Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Benedict Cumberbatch ztvárňuje hlavní roli v tomto aktuálním a palčivém dramatu ze zákulisí kampaně referenda o brexitu. Film sleduje tuto kampaň z pohledu nepříliš známých stratégů z obou táborů – jak příznivců, tak i odpůrců unijního odcházení. Zatímco se jedna strana snaží získat navrch nad druhou, paktují se s politiky, kteří se snaží protlačit na výsluní, a kontroverzními sponzory. V době, kdy se do popředí zpravodajského zájmu dostávají odhalení o zneužívání osobních dat i škodlivém vlivu tzv. "fake news" a mikrocílené reklamy na sociálních médiích, snímek "Brexit" zkoumá, jak moderní techniky kampaní řízených daty přispěly k jednomu z nejméně očekávaných, nanejvýš napjatých a také nejkontroverznějších rozhodnutí v moderní politické historii. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (176)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tohle se Anglánům povedlo. Nemusím tím samotný Brexit, myslím tím film Brexit. Ekonomické téma zhmotnili kvalitní filmařinou a představili mi období před Brexitem, které způsobilo, že se v Anglii nakonec rozhodli o vystoupení z Evropské Unie. V cizině jsem zažil mnoho Anglánů a je mi jasné, že když si můžou myslet, že Praha je samostatná země a Českou republiku neznají, tak stačí, aby na ně nějaký místní Tomio udělá oči, ukázal, proč je dobré vystoupit z EU a oni ho bez skrupulí následovali. Nic ale není tak povrchní, jak na první pohled vypadá a hlavní postava v podobě neuvěřitelně civilního Benedicta Cumberbatche, kterého byste si v tu chvíli spletli s místním intelektuálem v hospodě u Tetřeva, mi tu osvětlil celou řadu věcí, díky kterým na Brexit koukám z trošku širší perspektivy. Hodně zajímavý a dobře natočený film. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Je mi z toho všeho kolem Brexitu už velice nevolno. Ale pokud se vyhnu politologickým problémům, které mám vzhledem k svému oboru na stole každý den a zmíním pouze film samotný, resp Benedicta Cumberbatche, který si opět (například po Patricku Melrosovi) vyhlídl roli přímo na tělo a po anglicku jej vystihl dokonalým způsobem, budu až na nějaké scény (jakoby vytržené úplně z hlavního konceptu) veskrze pozitivní. Nutno říct, že ambice tu nejsou nijak větší než je u televizního filmu (HBO) pro danou oblast (hlavně EU, v US to nikoho zajímat nebude) obvyklé, ale jako takové levnější a dobře zrežírované drama plně dostačující. A samozřejmě velice poučné. BTW : Film končí tam, kde má nastoupit Theresa May a pokud sledujete aktuální dění, jistě byste se nedivili, kdyby za pár let přišel sequel. Bude to totiž ještě divoké...7/10 ()

Reklama

Randyz 

všechny recenze uživatele

Doporučuji všem se na to mrknout... Zejména příznivcům všemožných referend o všem... A lidem, kteří baští populistickou politiku zastrašování... Ale obecně mi to přišlo zajímavé, protože jsem se zhruba dozvěděl jak k tomu vlastně došlo a pěkně to i ukazuje jak data od uživatelů sociálních sítí hýbou světem a rozhodují volby a referenda... ()

Kmotr76 

všechny recenze uživatele

Autentická, mrazivá, ale i zábavná výpověď o jedné politické tragédii, ale i o tom, jak funguje dnešní svět politických kampaní. Bavilo mě, že sleduji reálná mně dosud neznámá jména (a ta známá v čele s Johnsonem a Faragem taky potěšila), která hrála během kampaně klíčovou roli. Měl jsem tendenci fandit (iracionálně) brexiteerům, ačkoliv to byla očividně banda cyniků, i to tak nějak ilustruje situaci. A nebo to bylo jenom osobností Cumberbatche. Jenom škoda, že ke konci autenticitu lehce zabíjí až příliš návodný rozhovor mezi Cumberbatchem a jeho hlavním oponentem v hospodě, která jako by měla napovědět zmateným divákům. ()

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

Pohled do zákulisí je vždy poučný, ačkoliv samozřejmě bývá subjektivně zabarven tvůrci. České zákulisí politických řemeslníků a jejich IQ najatých přesvědčovačů není o nic lepší ani horší - v tomto je tento snímek zdařilý. Osobně mě ale nejvíc zaujalo a vlastně to nechápu, že Cumberbatch hraje stále stejnou roli - ať už ztvárňuje kohokoliv - a ano to oproti všem pravidlům logiky funguje a ještě navíc je to výborné. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (1)

  • Benedict Cumberbatch byl ve skutečnosti narozdíl od Dominica Cummingse, kterého ztvárňuje, zásadně proti Brexitu. (Blanch)

Související novinky

Jak to vypadá s filmovým Star Trekem?

Jak to vypadá s filmovým Star Trekem?

12.01.2024

Je tomu už téměř osm let, co do kin dorazil zatím poslední filmový Star Trek s podtitulem Do neznáma. A zatímco o přímém pokračování série v hlavních rolích s Chrisem Pinem, Zacharym Quintem a Zoe… (více)

Reklama

Reklama