Reklama

Reklama

Stáří není pro sraby

  • Česko Plavčík (pracovní název) (více)
Česko, 2022, 85 min

Obsahy(1)

Máte sny? Nějaká nesplněná přání? Parta důchodců si je vyrazila na výlet splnit a vzpomíná na svá mladá léta brigádničení v obecních lázních. Kňoura (Jiří Krampol), Josefa (Rudolf Hrušínský ml.), Janatu (Luděk Sobota), Kačera (Jan Přeučil) a vnuka Tomáše (Robert Cejnar) čeká výlet, na který nezapomenou. Let vrtulníkem, spaní pod širákem, večeře v nóbl restauraci, závod s pilotem Formule 1, ale i zábava na kolotoči... Co byste si ještě v životě chtěli splnit? (TV Prima)

(více)

Recenze (100)

Nečák 

všechny recenze uživatele

Sorry, hodím do toho místním pozérům trochu vidle. Díky místním pseudorecenzím jsem nečekal moc a dostal hodně. Ostatně jako dost často. Na druhou stranu chápu, že honit si sám ve čtyřiceti péro pořád ve svým dětským pokojíčku je nuda, takže čumění na filmy a psaní o nich moudra je solidní zpestření. ()

Diego75 

všechny recenze uživatele

Chudák Fittipaldi nemá ponětí k jak špatnému filmu se upsal...Tomáš Magnusek zase nemá ponětí jak se píše dobrá komedie. Sobota, Krampol, Hrušínský a Přeučil sice předvádějí i v pokročilém věku dobré výkony, ale bohužel tady chybí scény, při kterých se divák směje. To už je samo o sobě u komedie problém. Nicméně další špatný český film už nikoho nepřekvapuje a mě taky ne. Alespoň to vypadalo, že při natáčení mohla být legrace a jednu hvězdičku si to přece jen zaslouží. ()

Reklama

TomKey 

všechny recenze uživatele

Není to špatný film. Nebýt tří věcí, které ho trochu hyzdí: těžko uvěřitelný omyl s bordelem, malé děti, co sledují na tabletu nadšeně partu důchodců, a pak ten hrozný urnový autobus. Tyhle věci kdyby se vypustily, byl by film ještě o půl hvězdičky lepší. Scéna mezi Krampolem a Frejem je výborná. Vůbec Krampol zde hraje výborně, je to role pro něj. Klidně víc takových filmů! ()

Gamekeeper77 

všechny recenze uživatele

Scénář, i když ne zrovna originalní, by nebyl zas tak zlej, stejně jako zhruba první půlka filmu, pak to ale začne bejt divný, přestane to bavit, a nakonec se to zesere úplně. Film je plnej herců a bohužel ještě plnější těch, co nikdy před kamerou nestáli nebo nedej bože promluvili, což nechává nemilou stopu na celým filmu, stejně jako všudepřítomnej PP. Jako by nestačily 4 bloky reklam, co tam nasere televize. 40%. ()

MikeZ 

všechny recenze uživatele

Magnuskovi se za poslední půlrok podařilo díky geniální kreaci v Shokym & Morthym získat nějaký umělecký kredit, hodně zhubl, v rozhovorech pobaveně vzpomíná na své naivní filmařské začátky, kdy nevěděl ani kam postavit kameru, až jsem v krátkodobém pomatení smyslů čekal, že se fakt trochu vzpamatoval a jeho nový film nebude úplná sračka. LOL. Kameru už sice postavit na místo umí (dokonce se naučil přeostřovat mezi lidmi v popředí a pozadí), takže ten film už nevypadá jako úplné bláto, jen jako podprůměrný seriál na Barrandově, scénář je ale zase z úplně jiného vesmíru. Očividně ho napsal člověk, který viděl pár filmů a zná modelové situace, ale jakmile je má vyplnit nějakými lidskými interakcemi, tak je to jakoby právě poprvé v životě vylezl z atomové krytu. Což je největší plus tohohle veledíla a zařazuje se tím mezi ty dobře špatné filmy, kde jsou filmaři prostě úplně mimo a naivní, než že by jim to bylo jedno - takže do kolonky s The Room, hned vedle podobně mimózních českých majstrštyků jako Muzzikanti a Miluji tě modře. Toto je svět, kde se dvacet minut dělá nábor gerontů jako v Armageddonu na výlet v okruhu asi 40 km, jehož vrcholy jsou 1x vyhlídkový let vrtulníkem nad polem, 1x projížďka tankem, 1x projížďka formulí, návštěva ZOO a noc na zámku. Mají na to ale ještě dost sil? A kdo tohle safraporte všechno zaplatí???? Bohužel je to přes všechny bizarní výjevy celé takové low energy, zdechlé, Magnusek má ty staré herce tak strašně v úctě, že je v podstatě vůbec nerežíruje, jen je nechá repliky odříkat na první jetí bez sebemenší energie - částečně aby je neurazil, částečně aby mu na place neumřeli. Nakonec je tak na SNPS nejzajímavější Magnuskův pokus o očištění svého jména. Po Bastardech byl za nácka, v roce 2022 se přidává k progresivistům. Ano, je to tak: Magnusek has gone woke a Přeučilova postava je gay žijící v láskyplném vztahu s Ivanem Vyskočilem. Přeju jim to. 2/10 ()

Galerie (61)

Zajímavosti (10)

  • Scény v bazénu se natáčely v Dobrušce. [Zdroj: iDnes.cz] (rakovnik)
  • Premiérové uvedení na televizní stanici Prima sledovalo 705 tisíc diváků starších 15 let. (rublik05)
  • Všechna plněná přání během filmu, vyjma „hulení trávy“ a „spaní pod širákem“, byla skutečná. (ugugege)

Reklama

Reklama