Reklama

Reklama

Dangal

  • Indie দঙ্গল (více)
Trailer

Mahavir Singh Phogat (Aamir Khan) býval vynikající zápasník, ale musel nechat sportu, aby si našel práci, která ho uživí. Doufá, že jednou aspoň jeho syn vyhraje pro Indii medaili. Jenomže se mu narodí samé dcery, a tak zklamaný Mahavir na svůj sen pomalu zapomíná. Pak si ale přijdou rodiče dvou chlapců stěžovat, že Mahavirovy dcery zbily jejich syny. Dívky se k tomu přiznají a Mahavir si uvědomí, že i když má dcery, ještě to neznamená, že z nich nemůže vychovat zápasníky. K překvapení a nelibosti celé vesnice je začne trénovat k zápasení. Film je inspirován skutečností. (rikitiki)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (98)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem si myslel, že to bude prostě jen obraz jedné těžko fungující rodiny, kdy otec je dost magor na to, aby chvílemi svou dceru i mučil, ale nakonec se ukázalo, že to je strhující i lidské sportovní drama, které na konci nabralo takové tempo, že jsem v podstatě ani nedutal. Krásné finále a skvěle natočené zápasy. ()

higuain 

všechny recenze uživatele

Zpočátku mi to přišlo, jak nepovedená parodie. Otec zápasník má mindrák, že nevyhrál medaili, a tak chce syna, aby jí vyhrál za něj. Dostane ale samý dcery, tak je z toho strašně na dně, ovšem jen do chvíle, kdy dvě jeho nejstarší dcery zbouchají nějaký drzý kluky a jemu dojde, že oni vlastně taky "mají zápasení v krvi" a začne je k jejich nevoli trénovat. No prostě jeden facepalm za druhým. Nicméně jak byla první polovina filmu přihlouplá, tak ta druhá "vyloženě sportovní" byla oproti tomu fakt dobře natočená. Tak dobře, až mě to ke konci dojalo. ()

Reklama

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Tieto indické/hindské filmy za posledných 15 rokov prebrali pátos hollywoodskej drámy a v ich šate dobýjajú filmový svet. Filmy sú dramatické, je v nich osobnostný a vzťahový vývoj - hoci dosť sploštený, ale vskutku tak nalinkovaný, aby to bolo chutné a silno emocionálne. A to všetko v minutážach okolo 160 minút v priemere, čo je celkom aj výzva vzhľadom k súčasným štandardom. Bohužiaľ, v tomto bode tá výzva aj končí a odnášam si z filmu len detský sen dostať sa zo stoky hore resp. otcovský, ktorý naopak spočíva v hladkaní si ega nad neoblomnou priebojnosťou svojho potomka. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

I přes zdobený obraz fungující rodiny nemůžu zapomenout na fakt, že právě onen statečný otec, který zachránil dcery před neveselým osudem indických děvčat, by při narození jediného chlapce na podobné úmysly zapomněl a věnoval se jenom synovi. Díky výtečnému Aamiru Khanovi se tahle kaňka dá alespoň trochu zamazat a dokud se největší důraz dává na funkční a až překvapivě milý rodinný humor, je Dangal v nejlepším pořádku. První polovina ale bohužel slouží jenom jako odrazový můstek k čistě sportovní druhé. A ta může být řemeslně odvedena sebelépe, ale divák při ní jen odškrtává desítky povinných tréninkových i turnajových klišé, které při takhle štědré délce zamrzí o to víc. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Jestli jsem někdy říkala, že nemám ráda indické filmy, tak beru zpět. Tenhle ráda mám. Jestli jsem někdy tvrdila, že mě nebaví sportovní snímky, odvolávám, tento mě baví velice. Výborně vystavěné drama, kterému se překvapivě daří vyhýbat všemožným klišé sportovních filmů, funguje nejen díky výborným hereckým výkonům, ale také díky skvělé režii, kameře i hudbě. Tento film rozhodně patří k tomu nejlepšímu, co v rámci žánru sportovních snímků bylo kdy natočeno. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (15)

  • Geeta Phogat byla velmi úspěšná na poli mezinárodních Her Commonwealthu a v dalších asijských soutěžích, ale nikdy nevyhrála žádnou medaili na olympiádě. Navzdory tomu se zapsala do historie jako první indická zápasnice, která se zúčastnila Olympijských her. (HellFire)

Související novinky

Reklama

Reklama