Reklama

Reklama

Gangster, policajt a ďábel

  • Jižní Korea Akinjeon (více)
všechny plakáty
Trailer 1

Obsahy(1)

V Čchonanu je v autě brutálně ubodán muž a případu se ujímá detektiv Jung Tae-seok (Moo-yeol Kim) se svým parťákem Bae Soon-hoem (Yoon-seong Kim). Jung si jako jediný případ spojí s dalšími vraždami, které byly spáchány stejným způsobem, a dojde mu, že je má na svědomí sériový vrah. Když tentýž vrah napadne a pobodá i šéfa gangu Jang Dong-sua (Dong-seok Ma), oběma mužům dojde, že musí spojit síly, aby ho dopadli. Každý ovšem sleduje svůj vlastní cíl. (LangiJ)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (82)

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Kórejci sa toho neboja. Naservírujú pravdivý príbeh, ubodaných ľudí, hromadné mláťačky, naháňačky pekne zabalené v pozlátku spravodlivej polície a zlých gangsterov. So spádoch, pútavým dejom, litrami krvi a samozrejme spolupráce dvoch svetov, ktoré by spolu rozhodne spolupracovať nemali. A neni to ani nejak desne úmorné a dokonca ani nevyzerajú všetci rovnako. Ja som sa bavil. 4 z 5 ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Korejci tohle umí, tento žánr jim jde, umí to vygradovat, umí udělat pořádnou akci a sem tam i nějakej ten zvrat. Navíc celej film táhne postava hlavního mafiána - Dong-seok Ma to dává na výbornou. Tady hlavní boss není jen nějakej kravaťák z kanclu, tady když je potřeba, tak si pořádně ušpiní ruce sám, zliská několik týpků a jasně si sjedná respekt. Postava hlavního detektiva je trochu střelená, mírně přehrává, ale není to nic, co by se nedalo přežít. No a vrahoun/ďábel má tak nepříjemně ostrý rysy v ksichtu, že mu ty jeho hnusárny fakt věříte od pohledu. Já jsem se bavil, žánrově je to fakt povedený a jen máloco se tomu dá vytknout. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Krajně nesympatický, hnusně afektovaný a trapně přehrávající ťamanský policejní rádoby veledrsoň Yoo-sem Chooy, no hotový postrach rýžovišť a roztřesávač bambusů, a totálně sympatický, hustokrutě tvrdý a skvěle hrající šarmantní ťamanský organizovaný zločinec Ye-Boo Tie spolu honí. Honí kulantně vyšinutého, solidně úchylného skutečně událostního masouna Ja-Soo Paka, který je strašně chce opíchat. Třiceticentimetrovým dranžírákem. Do kvalit Vzpomínání na vraždu nebo Očumování ďábla to sice nevyhonili ani nedopíchali, nicméně i tak se jedná o další hodně slušný, skoro seriózní a poměrně originální kimči napínač, opět překvapivě téměř zcela prostý obvyklého opičího čurákování, kterým žluté produkce kurví na hlavu nepadlému evropskému divákovi každý druhý počin s téměř stejným gustem jako bolyvůdští čmoudi cigánskými tanečky. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv jsem ke korejským a obecně asijským filmům dost skeptický, a to hlavně kvůli nevýrazným a stejným postavám (kdo se má ve všech těch stejných asiatech vyznat žejo), tak tenhle film byl dost odlišný. Hlavním tahounem je fascinující námět, o to líp, že je podle pravdivých událostí. Za zmínku stojí taky Dong-seok Ma, který je téměr v každém východním filmu, který jsem zkoukl, a ten chlap je fakt talent! Samotný příběh, kdy se polda a gangster spojí proti vrahovi je posilněn šikovně vybraným zabijákem, který je správně psycho a hnusák. První půlka místy ubíhala pomaleji, než bych chtěl, ale poslední třetina se rozjela a jakmile se šláplo na vyšetřování a hon na vraha, tak to fičelo až do konce. Finále epické a klidně bych si představil další díl z věznice. První část místy rozpačitá, druhá to solidně zachránila a na Koreu se mi to líbilo. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Korejské krimi inspirované skutečným případem vraha, který po noci ubodával řidiče. Tady si náhodně bohužel vyhlédne šéfa místního podsvětí a útok na něj vyvolá válku mezi gangy. Gangster se spojí s policajtem Raplem a začnou hon na sériového vraha. Solidní krimi thriller, který má spád, napětí, krásnou kameru, dobrou atmosféru, hromadné bitky i akční scény a na korejský film tam je minimum znaků asijské kinematografie jako teatrální gesta, přehrávání, předojímací momenty apod. ()

Galerie (103)

Reklama

Reklama