Reklama

Reklama

Teta

(seriál)
  • Rakousko Frankensteins Tante (více)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Sedmidílný slovenský seriál nás přivádí na zámek, kde žijí velmi podivní obyvatelé - strašidla. (Česká televize)

Recenze (116)

kobejn 

všechny recenze uživatele

vždycky se najde nějaký snaživý blbec, který musí potvrdit pravidlo...občas je to výjimka, ale většinou pravidlo...sympatie i antipatie někdy bývají tak iracionální až na hranici mentální poruchy....také hlasuju pro slovenské znění...to české má jen jeden bod za to, že se Polívka mohl nadabovat sám. ()

mis-ko 

všechny recenze uživatele

Dolnouhorský "Frankestein" a jeho výtvor nám spolu s ostatnými, vôbec nie prirodzenými (Biela pani, Ohnivý Sepp a ďalší, obyvateľmi tajomného hradu ponúkajú naozaj obrovskú dávku fantasmagorickej zábavy. Jakubisko sa nezaprie ani v tomto seriáli a spolu s hercami naplno využívajú všetok poskytnutý priestor. ()

Reklama

Dupac 

všechny recenze uživatele

Dětská vzpomínka na uhrančivý seriál s na tuzemské poměry nevídanou atmosférou a výpravou (se spoustou roztomilých strašidel a oldschoolových triků) se tříská (po první epizodě) s pověstnou režisérskou nestřídmostí, hraničící až s exhibicí, a opravdu kulervoucím dabingem (zde ve slovenštině, ale s češtinou je to podobné). Po druhém díle seriál naštěstí ovládne charismatická babča (teta) a ten získá neodolatelnou atmosféru osmdesátkových hororových béček. Závěrečná myšlenka, že by nikdo neměl zůstat sám na tom širém světě, mi přijde v seriálu, určeném hlavně dětem, skvělá. ()

jericho001 

všechny recenze uživatele

Seriál mého dětství,nemám k němu co bych vytknul.Herecké výkony skvělé,atmosféra vynikající,hudba taky úžasna a titulní píseň kterou mimochodem nazpivala mladinka Darina Rolincová je opravdu perfektní.Škoda jen že ho pak česká televize předabovala.Ale to je jediná vada na tomhle skvělém seriálu Juraje Jakubiska.Za mě nádherných 95%. ()

Piri 

všechny recenze uživatele

Kultový slovenský rozprávkový seriál. Jakubisko vo svojej vrcholnej tvorbe, kde už dávno predčil aj Felliniho. Je až neuveriteľné aký ansábel hercov sa tu stretol a ako to zahrali. Výborná hudba bratov Angelisovcov, ktorí len potvrdzujú svoju plodnú kariéru a žiaľ sú dodnes nedocenení a takmer neznámy. Slovenský postsynchrón je vynikajúci. Jedna z mála tak kvalitných koprodukcií u nás. Pre deti ako ušité. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (11)

  • Celá stanica obce Frankensteinovo bola vytvorená z kulís. Po skončení natáčania boli odstránené a ostali iba koľajnice. Takisto pre účely filmovania bola na hrad Boskovice navozená zemina, ktorá bola po skončení filmovania tiež odstránená. (Raccoon.city)
  • Postava Bielej pani (Mercedes Sampietro) bola inšpirovaná masovou vrahyňou, grófkou Alžbetou Báthoryovou. Podľa legendy bola odsúdená chodiť vo svojom zámku v noci navždy ako Biela pani. (Raccoon.city)
  • V kuloároch sa šuškalo, že švédska herečka Viveca Lindfors (Grófka Hana von Frankenstein) neznášala režiséra Jakubiska za cigaru, ktorú jej vnútil ako filmovej postave. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama