Reklama

Reklama

Tichý nepřítel

  • USA The Devil's Own (více)
Trailer

Obsahy(1)

Newyorský policista irského původu Tom O´Meara ve svém domě ubytuje na doporučení přítele mladého emigranta za Severního Irska Roryho Devaneye. Sympatický mladík si brzy získává srdce všech členů rodiny. Nikdo z nich přitom netuší, že Rory je brutální terorista, který má na svědomí přes dvě desítky lidských životů. Před vlastním osudem se člověk neschová ani v New Yorku. Po Rorym jdou brzy nejen agenti Britské tajné služby, kteří ho chtějí bez milosti zatknout. Rorymu se ale podaří uprchnout a při útěku je donucen zabít Tomova kolegu. Rozzuřený O´Meara odmítá pomoc FBI i Britské tajné služby a sám se vydává po Roryho stopě... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (141)

klerik 

všechny recenze uživatele

VYSOKÁ HRA PATROTOV+JASNÉ NEBEZPEČENSTVO Poctivý Fordovský triler. Zaujímavá variácia (diplomaticky povedané) na filmy s Jackom Ryanom. Brad Pitt vyzerá ako mladší brat Seana Beana z Vysokej hry a nyvše sa snaží byť sympatický ako plyšový macko... Len škoda, že Fordova postava je tak nehorázne americká... ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Nemáš někdy pocit viny ??" - "Někdy nemůžu spát, celý noci.. Nikdo není bez viny, v tý situaci.. Všichni mají svý duchy.." Tak ať si Brad, až příště nebude moct usnout, pustí tenhle rohypnol !! Tady nebude muset mít pocit viny, oba dva s Fordem se totiž moc snažili, navíc Tichého nepřítele dost kritizovali.. No jo, i mistr Pakula se někdy utne.. Těžká látka, těžce zprasený film.. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Dvě herecké legendy se potkaly v jednom filmu, to jsem si prostě nemohl nechat ujít. Je takový pohodový thriller na obyčejné podzimní večery a ačkoliv tento kousek zcela nepřekvapivě zapadl v sérii jiných a lepších tohoto dua, stojí za to. A Harrison tady ještě vypadá tolik neznechucený životem, takže co víc si přát :) ... 70% ()

Bigfuckman 

všechny recenze uživatele

Napjaté vztahy mezi unionisty a nacionalisty v Severním Irsku a do toho hudba z Cranberries to je to co mě dostalo. Druhá část filmu odehrávající se v Americe už neměla takové kouzlo, ale stále to bylo velmi dobře koukatelné. Akorát mě trošku zklamal paradoxní konec, kdy jedinej Harrison Ford nechtěl zabít terroristu Brada Pitta a přitom.. No film byl velmi dobře natočen. ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

Hlavní devizou filmu jsou herecké výkony dua Harrison Ford/Brad Pitt a vztah jejich postav, který prochází docela zajímavým vývojem...Všechno další ale jako by hrálo jinou písničku, a není proto divu, že výsledek je nepřesvědčivý. To ale nemění nic na tom, že "Tichého nepřítele" byste měli přece jen zkusit - třeba vám sedne líp než mně. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (7)

  • Brad Pitt bol pri potulkách Západným Belfastom, kde si chcel vybrúsiť svoj severoírsky akcent, napadnutý. (beso74)

Reklama

Reklama