Reklama

Reklama

Bambi

Ukázka z filmu 2

Obsahy(1)

S prvními slunečními paprsky, které probouzí k životu vše kolem, začíná slavný Bambiho příběh. Díky nejmodernějším technologiím Vám jej studio Walt Disney nyní přináší ve vyčištěné a remasterované podobě! V samém srdci lesa žije malý Bambi, který dělá první nesmělé krůčky životem a poznává svět kolem sebe. Společně se svými kamarády, roztomilým zajíčkem Dupíkem a ostýchavým skunkem Kvítkem, pak zažívají velká dobrodružství. Bruslí na "ztuhlé" vodě, dovádí v lese a seznamují se se všemi jeho podivnými obyvateli. Jejich moudrý průvodce Výr, který má královský původ, jim předává své zkušenosti o lásce, ztrátách a životě. Bambi je jedno velké dobrodružství plné humoru, nádherné animace a hudby nominované na Oscara. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (8)

Ukázka z filmu 2

Recenze (145)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Priznám sa v prvej polovici filmu som sa opäť stal deckom. Neskonalo milý a sympatický predstavitelia vás dostanú. Tá druhá polovica sa potom nesie v duchu klasickej hollywoodskej dobrodružnej romance. Príbeh je až na malé výnimky takmer identický s LEVÍM KRÁĽOM, a prináša klasický motív kruhu života. Je až neskutočné, aká dokonalá je výtvarná stánka a čo všetko dokázali staré dobré zlaté ručičky Disneyho animátorov. Hĺbka, pestrosť a razancia. Podobne je na tom aj hudobný doprovod. Originálny, hutný a chytľavý. Všimnete si hlavne pri sekvencii s jarnou búrkou, ako sa s ňou hudobníci skvelo popasovali. Dokonalá a nadčasová ukážka skvelého animáku. ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele

To je take milucke! Bambi je definitivne urceny najmensim detom. Pacilo sa mi to este viac ako o rok starsi Dumbo. Cely film doprevadza krasna hudba, ale na rozdiel od vacsiny disneyoviek Bambi nie je muzikal. Animacia je posobiva, krasna, farebna, je to az neuveritelne, ze sa jedna o rok 1942! V case 2. svetovej vojny Bambi musel byt uplnym pohladenim a balzamom na dusu. Cele je to take krasne nevinne a detske. Mladatka rozpravaju hlasom deti, co povazujem za zaujimave. Bambi je zabavny pribeh a zaroven poucny. Je oslavou prirody a radosti zo zivota. Striedaju sa tu rocne obdobia, maly divak sa tu ma moznost zoznamit s prirodou a vsimat si, ako sa pocas roka meni. Zaroven sledujeme Bambiho, ako rastie a dospieva. Mojmu 4rocnemu syncekovi sa nepacili vlci a poziar, cize zaverecna cast filmu. A pre mna to tiez mohlo skoncit scenkou jari a vsade pritomnej lasky. To by mi uplne stacilo. Oblubena scenka - Bambi a zajko na lade. Krasne. 75% a mozno aj viac. ()

Reklama

BigDeal 

všechny recenze uživatele

Rozprávkový les hýriaci farbami, roztomilé zvieratá, krásne piesne i sprevádzajúca hudba a prvé vtipné životné skúsenosti malého Bambiho, je prvá polovica príbehu. Tá druhá je trochu rozhádzaná, no nič to nemení na fakte, že sa jedná o nestarnúcu klasiku, ktorá by mala byť vzorom pre dnešné disneyovky (ako zrejme bola Leviemu Kráľovi). ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Walt Disney v "začátcích" animáky umělo. Bambi byl ve své době hned po Sněhurce vrcholem animované tvorby. Roztomile naivní příběh, okořeněný několika vtipnými, několika dramatickými a jedním u dětí slzopudným momentem. Malou nevýhodou možná je , že Bambi příliš nezaujme odrostlejší diváky tak, jako dnešní animáky. Já dokonce uvažoval o hodnocení tříhvězdičkovém, to si Bambi věru nezaslouží. Co mě zaujalo na prvním místě byla animace. Na tehdejší technologie až neuvěřitelná. Dále přiměřená minutáž, u které se člověk nestihne začít nudit, a nakonec postava výra, která předčí všechny ostatní rozdílem třídy. A to jak technickým zpracováním, tak roztomilostí. Bambi by se měla stát povinnou četbou pro mladší publikum. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Animák pre deti do 5 rokov. Tie budú baviť roztomilé zvieratká, bude ich baviť jednoduchý humor, nebude im vadiť absencia deja a pokusy malého Bambiho o rozprávanie a chôdzu ich budú dostatočne zabávať. Okrem naozaj veľmi peknej animácie to dospelému divákovi nemá čo ponúknuť. Skutočne ma na filme zaujala až pasáž pri konci, keď už Bambi dospel, prišli ľudia a začalo horeť. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (32)

  • Felix Salten napsal i knižní pokračování Bambiho s názvem "Bambiho rodinka". Disney na druhou knihu nikdy nezískal práva. (Terva)
  • Jeden z tvůrců filmu Mel Shaw popisuje vývoj příběhu takto: „Bambiho příběh měl tolik možností, že jste mohli jít miliony různými směry. Pamatuji si, když se do toho zapojil i Walt. Řekl: 'Představte si, že by Bambi stoupl do mraveniště. My bychom mohli udělat záběr do mraveniště a podívat se, jakou škodu mravencům napáchal.' Strávili jsme týdny kreslením mravenců a jejich příběhu, až jsme najednou zjistili, že jsme úplně v jiném příběhu, že to nemá s Bambim co dělat. Také jsme měli rodinu kobylek, a ty se handrkovaly o všechno možné. A Bambi to celé sledoval, a tak najednou vidíme Bambiho velkou hlavu mezi kobylkami. Ale co má tohle co dělat s příběhem? A tak jsme se dohadovali stále dokola." (Keldak)

Související novinky

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

13.08.2023

Studio Disney s hranými remaky svých ikonických pohádek v posledních letech nijak nezpomaluje, a kromě již oznámené Moany, Bambiho nebo Lilo & Stitche nás v budoucnu čeká také muzikál Na vlásku.… (více)

Disney plánuje hraného Bambiho

Disney plánuje hraného Bambiho

25.01.2020

Další ze série oznámení, které byly jen otázkou času. Studio Disney oficiálně chystá hraný remake pohádkové klasiky Bambi. Snímek píšou Geneva Robertson-Dworet (Captain Marvel) a Lindsey Beer (Chaos… (více)

Reklama

Reklama