Reklama

Reklama

MacGyver

(seriál)
USA / Kanada, (1985–1993), 110 h 38 min (Minutáž: 45–49 min)

Hrají:

Richard Dean Anderson, Dana Elcar, Bruce McGill, Robin Mossley, Elyssa Davalos, Michael Des Barres, Teri Hatcher, John Anderson, Dale Wilson, Bruce Harwood (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(139)

Odvaha a všestranné znalosti - to jsou nejsilnější zbraně tajného agenta MacGyvera. Takto vybaven pak lehce vyřeší jakoukoli složitou a nebezpečnou situaci... (TV Prima)

Recenze (531)

zaseprd 

všechny recenze uživatele

Kde ty všechny časy jsou...první zamilování se do paní učitelky, svačiny od maminky, fruka v krabičkách, první cigareta, pivo, polibek, červené trenýrky v telocviku, přezůvky v pytlíčku, ručníček na věšáku, mé první nesmělé "povídání" s kuchařkama, poznámky v žákajdě a hlavně spoustu zábavy, při níž jediná má starost byla mít plný počet bodů z matematických písemek... Dětství, kterým mě provázel MacGyver. Jedno oko nezůstane suché, když zavzpomínám. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Netvrď, že umíš udělat nálož ze žvýkačky." Nálož ze žvýkačky? To umí každý. MacGyver umí z logaritmického pravítka, smyčce, sádrového trpaslíka a velbloudího trusu postavit most přes řeku Mississippi. A kdyby měl ještě spínací špendlík, tak by z toho smontoval raketoplán. Já to neumím, protože fyzikálním zákonům rozumím jenom v němčině, chemie je pro mě sprosté slovo a v matematice jsem se vysmíval příkladům s dvoucifernými sčítanci tak dlouho, až mě učitel zlogaritmoval. Možná proto věřím MacGyverovým technickým schopnostem a pohrdám všemi, kteří tvrdí, že to nejde a že to takhle nefunguje. Funguje ... já jsem to viděl. ()

Reklama

see_sawandrew 

všechny recenze uživatele

I když vám MacGyver dokáže vyrobit atomovku z gumové hadičky a slupky od banánu, pořád je to šikula, který mi mnoho let zpříjemňoval odpoledne. Nevím, odkud kritici s nosánky nahoru berou to, že seriál není napínavý. Naopak některé díly jsou až k nedýchání. Postupem času sice "mek" ztrácí na kvalitě, ale nedovedu si představit seriál, který by byl v klukovských srdcích zarytý hlouběji. 60% ()

easaque 

všechny recenze uživatele

nostalgické +2* jeden ze seriálů, který jsem měl v dětství velmi oblíbený a sledoval každý příběh tohoto sympatického agenta na rakouské stanici ORF. Tehdy za komunismu to bylo něco nevídaného a byl jsem vždy zvědavý jakým neuvěřitelným způsobem se dostane ze šlamastiky. Na druhou stranu vím, že v dnešní době by mě už nebavil a jednotlivé epizody jsou na jedno brdo a psané jak přes kopírák. Takže kompromisní známku vidíte sami. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Ak.žena 

všechny recenze uživatele

Nedávno jsem nemohla na hadejfilm.tiscali.cz uhodnout jeden obrázek, který už pokořila hrozná spousta lidí. Dostala jsem nápovědu: "Geniální věděc, který si vystačí i s málem." A tak jsem hledala a hledala, předstvovala si fousaté pány v bílých pláštích, baňky a chemikálie...Ale on to byl MacGyver! Já tenhle seriál s rezervou beru, je špatný, ale prostě "vtipně špatný"... a upřímně doufám, že ho (a další typu "Odpadlík", "Knight rider" atp.) s rezervou brala i generace kluků - dnes mužů, která ně něm vyrůstala. To totiž budou (jsou) otcové dětí, jež budu jednoho krásného dne učit. a asi bych k nim měla chovat určitý respekt... ()

Galerie (144)

Zajímavosti (62)

  • Příjmení MacGyver je původem ze Skotska. (SG-1)
  • Přestože je MacGyverovi (Richard Dean Anderson) mezi 35 a 42 lety, stihl už být tajným agentem, veteránem z Vietnamu, jezdcem Formule 1 v Evropě, hráčem NHL, učitelem fyziky ve škole a při tom stále jezdit po světě a řešit případy pro nadaci Fénix. (MekGajvr)

Související novinky

MacGruber se vrátí do akce?

MacGruber se vrátí do akce?

27.09.2016

Šílená komedie MacGruber (u nás jako Super Mac), která před šesti lety zparodovala MacGyvera, byla těžkým propadákem. Film vydělal jen 9 milionů dolarů, v dalších letech o něj ale byl takový zájem,… (více)

Seznamte se s novým MacGyverem

Seznamte se s novým MacGyverem

22.03.2016

James Wan, režisér Saw nebo Rychle a zběsile 7, se řadu let snažil dostat MacGyvera na velké plátno. Seriálová klasika to tam nakonec nedotáhla, Wan ale rozjel alespoň televizní reboot, který právě… (více)

MacGyver se vrátí hned dvakrát

MacGyver se vrátí hned dvakrát

06.02.2016

Možná víte o tom, že se blíží seriálový reboot MacGyvera. Pilotní díl natočí James Wan (Rychle a zběsile 7), který o legendárním šikulovi básní už několik let, studio Lionsgate teď ale odhalilo… (více)

Akční klasiky míří do televize

Akční klasiky míří do televize

04.10.2015

Vyjmenovat všechny nadcházející televizní rebooty by trvalo zatraceně dlouho. Na malou obrazovku se v současnosti hrne spousta starých seriálů a sem tam se objeví i snaha o transformaci filmové látky… (více)

Reklama

Reklama