Reklama

Reklama

Hledá se Yetti

  • USA Missing Link (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Pan Článek je legrační a roztomilou postavou v dobrodružném rodinném snímku od cenami ověnčeného studia Laika. Sir Lionel Frost je chrabrý a energický dobrodruh, který se považuje za předního odborníka na mýty a příšery. Ovšem nikdo jiný jeho objevům nevěří. Aby svůj názor obhájil, vydává se na americký severozápad objevit - Yettiho, chybějící vývojový článek mezi opicí a člověkem. Pan Článek - lehce bláznivý, překvapivě bystrý a citlivý tvor, který představuje posledního jedince svého druhu, čelí osamělosti a věří, že Sir Lionel je jediným mužem, který mu může pomoci. Ti dva spolu s nezávislou a vynalézavou Adelinou Fortnightovou zažívají odvážné dobrodružství, které směřuje k jedinému cíli - bájnému údolí Šangri-La. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (9)

Trailer 3

Recenze (70)

Streeper 

všechny recenze uživatele

Průměrná americká pohádka, která se snaží být originální, ale nefunguje to. Protože už jsme měli jednu pohádku o Yettym a s velkou upřímností, mě se prostě ta druhá pohádka líbila vice než tohle. Úplně mi asi neseděla ta rodinka namyšlenkých Yyettyů, kteří si seděli v horách a mysleli si o sobě, že jsou lepší než cokoliv jiného a živého na celé Zemi. Až moc povýšenecké. Nebylo to ani moc vtipné a animace taky za moc nestála. Proste jednoduchý průměr. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Tohle je snad první animák od Lajky co se mě líbil a není blbý a stupidní (zdravíme Kubo a 2 kouzelné meče). Má to dobrý příběh (Pixar by se mohl učit) humorově je to více vtipné než trapné (což je snad u Lajky poprvé většinou převládají trapné scény nad vtipnými) a pěkně to osýpá tak, že se pořád něco děje. Prozatím animák roku uvidím co předvede Frozen 2 letos tam moc velká konkurence není totiž. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $100miliónovTržby USA $16,649,539Tržby Celosvetovo $26,249,469Tržby za predaj Blu-ray v USA $942,795Tržby za predaj DVD v USA $950,298║ Strhujúca až nekonvenčná animácia, zaujímavé postavičky, občas dobré uletené nápady ale postupne roztrieštený dej, občas zbytočne banálne až fádne momenty, úseky čo zbytočne podrážajú nohy, nestabilné. /65%/ ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Když už někdo dělá animák, který není cílen vyloženě na děti, ale snaží se zaujmout i dospělé, očekával bych v něm nějaký inteligentní humor. Jenže ne, ten tady vůbec není a místo toho jsou zde jen ty tupé dětské slapstick vtipy. To mi na celém Missing Link dost vadilo a vlastně snad i nejvíc. Pak taky první polovina mi přišla nudná a zbytečně dlouhá, nějak zajíamvé to začalo být až v druhé polovině, kdy se vydali na cestu, ale jinak to není špatné. Animované je to skvěle, příběh dokáže zaujmout (když se konečně rozjede) a když se to nesnaží být třeskutě vtipné, najde se tam i pár inteligentních dialogů. A taky jsem rád, že se to vyhnulo nějakým písničkám, ty mě totiž na animácích štvou nejvíc. A taky je to o dost inteligentnější, než většina amerických animáků, ale nadšený z toho nejsem. Lepší 3* ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Námět mě v očekávání dětské taškařice s mluvícími příšeráky dvakrát nelákal, o to spokojenější jsem, že se z něj vyklubalo půvabné neinfantilní dobrodružství, v němž poslední (mluvící, inteligentní, ironický) seskveč hledá v Himalájích své vzdálené příbuzné, yettie. Milý konverzační humor sympatických postaviček převažoval nad výpravnými akčními atrakcemi, přehlednými a nezběsilými, které schopná režie zabalila do uchvacující "stop motion" animace a zdařilé hudby. ()

Galerie (86)

Zajímavosti (1)

  • Příběh se odehrává kolem roku 1886. (ČSFD)

Související novinky

77. Zlaté Glóby – výsledky

77. Zlaté Glóby – výsledky

06.01.2020

Kontroverzní moderátor a komik Ricky Gervais a spol. před pár hodinami rozdali v hotelu Beverly Hilton v Los Angeles poslední ze Zlatých Glóbů a 77. ročník prestižních ocenění byl tak oficiálně… (více)

Reklama

Reklama