Reklama

Reklama

Ztracený svět

(seriál)
Austrálie / Kanada / Nový Zéland, (1999–2002), 47 h 57 min (Minutáž: 43–44 min)

Předloha:

Arthur Conan Doyle (kniha)

Kamera:

Ben Nott

Hrají:

Peter McCauley, Rachel Blakely, Jennifer O'Dell, William Snow, David Orth, Michael Sinelnikoff, Lara Cox, Alan Dale, Grant Bowler, Simmone Mackinnon (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(66)

Aby se zachránili, musí členové expedice přežít v podivném světě dinosaurů a najít cestu zpět... (oficiální text distributora)

Recenze (156)

ocypuc 

všechny recenze uživatele

Před pár měsíci jsem náhodně narazil na článek o tomto seriálu, který jsem za mlada velice rád sledoval. Začal jsem tedy všechny díly postupně sledovat, protože jsem si už nepamatoval jak to dopadlo a jestli se tedy dostali z plošiny. První série byla vynikající a bavilo mě to i teď, ta druhá byla taky napínavá ale už o něco slabší jako ta první. No a ta třetí? Tu jsem určitě dřív neviděl, protože jinak bych se nevydržel dívat na všechny ty díly předtím a čekat, jak to dopadne. Hlavní postavy mizí úplně náhodně, pak se objeví a zas zmizí. No abych to shrnul, dnes jsem viděl poslední díl a nestačil se divit.... prej pokračování přístě, které už nikdy nebude. První série 80%, druhá taky 80%, třetí 20%, takže výsledek je jasný. Jen je škoda toho nedotaženého konce, jinak by to aspoň podle mě, mělo navíc. ()

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Pro některé je to kravina, pro někoho část mladí na kterém vyrůstal a já se řadím do druhé skupiny. Viděl jsem všechny díly, sympatizoval s postavami, odpoledne relaxoval u tv a těšil se na každý nový příběh z plošiny. Při opakování už to není tak ohromné, přesto pro mě v pohodě koukatelné. Zaslouží si to daleko lepší hodnocení! (hodnocení za 1. - 3. sérii - konec) ()

Reklama

Vault_13 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem to sledoval jako nenáročnou výplň víkendového dopoledne. Nejdřív jsem se těšil, že někdo opět zpracoval moje oblíbené téma, velmi brzy jsem ale zjistil, že to nebude tak jednoduché a rychle jsem vystřízlivěl. Je to totální slátanina, na tom ostrově je snad všechno, takový hardcore Disneyland, ještě by se tam mohli dostat nějakou časovou smyčkou Ztraceni a dílo by bylo dokonáno. Za vtipné momenty (často nechtěné) dávám **. ()

Morrigen 

všechny recenze uživatele

Jak tak pročítám zdejší komentáře, asi nebudu jediná, komu tenhle seriál uvízl v srdci při víkendovém dopoledním sledování :) Má to všechno, co má seriál pro pobavení a zabavení mít - napětí, akci, humor, přátelství, lásku, strach a hlavně spoustu různorodých nepřátel od dinosaurů přes domorodce až po nadpřirozené bytosti. Ono totiž přiznejme si - kdyby byly všechny ty naše seriály tak hlubokomyslné, složité a realistické (jak by si někteří z nás přáli), bavilo by nás je pak ještě sledovat? ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Různých adaptací sci-fi Sira Arthura Conana Doyla jsem viděla už několik a co mě nejvíc zklamalo je, že ani jedna z nich nedosahovala alespoň průměrné kvality. A přitom kniha je velice dobrá, čtivě napsaná a má poutavý příběh. Ale to, co s ní provádějí filmaři (ať už televizní nebo "celovečerní"), to je naprostá katastrofa. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (8)

  • Na zahraničních webech je průběh uskupení, které realizovalo petice pro natočení 4. série seriálu. Po dlouhých dohadech, kdy se plánovalo rozdělení 4. série ještě do dalších řad, popř. různé minisérie nebo závěrečný dvojdíl, nakonec tvůrci vydali pouze prohlášení, že se natáčet nebude, spolu s dokumentem, který stručně odhaluje naplánovaný scénář s rozluštěnými záhadami seriálu. Dokonce vydali v papírové formě dokončení epizody Heart of the Storm (2002), které tvůrci poslali fanouškům, aby ukojili jejich napětí. (Zetwenka)
  • V pilotním díle ztvárnil postavu Neda Malona kanadský herec William DeVry, kdežto ve zbylých epizodách jeho krajan David Orth. (Jorge87)
  • Jennifer O'Dell (Veronica) si sama navrhla seriálový "outfit". (rador)

Reklama

Reklama