nového, ale občas i vtipné, dobré lokace, herci... Minulý rok mi to zkazil paskvil Láska na vlásku, kde si Celestýna Bucifalová střihla princeznu. Hrozný dabing do češtiny. A máme to tu znovu, vůbec co to je za zvyk, že slovenští filmaři obsazují do rolí princezen zpěvačky. Je možné, že příští rok bude princem Majk Spirit a princeznou Dara Rolins. To by bylo překvápko... Hurá do toho. Pohádka by mohla být promísena s odpudivou hudbou Majka Spirita. Nebo aspoň tak hroznou, jako byla u téhle hrůzy. Opravdu, kdo tohle pojmenoval pohádka... Už vím, Nvota to natočil, a až potom se rozhodl, co tomu dá za žánr. "Akční, možná," říkal si. Tak si na lístečky napsal pojmy Akční, Western, Dokumentární, Film-Noir a Pohádka. Vytáhl lísteček s pohádkou, a tak sem ta věc dorazila. Česká televize s radostí převzala třetí "pohádku" a zřejmě se na ní ani nepodívala. Protože kdyby ano, tak studio ČT vybuchlo. Takovou hrůzu by tam snad nepustili. Jinak ještě scénář (Nvota ho psal tak, že si listoval slovníkem pravopisu, a vždycky nějaké to slovo použil, a potom ten scénář svedl na někoho jiného, protože by byl dvojitý vrah. Nejdřív zabije pohádku a pak i scénář? To v žádném případě.) Jediná pozitivní věc: Vyrobila Česká televize 2015 ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Ze všech vánočních pohádek zdaleka nejnormálnější snímek, který jsem mohl vidět. I když celému vzezření vadí chudinký rozpočet, omezená výprava i celkově televizní look, pohádka si na nic nehraje a předvádí nejklasičtější podání dobra a zla, kde se kouzla využívají jen omezeně. Herci celkově v pohodě, Vetchý zase největší geroj a i Cíl tady vypadá celkem normálně. Johanka je krásná zrzečka a Vašáryová by svojí roli potrefené a pomatené tety mohla občas trochu ubrat. Co mi ale strašně vadilo, byl naprosto zbytečný dabing, který srážel dojem o úroveň níž. Škoda. A závěrečná hudební vsuvka trošku návykovka. Kristina umí. 60% ()

Reklama

Skuby47 

všechny recenze uživatele

O letošních vánocích platí, co se pohádek týče, že do třetice všeho zlého. Nesympatičtí herci, jejichž výkony aspirují na Zlatou malinu, za nejhorší filmový počin roku, se sice snažili co mohli, ale bezvýsledně. Nemám představu, jak by to vypadalo, kdyby sudička svými zásahy nepomáhala řešit situace a neposunovala děj této směsice pohádek dopředu. Kostýmy byly pěkné a v levné výpravě vynikaly, i když se zámecký ples od vesnické tancovačky příliš nelišil. Amatérské pojetí závodů a souboje o ruku princezny bylo pro slaboduché. Jediné co stálo za zmínku byli koně. Pokud si vzpomenu na krásné pohádky, které byly natočeny v padesátých letech, je mi stydno, kam to filmová produkce za šedesát let dotáhla. ()

jh666 

všechny recenze uživatele

Tak poslední letošní vánoční pohádka za námi. Nebudu lhát, z pohádek na ČT1 byla nejslabší, ale rozhodně to nebyla taková tragédie jako Tři bratři nebo loňská pohádka Kdyby byly ryby. Hlavně první polovina pohádky je na tom špatně, tak je hodně nudná. Druhá polovina funguje o něco lépe, ale asi nejlepší věcí na této pohádce závěrečná písnička od Kristíny. 60 % ()

biglion 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou se u nás točí neskutečně moc sr.... Naštěstí toto byla dle mého názoru výjimka. Podotýkám, že jsem měl možnost film vidět v originálním znění a nenechal si ho zkazit v podobě paskvilu od ČT. Snad jen postava sudičky působila poněkud rozpačitě. Příjemným překvapením byla rozhodně zpěvačka Kristína v roli princezny a body k dobru si připisuje i její titulní píseň: Na bieleho koňa. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (16)

  • Letecké zábery sa nakrúcali pomocou dronov. (Zdroj: rtvs.sk)
  • Vo viac ako 3 tuctoch scén boli použité špeciálne digitálne triky. Vyše 30 percent exteriérových scén bolo nevyhnutné digitálne retušovať, aby boli odstránené súčasné prvky. (Zdroj: rtvs.sk)
  • Hudbu k záverečnej piesni filmu, „Na bieleho koňa“ zložil Martin Kavulič, text napísal Kamil Peteraj a spieva ju Kristína, ktorá vo filme vystupuje v úlohe princeznej, ktorá sa zhodou okolností volá tiež Kristína. (Zdroj: rtvs.sk)

Reklama

Reklama