Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Dr. Jeffrey Wigand, bývalý vysoký představitel jedné velké americké tabákové společnosti, měl díky své pozici přístup k řadě informací o negativním vlivu cigaret na lidské zdraví, a hlavně věděl, jak společnost v tomto ohledu lže veřejnosti. Poté, co byl z firmy pro své názory propuštěn, se na něj obrátil producent úspěšného investigativního televizního pořadu Lowell Bergman s prosbou o pomoc při sestavení reportáže odhalující praktiky podobných firem. Wigand zprvu odmítá, ale později svolí. Někdejší zaměstnavatel mu však začne vyhrožovat a nechá ho sledovat. Přesto se Wigand odhodlá Bergmanovi pomoci. Když je reportáž natočena, vedení televize se ji bojí odvysílat, aby proti sobě nepoštvalo mocné tabákové firmy. Mohlo by to totiž ohrozit plánovaný velice výhodný prodej televizní stanice. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (381)

Webb 

všechny recenze uživatele

Nenudící snímek hlavně díky herecky skvělému Al Pacinovi, řemeslně zvládnuté režii Michaela Manna a chytrému scénáři. Škoda že snímek negraduje, nevnesl něco vyloženě zajímavého, ničím nepřekvapil a působí trochu roztahaně. Přesto se však jedná o zajímavý počin. Lepší tři hvězdy, 65% ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Nebylo to spatny, ale prislo mi to jako dva ruzny filmy. Prvnich 90 minut je neuveritelna nuda, nic moc se nedeje, Al Pacino hraje docela mdle a Russell Crowe jen cumi a potlacuje emoce, jenze pak prichazi druha polovina a to je bomba. Problemy se zakonama, interview, zaloby, proste parada. Navic oba hlavni herci jakoby chytli dech, Russel zacne hrat fakt vyborne, kdyz se nasere tak se nasere a nic uz neskrejva a Al Pacino zacne podavat svuj klasickej vybornej vykon. I kdyz je film o nejvetsi zalobe cigaretoveho prumyslu, tak ty tri hodiny co film ma jsou fakt zbytecny, vse by se dalo sestrihat do 90 minut, a nebo proste prvni hodinu a pul vyhodit. Prvni cast za 3*, druha za 5*, vysledek 4*. ()

Reklama

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Russell Crowe prodělal celkem slušnou proměnu nejen co se týče vzhledu, ale i herectví. Rozhodně neztvárňuje nějakého superhrdinu, ale spíš normálního člověka, což mu sedí stejně dobře jako třeba role v Gladiatorovi (i když tam ho mám osobně přece jen o něco radši). Al Pacino je tradičně hodně dobrý, předsvědčivý, prostě vynikající, ale celkově jsem u něj postrádala něco navíc, takovou tu scénu jako když ve Dog Day Afternoon řve: "Attica! Attica!" nebo v And Justice For All pronáší svou skvělou řeč s "You're out of order!". I když je pravda, že do tohohle filmu by se to asi nehodilo, protože Insider se nesnaží být nějakým způsobem fenomenální. Snaží se "jen" o poctivé a reálné drama podle skutečného příběhu o jednom muži, který se rozhodl promluvit o škodlivosti kouření. A daří se mu to dobře, dokonce tak, že by jste mu možná přiřkli i těch pět hvězdiček... ale potom si řeknete, jestli 157 minutovému filmu něco nechybí. A jestli to není právě ten zvrat nebo jakési silnější místo, které vám utkví v paměti. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

RETRO Co je v tabákový firmě prvním a hlavním veřejným tajemstvím?…. Tenhle film není v mé TOP, ale rád se k němu vracím. Téma svobody tisku, precizně znázorněné na příkladu TV společnosti, která svými zájmy, dravostí a bezohledností formuje lidi, kteří pro ni pracují (nebo je to obráceně?). Ale hlavně: tabákový gigant proti bezmocnému chlápkovi (je těžké uvěřit, že je to budoucí Gladiátor), jenž má informace. A že jsou to informace, které by Američané měli znát je přesvědčen i Al Pacino, (pro mě) v super roli investigativce, který nepodráží lidi. Začíná tak hra, ve které se obyčejní lidé ocitají pod příšerným psychickým tlakem a pocity využitého, zlomeného a osamělého člověka snad nejde vyjádřit lépe. Cítím, jaké to MŮŽE být v kůži R.Crowa. Ale NEDOVEDU si to představit. Pak přichází ona chvilka slávy, člověka, který má štěstí, že i když s ním všichni vyjebali, jeden jej ve štychu nenechal. PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ *** ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Média ve službách reality či snad realita ve službách médiím? Přičemž médii tu nemusí být označována jen televize, ve které se filmoví hrdinové i jejich reálné předobrazy zoufale snažily ukázat světu pravdu i přes to, že se je celý systém snažil zastavit, ale stejně tak dobře jde mezi média zahrnout i tento Mannův film jako celek - ve své prapodstatě vždy manipulativní s divákovými emocemi a jeho náhledem na předváděnou abstrakci reálného světa, přesto však se roztěkanou narací evidentně snažicí o co nejuvěřitelnější podání příběhu. A v důsledku se mu to i daří, i když z toho nutně vyplývá občasná nepřehlednost děje, mírná odosobněnost postav (za což může i striktně obchodní prostředí) a bohužel i problémy s gradací v přestřelené stopáži, takže místy působí trochu nudně... ale díky precizní režii dokáže i přes to pohltit. 9/10 ()

Galerie (29)

Zajímavosti (32)

  • Celosvětová premiéra proběhla 28. října 1999 v Beverly Hills (Kalifornie, USA). (Varan)
  • Scénář filmu vychází z jednoho článku v časopisu Vanity Fair. (becki_tu)
  • Zbraň, kterou má Jeffrey Wigand během toho, co se jde podívat ven kvůli podivnému hluku, je revolver Smith and Wesson .357 Magnum. (becki_tu)

Související novinky

Zemřel herec Michael Gambon

Zemřel herec Michael Gambon

28.09.2023

Přichází smutné zprávy jak pro kouzelnický svět Harryho Pottera, tak i pro svět filmu celkově. Ve věku dvaaosmdesáti let totiž ve čtvrtek 28. září odešel oblíbený a talentovaný britsko-irský herec,… (více)

Zdravé fast-foody?

Zdravé fast-foody?

21.12.2005

Kvalitu jídla bude připravovaný film FAST FOOD NATION posuzovat jinak, než z lékařského hlediska. V připravovaném dramatu režiséra Richarda Linklatera se vše bude točit okolo nejvyšších špiček… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno