Reklama

Reklama

Akta X - Návrat

(série)
Trailer 2
Drama / Horor / Thriller / Mysteriózní / Sci-Fi / Komedie
USA, 2016, 4 h 18 min (Minutáž: 42–44 min)

Tvůrci:

Chris Carter

Kamera:

Joel Ransom

Hudba:

Mark Snow

Hrají:

David Duchovny, Gillian Anderson, Mitch Pileggi, William B. Davis, Lauren Ambrose, Robbie Amell, Joel McHale, Annet Mahendru, Annabeth Gish (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Téměř 14 let po odvysílání původního seriálu se otevírá další strhující kapitola Akt X v šesti epizodách, za kterými tradičně stojí tvůrce a producent Chris Carter. V hlavních rolích slavných agentů FBI, Foxe Muldera a Dany Scullyové, se opět představují David Duchovny a Gillian Anderson. V roli Waltera Skinnera, náměstka ředitele FBI a nadřízeného obou agentů, který zručně balancuje na hraně mezi loajalitou k oběma detektivům a odpovědností vůči nadřízeným, se jako obvykle objevuje Mitch Pileggi. Užijte si návrat jednoho z nejdéle vysílaných sci-fi seriálů v televizní historii, popkulturního fenoménu, který se může pyšnit cenou Emmy i Zlatým glóbem. (Magic Box)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (134)

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// Kýžený návrat nostalgických Akt X se nesl v duchu ukázkově odpadového scénáře, hrůzostrašné režie, přehrávajících herců a ještě navíc stupidního CGI, které navíc vůbec nebylo potřeba. Paradoxně nejlepší částí tak byla ta, ve které se všichni snažili záměrně o parodii. Kéž by za tím zbytkem ten záměr byl také - v tomhle případě ale vznikla parodie omylem a to prostě bolí. A bolet to bude ještě dlouho, protože těch šest hodin života už mi nejspíš nikdo až na případné ufony nevrátí. 3/10 ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Restart seriálové legendy, na kterou skalní fans včetně mě čekali celá léta, působí zprvu lehce rozpačitě, nicméně epizodu od epizody jde stoupající kvalita ruku v ruce s typicky carterovsky promyšleným konceptem i odzbrojujícím humorem.. Naprostá povinnost příznivců zároveň platí za všeobecně důstojný upgrade - Zvlášť Mark Snow se se svými hudebními motivy hodně vytáhnul.. - s aktuálními motivy, jímž zmrtvýchvstalý Chris Carter rozhodně odčinil, co si závěrečnými dvěma sériemi a druhým celovečerákem nadrobil.. Sázka na nostalgii se vyplatila, tvůrci si navíc pro svůj comeback vybrali vhodný čas, když si ty dnešní vysokorozpočtové metatelevizní seriálové projekty dík svým značně úspěšným předchůdcům mohou dovolit cílit na značně vyhraněný okruh diváků.. Pravda je stále někde venku, a s ní i (ne)překvapivě kuřák Williama B. Davise, a báječně se na ni kouká.. Upřímně řečeno mě velmi těší tahle Duchovnyho rehabilitace za toho v důsledku nesmírně otravného Franka Moodyho.. ()

Reklama

Ichabod 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozjezd trochu vlažnější, než bych si představoval po těch letech. Sice se ukáže všechno to, co dřív díky nákladům na CGI jsme si mohli jen přát. Na druhou stranu všechno to nízké rozlišení, jistá ušmudlanost, zrnitost VHS apod. mělo něco do sebe.... v těch devadesátkách. Tady je vše krásně osvícené a v HD a nedostavuje se to kouzlo. První epizoda ukáže o čem vše bude a zároveň se nebojí udělat tlustou čáru za historií, že to vše vlastně bylo úplně jinak. Bohužel je to tak trochu nuda. Andersonka už není příliš Scully ale spíš tichá Bedelie z Hannibala. Duchovny vypadá a působí jak Moody z Californication. Prostě nejsou to ty relativně ploché charaktery v hororové atmosféře, kde napětí, že někde ve stínu vyběhne hnusné laciné gumové monstrum je prostě pryč. Nová doba, staronový přístup. Za první epizodu průměr. Možná do dnešní doby se X-files nehodí :( ()

andalin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jsem zatím na třetí epizodě ale příjemně mě překvapila klasická monster of the week. Gillian Anderson je fakt skvělá, Duchovny už ani moc ne. Kdyby se nevrátili původní herci, asi by to ztratilo to kouzlo... Občas mi přijde, že se moc tlačí na pilu co se týče těch nevysvětlitelných záhad a "I want to belive" frázi ale to bylo v originálním seriálu přece taky. Úctyhodný návrat. :) ()

Davies182 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Devadesátky jsou dávno v tahu. To nejlepší, co může Chris Carter pro nová Akta X udělat, je předat kompletní dozor nad nimi někomu jinému: komukoliv šikovnému, kdo nebude upřednostňovat patlalský fan servis na úkor samostatných mysteriózních epizod. Oživená mytologie působí křečovitě a nechtěně legračně, komediální díly si užijí výhradně xphiles a dramatu a napětí je tentokrát šíleně málo. Jako nezasvěcený divák bych víceméně neměl problém s odpadem. Tak zase za rok a lépe, prosím! Přístupněji. ()

Galerie (140)

Zajímavosti (3)

  • Ve 22. minutě dojde k vypnutí ventilátoru (umělé plicní ventilace) sestrou, hodnoty se změní a dojde k zástavě srdce. Během chvilky vstoupí do pokoje dva agenti, sestra ventilátor opět zapne a pacient je během vteřiny opět stabilní, což nedává smysl. (Winster)

Reklama

Reklama