Reklama

Reklama

VOD (1)

Mandalorianský nájemný lovec přijímá lukrativní zakázku pro záhadného klienta. (Disney+)

Recenze (134)

Cybershot 

všechny recenze uživatele

Videl som privé 4 epizódy Star Wars ale nikdy som nevedell písť na chuť tejto filmovej sérií avšak mám pocit že sa tento seriál v niečom líši. V spomínaných 4 epizódach Star Wars som nebol ohúrený mnohými častými aktivitami ktoré sa tom vyskytovali ako vesmírne bitky alebo iba klasické futuristické prestrelky s laserovými zbraňmi. Touto epizódou ma zaujal charakter hlavnej postavy. Od počiatku až po koniec ma táto epizóda prinútila súcitiť s Mandaloriánskym lovcom ktorý sa zdá byť racionálnejší ako chaotický svet okolo neho. ()

Wyrdas 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po těch tragických pokusech o Ušákovo korektní SW jsem velmi mile překvapen, protože z Mandaloriana Star Wars stříká přímo proudem. Nejde o světelné meče, nejde o Dartha Vadera. Jde o ducha Hvězdných válek. A ten zde sakra je. Není to jen levná nostalgie, je to skutečný pocit. A co víc? Zažil jsem přestřelku, kde hlavní hrdinové pobili desítky nepřátel a přesto jsem nepocítil pocit trapnosti ála agent 007 (nesmrtelnost hlavního hrdiny). Za mě konečně po dlouhé době něco, co chci vidět celé a již včera bylo pozdě. ()

Reklama

Rian_witcher 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedna * za to že to je ze světa Star Wars. a za mrně Yodu. Jinak to je otřes jak co se týká vizáže hlavního hrdiny, tak i drtivá většina triků je podobná spíše Cestě do pravěku od Karla Zemana z roku 1955. To co on tehdy dokázal pomocí loutek, to dokázalo nyní Disney studio pomocí špičkové počítačové animace. To že do každé části kratičkého dílu složeného z 1 min bídné akce a 25 min záběrů na cestu po které kráčí klon středověkého rytíře přidá Disney trochu modelů ze Star Wars světa proboha nemůže stačit na tohle šílené hodnocení přes 80%. ()

Košoun 

všechny recenze uživatele

Běžně komentáře k jednotlivým dílum nepíšu, ale tady musím! Naprostý splněný sen pro fanoušky SW. Skvělá atmosféra navazující na starou trilogii, boží vizuál a úplně famózní hudba, která se liší od ostatních SW, ale sedne k tomu parádně. Nenudilo ani vteřinu, škoda tak krátké stopáže. A ten konec... uvidíte sami ;) Snad si to udrží kvalitu až do konce... ()

Renie42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kdybych náhodou neobjevila na internetu článek o "Baby Yoda", tak by mě ani nenapadlo, že nějaký takový seriál existuje. Líbí se mi SW, ale nejsem až tolik zapálená, abych znala všechny galaxie a planety a obyvatele, co ve SW universu existují. A ten malinký padesátiletý Yoda, ten byl tak roztomilý, takový miminko bych brala všemi deseti a pokaždé jsem čekala na scénu, kde bude a v duchu jsem si říkala, že bych ho tak poňuchňala. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (5)

  • Mimozemšťan, od ktorého Mandalorian (Pedro Pascal) kupuje vznášadlo, patrí k druhu Kubaz. Zástupcu tohto druhu sme mohli vidieť už v Hviezdne vojny IV - Nová nádej (1977), v ktorom informuje Stormtrooperov, že našiel droidov, ktorých hľadajú. (ČSFD)
  • Keď Mandalorian (Pedro Pascal) prechádza trhoviskom, na ohni sa opeká zviera, zatiaľ čo druhý príslušník jeho druhu sa zdesene prizerá z klietky. Jedná sa o druh Kowakian monkey-lizard. Jedného z týchto tvorov choval Jabba the Hutt ako domáceho miláčika v Hviezdne vojny VI - Návrat Jediho (1983). Táto scéna je pomerne desivá vzhľadom k faktu, že sa jedná o pomerne inteligentné tvory so zmyslom pre humor. (ČSFD)
  • V pilotním díle vidíme Blurrga, jenž se poprvé objevil ve Star Wars: Klonové války (od r. 2008) – Liberty on Ryloth (2009), Supply Lines (2010), Slaves of the Republic (2011), ale také ve Star Wars: Povstalci (od r. 2014) – Hera's Heroes (2016). Toto ne moc inteligentní stvoření bylo před lety roztroušeno po galaxii, včetně Endoru a Rylothu. Dále se představilo v novelách „Thrawn: Alliances“, „Aftermath“, „Aftermath: Empire's End“ či „Galaxy's Edge: Black Spire“ anebo ve hře „Star Wars Battlefront II“. (3T)

Reklama

Reklama