Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Rodině Novákových vládne pevnou rukou pedantický otec, který ji zatížil povinností včasných příchodů a vybavil řadou všemožných zákazů a příkazů. Zatímco manželka, redaktorka hádankářského časopisu, poslušně dodržuje režim, dcera Míša začíná přerůstat otci přes hlavu. Je tu ještě energická babička, deptající paní Novákovou zmatkem, který do rodinného života vnáší svými návštěvami. Není divu, že poté, co otec odjede do lázní, nastane pro všechny doma ráj. Zákazy mohou být porušeny, příkazy nevykonány a věci neuklizeny. Jenže jen do chvíle, kdy zvědavá manželka otevře dopis pro manžela a zjistí, že vzorný pedant má nemanželské dítě. Ráj se okamžitě mění v chaos. Přítelkyně paní Novákové radí oplatit nevěru nevěrou, babička začne podnikat rázná opatření směřující k jedinému možnému řešení, a to rozvodu. Navíc nic netušící pan Novák se z pravidelných telefonátů domnívá, že dítě, o kterém je neustále řeč, čeká Míša. Všemu nasadí korunu nejprve babička, která zahlédne Míšu s jejím chlapcem Tomášem, a poté Tomáš, který pojme vynucené seznámení s rodinou Novákových svérázným způsobem. A to ještě není všem překvapením konec. (TV Nova)

(více)

Recenze (156)

Brinkley 

všechny recenze uživatele

"Precizuj pregnantně", výklad pojmu a funkce sytiče, "Ženy stárnou strašně rychle"... a spousta dalších momentů mám na této komedii (byť socialistické) ráda. Humor stojí především na slovních potyčkách manželů Novákových a jednostranných přednáškách otce Nováka. Lázeňské pasáže lehce nudí, bez vážnějšího konce bych se obešla. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Na tomhle filmu mě nejvíc zaujal rozhovor o polykání. Nevim, jestli to tvůrci mysleli tak, jak to myslim já, ale rozhovor, kdy se Vladyka ptá Janžurový, jestli Bydžovská (ve filmu její dcera) polyká, je fakt takovej masakr, že mě to naprosto odrovnalo. Kam se na tohle hrabe rozhovor Jima se svym fotrem z Prciček... Jinak jeden z mála filmů, kde mě nesral Krampol. ()

Reklama

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Tomáš už nevydržel dorážení Míšy a holt se teda šel "představit" rodičům, když to musí bejt. "Škoda, že není doma i pan otec, vzal bych to jedním vrzem...!" Tak přesně tohle jsem byl kdysi dávno i já. Jak se představit rodičům své dívky, krutě a nemilosrdně (jak už tak život s námi často zametá) "Ahoj, já jsem Pavel. Budeme si tykat!" ... Nezmohli se na odpor :-) ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Ani jsem neplánovala se na tento film dívat, ale když jsem se dnešní dopoledne chtěla učit, začínal tento film a zaujal mě od první minuty, takže učení šlo stranou ;-). Iva Janžurová je dost dobrá herečka, tady válela, ale nejlepší pokoukáníčko bylo asi na Petra Nárožného. Film oplývá úžasným humorem a vtipnými hláškami, i když ten děj není bůhvíjaký... ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Povedená česká konverzační komedie, jejíž kouzlo tmelí zejména velmi dobře napsané postavy a samozřejmě herecké výkony hlavních představitelů. Ti na minimálním prostoru rozehrávají tak úžasné konfrontační drama, až nad tím zůstavá rozum stát. Na české poměry se jedná vůbec o vyvážené dílo, které nijak výrazně nepochybuje. Jedním z mála záporů je postava jiřího Krampola, jehož jednoúčelnost je přímo do očí bijící. Divadelní předloha je více než zřejmá, ale tentokrát to vůbec není na škodu. Děj funguje a příběh se příjemně sune až do samotného konce. Petr Nárožný v roli otce pří exceluje a strhává veškerou pozornost jen na sebe. Na diváka se hrne jeden zvrat za durhým a tak je stále se na co dívat. Ač české filmy nemám zrovna rád, některé socialistické komedie stále mají své kouzlo. Za Ten svetr si nesvlíkej můžu dát tvůrcům jedině palec nahoru. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (11)

  • Točilo se v Praze v Letenských sadech a Františkových lázních. (M.B)

Reklama

Reklama