Reklama

Reklama

Diego Maradona

  • Velká Británie Diego Maradona (více)
Trailer 3
Dokumentární / Sportovní
Velká Británie, 2019, 130 min

Obsahy(1)

Diego je usměvavý kluk z předměstí, který miluje fotbal a svou velkou rodinu. Díky obrovskému talentu plní sny sobě, svým blízkým i stovkám milionů fanoušků po celém světě. V Neapoli, kde by i ďábel potřeboval bodyguarda, se Diego stává Bohem. Fanatický obdiv a slávu je těžké ustát a Diego skrývá svou lidskou tvář čím dál víc pod masku Maradony. Tomu nejsou cizí divoké večírky, nevěry, podvody, kokain ani pletky s mafií. Zničující spirála se roztáčí. Strhující portrét jedné z nejslavnějších a nejvíce kontroverzních osobností vůbec poskládal držitel Oscara Asif Kapadia (Senna, Amy) z více než 500 hodin záběrů z Maradonova soukromého archivu. (Aerofilms)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (192)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"S Diegem bych šel až na konec světa. S Maradonou ani kousek." Jsem velkej fanda fotbalu, takže jsem si dokument o Maradonovi nemohl nechat ujít. Když si vodil obrany soupeřů, tak jsem se královsky bavil a obdivoval jeho fotbalovou genialitu. Jakmile se Diego začal proměňovat v alkoholika, feťáka a cvičenou opičku mafie, tak jsem se začal znechuceně nudit. Chápu, že obojí patří do jeho života, ale já jsem skromnej a mně by stačil jen ten fotbal. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Hezky zpracovaný příběh, který stojí na dualitě osobnosti hlavního hrdiny. Na jedné straně jemný a introvertní Diego a na druhé jeho maska Maradonu, která stále více pohlcuje starého Diega. Kdo vyrůstal na fotbale přelomu 80. a 90. let, musí si tohle vychutnat. Vytknul bych snad jen stopáž... Ale celkově se mi to líbilo moc. ()

Reklama

Castrator 

všechny recenze uživatele

My máme svého kokota božího Petra Gabriela, Argentina má svou ruku boží a Diega Maradonu. Pravda, Diego nemrzačil spoluhráče jako Péťa a dokázal se i přes rauš zorientovat na hřišti tak dokonale, že málokdy čutal do vlastní brány nebo přihrával protihráčům do jasných gólovek, ale asi chápete, jak to s tím srovnáním myslím - aní na jednoho z nich fotbaloví fanoušci a fotbaloví kolegové jen tak nezapomenou a budou se o jejich skutcích na pažitech vyprávět ještě dlouho legendy. Film i těm největším diegologům nabídne mnohé, co ještě neviděli a nevěděli,  ovšem otázka Jak moc mohl být Diego dobrý, kdyby nefetoval, nechodil na swingers párty osmkrát do týdne a nežral jako protokolář Forejt? zůstává a nebude nikdy zodpovězena, ač tento film napovídá, že Diego mohl být lepší o dost (může být vůbec dokonalost dokonalejší?). Jeden z nejlepších sportovních dokumentů a soundtrack je snad ještě lepší. *****D10S*****_________ Zde uvedená chyba k filmu V české verzi dokumentu je chybně uveden popisek „Juventus Turín - SSC Neapol“ k zápasu, ve kterém ale Diego Maradona a SSC Neapol prohráli 3:0 s Turín FC.: Turín FC v době, kdy hrál DM za Neapol, neexistoval. Existoval klub Turín (Calcio), původně Turin AC. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Po hypu, který tenhle dokument dostal, jsem byl natěšen na to, abych konečně uzřel true story génia, kterého si i neapolská Camorra oblíbila a následně s velkou grácií vyobcovala. Místo brilantně zpracovaného dokumentu jsem pod nos dostal vyčpělý a neatraktivně sestříhaný dokument o Argentinci, který chlastal, fetoval a žral jak nenažranej. 60 % Celosvětový příjem k 5. 12. 2019: $2,617,806 ()

baribal 

všechny recenze uživatele

Dokument na podobné úrovni jako Amy a trochu kvalitativně za Sennou. Nepochybně to je jeden z nejvýznamnějších fotbalistů historie, ale paradoxně v dokumentu není mnoho z jeho fotbalového umění.. ruka.. nejslavnější solo. Pár záběrů ze zápasů, ale nic uplně highlightového. Vlastně mě dost překvapilo, že po fotbalové stránce to zas taková zábava nebyla a že Maradona vlastně ani tak zajímavý nebyl, tedy ne na dokument, který má přes dvě hodiny. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (4)

  • Bývalý anglický brankář Peter Shilton řekl, že spolu s několika dalšími bývalými anglickými hráči odmítl pozvání k účasti na britské premiéře filmu, protože hráli šipky. (ČSFD)
  • Celosvětová premiéra proběhla 19. května 2019 na filmovém festivalu v Cannes. (ČSFD)
  • V české verzi dokumentu je chybně uveden popisek „Juventus Turín - SSC Neapol“ k zápasu, ve kterém ale Diego Maradona a SSC Neapol prohráli 3:0 s Turín FC. (mjech)

Reklama

Reklama