Reklama

Reklama

Uri: The Surgical Strike

  • Indie उरी - द सर्जिकल स्ट्राइक (více)
Trailer

Obsahy(1)

18. září 2016 napadli nad ránem ozbrojenci indickou vojenskou základnu v Kašmíru. Zemřelo 17 vojáků a 4 útočníci. Indie z útoku obvinila znepřátelený Pákistán. "Ujišťuji národ, že ti, kteří jsou za tímto zbabělým útokem, nevyváznou bez trestu," uvedl premiér Nárendra Módí. Následné vyšetřování potvrdilo, že teroristé přišli z Pákistánu. Indická vláda se rozhodla inspirovat odvetnou akcí Mosadu po teroristickém útoku v Mnichově v roce 1972. Padlo rozhodnutí vyslat za hranice Indie několik týmů speciálních jednotek URI, které chirurgicky přesnými útoky zničí tábory teroristů, aby bylo islámskému Pákistánu jasné, že žádný akt agrese nezůstane bez odplaty. Film mapuje tuto operaci doposud nevídaných rozměrů i její průběh a je natočen na základě skutečných událostí. (Big Bear)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (36)

slovan1 

všechny recenze uživatele

Místy zdlouhavé a zbytečné rodinné drama. Nicméně, já se na tento film těšil. Očekávání naplnil, hlavně mě překvapila nadupaná akce a kupodivu i dobrý soundtrack. Občas zpomalovačky a nažehlení vojáčci jako od Baye. Člověk se asi nikdy nedoví jak přesně to bylo a zda všechny operace na konci filmu proběhly tak jak proběhly.... ()

Packal13 

všechny recenze uživatele

Přestože to trochu ztrácí po obecný produkční kvalitě (holt to není nablejskanej hollywood) a tak se občas objeví podivná kamera nebo efekty. Co se týče stránky příběhu je to pěkně podaná zamotaná situace v indii (a pakistánu), herci hrajou taky docela slušně a obecně je tam vlastně strašně málo "indie" a působí to hodně západně....dokonce tam není ani jedno taneční číslo! ()

Reklama

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelný. Akce po indicku.... ale co si o ní myslet? Je to komedie ve chvilích kdy by neměla. Mučení taháním za ucho... dron ve stylu sovy ze Souboje titánů... jakmile se na obrazovce vyskytne alkohol, zobrazí se varování “alkohol poškozuje zdraví”... hudební vložky místo tance zobrazují akční záběry!? Prostě armádní agitka. A pak postavy... Speciání jednotka se občas chová jako badna idiotů bez výcviku. Na druhou stranu. Natočené je to dobře (když se něco děje). Jen je to zbytečně moc dlouhé. Od indiánů rozhodně překvapení, jen si mohli odpustit (když už to není love story) ty stupidní indo-výstřelky. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Akční stránka byla parádní. Indické speciální jednotce to šlapalo jako po drátkách a pákistánští ručníkáři neměli šanci. Celé to ale zároveň působilo důvěryhodně a to i proto, že Indové se vyhnuli nějakému osobnímu gerojství. Závěrečné dlouhá sekvence věnující se samotnému zásahu patří na žánrovém poli k tomu nejlepšímu. Co se příběhu týče, tak ten byl tak trochu sešit horkou jehlou, ale drželo to jakž takž pohromadě a to v tomto případě stačilo. Došlo i na nějaké ty písničky, ale díky Bohu tu na ně nikdo netancoval a co se patosu týče, tak ten působil v indickém podání milým způsobem, jakkoliv to třeba v případě pohřbu působí nepatřičně. Prostor dostala i jedna z tradičních indických krásek, takže i přes poněkud přetaženou stopáž jsem velmi spokojen. 75% ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Po Triple frontier přichází další indický našlapaný akčňák, který se mi nelíbil až tak jako 13 hodin, ale byl daleko poutavější než (čínský?) Operation red sea. Akce je skvělá a úchvatně zpracovaná, správně drsná a krev a pakistánci tam lítají vzduchem všude kolem. Čeho jsem se bál byl pokulhávající příběh, což se ale naštěstí nestalo, protože děj měl hodně zábavné prvky - droni ve tvaru ptáků, tajní špióni v politice na obou stranách. Indičtí herci byli taky skvělí, uvěřitelní a našlapaní. Indické vlastenectví a jejich písničky tam občas cítit jdou, ale nic, co by nám násilím podsunovali nebo vnucovali. Asi z toho úplná military klasika nebude, ale určitě se mi to líbilo víc, než jsem původně očekával. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (6)

  • Akčné sekvencie sa natáčali ďaleko od Indie, a to v Srbsku. (MikaelSVK)
  • Po závěrečných filmových titulcích následuje ještě krátká scéna. (Rominator)
  • Akčním režisérem byl Stefan Richter. Jako koordinátor kaskadérů na filmu pracoval Slavisa Ivanovic. (Rominator)

Reklama

Reklama