Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Velká vizita je nejen hybnou pákou nemocničního koloběhu, ale i zrcadlem charakterů jednotlivých postav a jejich rysů. Strach před operací prožívá nejen těžce raněný hokejista Rezek, ale i mladičká lékařka dr. Čeňková, která nastoupila na své první místo. Strach je příčinou, že její ruce při chirurgickém zákroku ztuhnou křečí a způsobí jí nevolnost. Odbývá si tak svůj trpký, ale nezbytný křest. V mezioperačním pokoji se také seznamuje s doktorem Řehořem. (Česká televize)

(více)

Recenze (12)

honajz2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Snažím se do toho dostat, ale celé to lékařské prostředí mi je tak nepříjemné a nezajímá mě, že mi to pořád nejde. Přitom postavy jsou stále skvěle napsané, graduje to chytře, funguje to prostě jak má, ale já mám vždycky co dělat, abych u toho tu hodinu vydržel. Epizodické seriály (chápej bez celistvého děje) mi sedí málokdy, když to nejsou sitcomy (byť už pár let preferují britcomy) a o to víc, když jsou z lékařského prostředí. Třeba mě to začne časem bavit, ale zatím to jen objektivně cením. 3* ()

topi80 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatímco si doktoři honí své ego (Sova svým pedantstvím skrývaným za profesionální vlídnost, Štrosmajer svým vtipkováním, Cvach svými vyčteninkami z odborné literatury a Blažej svými moderními metodami), s pacientem se nikdo nehodlá vybavovat, i když je to slavný hokejista, a za několik dnů mu nikdo neřekne, co mu je a co s ním ještě budou dělat. Jenže ať mám tisíc a jednu námitku k fungování toto nemocnice, dialogy a posouvání děje jsou i nadále skvostné, což nic nemění na tom, že bych v takové nemocnici asi skončit nechtěl. Hana Maciuchová skvostně naváže na svou stíhačskou anabázi z prvního dílu. A zjišťujeme, že oprávněně :-) ()

topi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jaroslav Dietl byl prostě vypravěč pár exelánc, sledováním osudů všech postav dokáže diváka vtáhnout do děje takovým způsobem, že v danou chvíli neexistuje nic jiného. Tohle je košaté a dokonalé vypravěčské umění, které dokázal málokdo. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama