Reklama

Reklama

Černobyl


The Happiness of All Mankind (E04)

(epizoda)
  • Velká Británie The Happiness of All Mankind
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Vláda sa snaží vypratať oblasť v okolí Černobyľu, nutné je však zabiť aj všetky zvieratá, ktoré sú rádioaktívne a mohla radiáciu rozniesť. Medzitým sa Legasov snaží prísť na to, ako v okolí elektrárne odstrániť všetok grafit. (Aktuality.sk)

Videa (2)

Trailer

Recenze (127)

ALIENka_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Lidi co píšou, že je to málo akční a nemá to grády asi zapomněli, že je to podle skutečnejch událostí - to jsem musela zmínit, protože mě docela překvapujou nějaký očekávání zdejších diváků. Čekáte, že najednou přiletí mimozemšťani nebo jak? Každopádně tohle byla zase úžasná epizoda s úžasnou atmosférou jako vždy. To zaměření na detaily je prostě geniální - v minulým díle nahý horníci, tady olověná ochrana na pytlíka a ty hajzly.. :D Skvěle zobrazená je i propaganda a věčný utajovaní informací. Jediný, co bych možná zkrátila jsou ty scény kde střílí psi, na můj vkus trochu moc dlouhý a scény se až moc snaží hrát na city. Ale to je jenom taková drobnost. Hodnocení: 2000/10 ()

Endavour 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To máte v hlavě takovou dichotomii, zdali pokračovat ve sledování těch hrůz a následků v mrazivé, avšak velmi dobré sérii Chernobylu nebo raději být ušetřen těchto záběrů. Je však zřejmé, že jsem se rozhodl pro první možnost. Trochu „méně“ depresivní, nežli záběry z nemocnice a z pozdějšího nakládání s „nebezpečným odpadem“, nicméně i tento díl zanechá v hlavě velmi nepříjemný zážitek. Přes počáteční scénu s houževnatou babuškou, vybíjení zvířat, které se svým „neštěstím“ ocitly v inkriminované oblasti, až po odstranění grafitu ze střechy tento díl nenechá diváka klidným. Surová a děsivá podívaná si ale pořád udržuje vysoký standard - 90%. Co nám přinese konec seriálu? ()

Reklama

HennessyVSOP 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle je nepatrně slabší materiál než předchozí díl, ukazuje v podstatě sanaci následků v okolní přírodě a práci likvidátorů jaderné havárie. Scény tentokrát nejsou naturalisticky pojaty a jejich vizuální podání nezpůsobuje takové drama, na druhou stranu kontext toho co se děje je snad ještě horší než u třetího dílu. Herecky opět skvělé. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Působivé v tom smyslu, že se tvůrci nezaměřili jen na výbuch jako takový a instantní dobrodružství v tom co přišlo těsně poté, ale mapují širší souvislosti, i delší časový úsek mnoho měsíců od katastrofy a kupící se další a další problémy a záležitosti, které je potřeba řešit. Už to nemá tak nekompromisní drajv a brutální autenticitu, ale pořád setsakramentsky dobře udělaný koncept se spoustou "nebezpečných" scén. ()

Wiikii 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Odklízení trosek na střeše, sovětské zmírňování pravdy před světem, následky ozáření na matky a jejich děti, tyto věci beru jako velmi důležité v tomto díle. Ale až moc sentimentální vyvražďování fauny či téměř sto-osmdesátková otočka lidských osobností u Ščerbina, ale i u Legasova mě nemile překvapila. ... ()

Galerie (47)

Zajímavosti (11)

  • Keď sa vojaci zhromažďujú v Černobyle, aby začali s čistením, všetci dostali vodku zadarmo. Alkohol má schopnosť zachytiť voľné radikály v tele (voľné radikály sú vedľajšími produktmi žiarenia). (chesterko)
  • Vojáci, odklízející trosky reaktoru ze střechy elektrárny, jsou instruováni, že nesmí na tomto místě pobýt déle než 90 vteřin. Scéna je točena bez střihu a od opuštění úkrytu až do zaznění „zvonu“ opravdu trvá 90 vteřin. (Funky.F)

Reklama

Reklama