Reklama

Reklama

Film Nenávist, kterou jsi probudil vznikl podle románového bestselleru spisovatelky Angie Thomas a vypráví příběh studentky Starr Carter, která žije ve dvou odlišných světech: v chudé komunitě tvořené převážně černošskými sousedy a v bělošské škole, kterou navštěvuje. Ve chvíli, kdy se Starr stane svědkem vraždy svého nejlepšího přítele, kterého chladnokrevně zastřelí policista, ocitá se pod tlakem z obou stran. Je jen na Starr, aby pozvedla svůj hlas a postavila se za pravdu. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (60)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tak rozprávkovo bezzubo podaný príbeh o rasizme, ktorý stále prevláda v USA medzi bielymi a čiernymi. Našťastie je hlavná hrdinka sympatická a jej príbeh je dostatočne zaujímavý. Téma sa bohužiaľ neomrzí, lebo je stále aktuálna. Film síce obsahuje pár napínavých chvíľ, ale väčšinou to pôsobí bezzubo a tak nejak od začiatku cítite, že po úvodnej nešťastnej udalosti sa to všetko dokonale vyrieši. Dokonca aj ghetto je po vizuálnej stránke natočené sexy v teplých farbách jak nejaký akčniak od Michaela Baya. Obsadenie jednej z hrozieb - miestneho gangstera bolo tiež nešťastné. Dobrák od kosti Anthony Mackie proste ani na chvíľu strach nenaháňa. A poslednú výčitku mám k stopáži, ktorá je zbytočne prestrelená a miestami sa film tiahne. Skrátenie o 30 minút by filmu prospelo. Napriek tomu všetkému to za pozretie stojí. Pôsobí to ako jeden z tých lepších Hallmarkovo neškodných filmov o rasizme. 7/10. ()

BadassX odpad!

všechny recenze uživatele

Sympatická, utiskovaná, nenásilná až mírumilovná komunita bez gangů, fetu a bouchaček kde se samozřejmě dalo čekat, že chudinka chlapec zbraň v ruce nemá! Ďábelská bílá huba - policajt! Tfuj! Nezbývá než politovat a podporovat protěžovat a chápat. Vždyť my jen v rámci mírové demonstrace vyrabujeme pár obchodů, zapálíme pár aut, jako každý pátek a v pondělí do práce před školu prodávat fet dětem samozřejmě jsme neozbrojení. - a ten herecký výkon v závěru, ten výraz v obličeji! Prostě paráda ()

Reklama

Ashar 

všechny recenze uživatele

Nevím, jak je černému v Americe, nevím jak je cikánovi v Evropě, vím jen, že stále je tu rasizmus ať z té či oné strany. Jedna strana se vymlouvá na druhou a hrajeme si na soužití, které nám stále nejde. Jediná cesta vede ke vzájemnému pokřížení ras, až vznikne buď rasa žíhaná, pak si budou lidi počítat, kdo má více skvrn bílých nebo černých, nebo rasa takových středně snědých lidí a to bude nejpravedlivější. Pak bude konec rasizmu, co se týká barvy pleti. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli to byl záměr, ale film si v několika momentech dost protiřečí, ale v tomto případě to není vůbec na škodu, protože to výstižně demonstruje, že část černošské komunity vlastně ani pořádně neví, co chce. Příběh sám se pak sice tváří jako klasická společenská objednávka, ale autorům se dá přičíst k dobru, že se alespoň částečně snaží o jakousi vyváženost. Za pozornost pak rozhodně stojí Amandla Stenberg, která má talentu na rozdávání a pevně doufám, že si to v budoucnu nějak nepokazí. 70% ()

Plastík 

všechny recenze uživatele

Dávám bůra. Protože problematika černochů v USA jde mimo mne. Myslim i mimo celou Evropu. Tady ten film málokdo z nás pochopí. Už jenom v první části filmu školení rodičů o tom, kde mít ruce, když vás bude kontrolovat policie. A kontrast tomu všemu je ten náš "čecháček" pablb Majkjepán. (pozor, vím jak se to píše) ()

Galerie (17)

Zajímavosti (8)

  • Scenárista Audrey Wells podlehl rakovině po půlročním boji dne 4. října 2018, den před premiérou filmu v USA. (kesinaa)
  • Při jízdě autem King (Anthony Mackie) poslouchá v rádiu písničku „Ghostface Killers“ od interpreta Offset. Tato píseň je dost rasistická, jejím hlavním tématem jsou drogy. (kesinaa)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno