Reklama

Reklama

Horor Kočovníci smrti je celovečerním debutem známého amerického scenáristy a režiséra Johna McTiernana (PREDÁTOR, SMRTONOSNÁ PAST, HON NA PONORKU). Francouzský antropolog Pommier (PIERCE BROSNAN) před svou záhadnou smrtí v nemocnici „vdechne“ vlastní duši lékařce Henleyové. Žena pak v halucinacích prožívá jeho vzpomínky a vydává se na místa, která Pommier navštěvoval. Zjistí, že muž objevil v ulicích Los Angeles tajemné mladé lidi, kteří nepotřebují spát ani pracovat a kteří se zabývají výhradně zločinností. Jde o zlé duchy z nomádských pověstí, o jejichž existenci se antropolog dozvěděl při svých výzkumech. Bytosti zvané Inuádi se zhmotňují do lidské podoby v ulicích moderního velkoměsta a likvidují každého, kdo odhalí jejich pravou identitu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (66)

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Režisérsky debut Johna McTiernana a jedna z prvých poriadnych úloh Piercea Brosnana je veľmi zaujímavým temným príbehom, so skvelou, dusnou atmosférou a napriek pomalšiemu plynutiu je film veľmi pozerateľný a zaujímavý až do konca. Chválim tiež vydarenú, chytľavú hudbu a použité melódie, ktoré sú miestami pretnuté tradičnými gitarovými riffmi 80.rokov, aj keď tu to našťastie neodvádza toľko pozornosti ako napr. v Highlanderovi. A tiež ma prekvapilo, že na to, že má film 25 rokov, tak to na ňom nie je až tak vidieť. Každopádne majú Nomads niečo do seba a oplatí sa to pozrieť. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

McTiernanův skvělej hororovej debut, ve kterým před Predátorem ukázal, že má výbornej cit pro temnou a takovou mrazivou atmosféru. Krom toho příběh ač nevypadá na první pohled složitě, tak je kvalitně zpracovanej i promyšlenej, Pierce Brsonan ve svý první kvalitnější roli je výbornej a hudba je díky svojí znepokojivosti pro tenhle film dobře vybraná a jednim slovem skvělá ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Do jednej z los angeleských nemocníc privezú dezorientovaného, skrvaveného pacienta, čo niečo nesúvisle bľaboce po francúzsky. Je to známy antropológ, ktorý sa pred nedávnom prisťahoval spolu so svojou manželkou do Kalifornie. Skôr ako zomrie napadne doktorku Eileen Flaxovú. Od tej chvíle začne mať zvláštne vidiny a hypnotické stavy spojené s jeho poslednými dňami života. Zisťuje, že sa zaplietol s bandou tajomných "Kočovníkov smrti". Na základe toho, že hlavnú mužskú úlohu stvárnil (budúci agent 007) Pierce Brosnan som očakával, že to bude omnoho lepší a zaujímavejší film. ** ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Vědce Brosnana uterorizují k smrti Nomádi, duchové v kožených hadrech se cvočkama jezdící po okrajových čtvrtích Los Angeles. Tahle věta vám stačí, abyste nestrávili zbytečně 90 minut před tímhle ucouraným filmem s neexistující atmosférou a zastaralým soundtrackem z 80´s. Překvapilo mě, že jde o Tiernanovu prvotinu, škoda že režisér vsadil na to, že cílové publikum vyděsí tehdejší punk/goth vizáž mládeže plus motorky a černá auta. Přestože je hlavní postava Brosnan, tvůrci se snaží ředit děj tím, že Brosnan předá kletbu na doktorku, která divákovi jen zprostředkuje jeho příběh s podivným neuspokojujícím finále, aniž by sama něco ovlivnila. Její postava se nám na začátku filmu obstojně charakterizuje, aby vzápětí bloudila před kamerou v halucinacích a deziluzi a nakonec blábolila rady v Brosnanově domě. Dobové záběry na periférie L.A. jsou fajn, ale jinak ruce pryč, je to jen pro archivní fanoušky. Gratuluju lidem tady, co na ně film tak zapůsobil. :) ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Skôr by som uveril tomu, že toto dielo pochádza od Lyncha než od McTiernana. O horore v žiadnom prípade nemôže byť reč (s výnimkou záverečnej vcelku napínavej 10minútovky). O príbehu takisto, ten je na môj vkus priveľmi rozkúskovaný, zamotaný a ťažko stráviteľný. Čaro má akurát zopár dialógových pasáží Pierca Brosnana so svojou filmovou manželkou a jeden telefonát o nomádskych eskymákoch. 30% ()

Galerie (24)

Zajímavosti (7)

  • Film sa natáčal v meste Santa Monica (Kalifornia, USA). (Arsenal83)
  • Druhý film, v ktorom hrá spevák a textár Josie Cotton, a zároveň jediný, v ktorom sa jeho meno objavilo v titulkoch. (m.a.t.o.)
  • Ťažkú metalovú časť vysoko atmosférického soundtracku filmu zložil známy rockový hudobník Ted Nugent. (Arsenal83)

Reklama

Reklama