Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Autoři komedie Na samotě u lesa, Zdeněk Svěrák a Ladislav Smoljak, humornou formou popisují různé typy tzv. chalupářů. Většinu postav napsali přímo pro jejich představitele, mezi nimiž vyniká především Josef Kemr v roli dědy Komárka. Manželé Lavičkovi, půvabně ztvárnění Danielou Kolářovou a Zdeňkem Svěrákem, jsou sváděni touhou po získání chalupy dědy Komárka, kterou však majitel, jak se zdá, jen tak neopustí. Vše nakonec vyřeší jejich děti, které si starého Komárka zamilují a začnou ho považovat za svého skutečného dědu. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (813)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Další skvělá komedie od dvojice Zdeněk Svěrák a Ladislav Smoljak. Pražská rodina koupí chalupu na venkově. Má to ale jeden háček. Koupili ho i s dědou Komárkem a ten ne a ne umřít. Má hold tuhý kořínek. A když vidí jeho čilého otce, tak pochopí, že na tom světě ještě nějaký ten čas pobude. A tak se k němu na léto nastěhují. Nakonec jsou stejně rádi, když neumře. Kemr tu podává naprosto vynikající výkon. Všechny ty vesnické postavičky jsou skvělé. Třeba nejlevnější zedník na vozíku pan Lorenz a jeho zákazník, který má zmáklé všechno kolem stavby domu. Samozřejmě tu o vtipy není nouze. Dobrý je třeba dědův údiv, že Pražáci ještě v 10 hodin spí nebo jeho hádání se s rádiem. Pak taky návštěva mlýna s mlynářem Ladislavem Smoljakem. Ten jim poví příběh, který chce každý slyšet ještě jednou. Nebo pan Novák, který koupil barák s babkou a dědkem a ti taky nechtějí umřít. Tak si dělají různé naschvály. On jim lije vodu do příkopu, přes který se chodí do domu a oni zas do zrní sypou hřebíky. Takže pokaždé, když přijede, tak píchne. "Dědeček je hodný, ale překáží nám. No počkej. To přece takhle nemůžeš napsat!." :D ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Už len za tie hlášky sú tie 4* jasné. A chčije a chčije. Na jaro prodám kravku a už nezaseju. No a tie blechy už ani nebudem vyťahovať. Veď to moc dobre všetci poznáte. Kemr v životnej úlohe, Svěrák ako snaživý hlupáček a veľa ďalších postáv, ktoré sa predháňajú v perlení hlášok. Klasika, ktorá raz za dva tri roky vždy poteší. ()

Reklama

RHK 

všechny recenze uživatele

Viděti pana otce - Smoljaka, pana Pražáka - Svěráka a dědu Komárka - Kemra - to je vždy fajn. Chalupářská komedie, ale na geniální scénáristy Smoljaka a Svěráka přeci jen jedna z trochu slabších, anebo já to chalupaření nemusím. Přesto je zde spousta hlášek - člověka občas kousnou i blechy psí, kanálie sežere buchty a hlavně chčije a chčije. A bonusem navíc je to očumování Pražáků, kteří v deset ráno v posteli pořád ještě hnípou... Ukázka (Vodník): http://www.youtube.com/watch?v=UbAkVHoCLZM&playnext=1&list=PL37A15D41FB7E72DD&feature=results_video ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Nejako som sa nikdy nedoladil. Rád to začnem pozerať, rád to pri surfovaní nechám prepnuté, nikdy to na mňa nedýchne. Žeby mi do toho svěrákovsko-smoljakovského univerza nesadol Menzel? Asi tak, mal to točiť Smoljak (hoci bez najmenších zmien v scenári), bolo by to menej vlezlé, menej pohladení a viac (dobre myslených) pohlavkov by to malo, väčšiu šťavu. Toho "tepla" je tam asi na mňa móóóóc... ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Rodinná komedie jak se sluší a patří. Vtipná, inteligentní, poetická, odpočinková. Děda Komárek Josefa Kemra je okouzlující, avšak zůstává ve stínů kriplkáry pana Lorence... Děti, děti, to je klekání! Lesk a bída českého zednictví personifikovaná... To Menzel uměl báječně! A Smoljak se Svěrákem zase dokázali napsat scénář, který se navždy obtiskl v českém kulturním povědomí a jazyce. Venkovská idylka a tu já moc rád! ()

Galerie (10)

Zajímavosti (64)

  • Scény s mlýnem byly filmovány na třech různých mlýnech. V jednom byly filmovány interiéry, v dalším exteriéry a na třetím mlýnice a mlýnské kolo. (M.B)
  • Napriek tomu, že Josef Kemr (Komárek) hrá vo filme dôchodcu, mal v dobe natáčania len 54 rokov. (Jello Biafra)

Související novinky

Jan Tříska (1936 - 2017)

Jan Tříska (1936 - 2017)

25.09.2017

Po nešťastném pádu z Karlova mostu zemřel ve věku osmdesáti let herec Jan Tříska, celoživotní oblíbený představitel shakespearovských rolí. Jeho touha stát se tanečníkem vzala za své, když mladého… (více)

Kánon filmu 2011

Kánon filmu 2011

13.02.2012

V sobotu 21. ledna byl ukončen výběr filmů Kánonu filmu za rok 2011 a přinesl opět zajímavé výsledky. Původní prosincový termín konání výběru byl z důvodů nečekaných a smutných předvánočních událostí… (více)

Reklama

Reklama