Reklama

Reklama

Pro Evana McCauleyho (Mark Wahlberg) jsou znalosti, které si vědomě neosvojil, a vzpomínky na místa, kde nikdy nebyl, skutečným prokletím. Právě když se ocitne na pokraji duševního zhroucení, kontaktuje ho tajná skupina, která si říká „Infinite". Prozradí mu, že střípky vzpomínek jsou pravděpodobně skutečné, ale pocházejí z jeho minulých životů. Infinite vtáhne Evana do svého neobyčejného světa, kde jen hrstka nadaných jedinců dostane šanci znovu se narodit i se všemi vzpomínkami a dovednostmi nashromážděnými za celá staletí. Evan musí odhalit tajemství minulosti a najít klíč k zneškodnění nebezpečného chlapíka (Chiwetel Ejiofor), který chce vyhladit lidstvo, aby ukončil mučivý cyklus svých reinkarnací. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (199)

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Dobrý den, tak já to vidím takto. Celkem dlouho se to drželo na 70-80%, ale pak se to nějak zlomilo, hlavně ten konec, ala James Bond hadr, byl tak přepálenej, že mě to dost znechutilo. Jinak motiv, dobrej. Nebudu se zabývat, kolik dalších filmů vykradli, když někde něco funguje, neznamená to, že to bude fungovat na pořád… ()

okkac 

všechny recenze uživatele

Když to srovnám asi námětem nejbližším Old Guard, tak ve vší te tuposti je Fuqua viditelně o mnoho lepší režisér v rámci tempa a a akce, než ta režisérka Old Guard, takže to alespoň odsýpá, človék vypíná mozek a nějak si to užije. Po provotním šoku z hodnocení tady (39%) jsem to čekal o dost horší. 5/10 ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Přepálený blábol s dementním scénářem. Přitom nápad s reinkarnací není špatný, tak kam se poděly flashbacky do minulých životů? Fuqua řemeslo pořád docela zvládá a solí jednu akční scénu za druhou. Sic jsou plné nedovysvetlených nesmyslů, bez ladu a skladu. V závěru pak směle trumfuje absurdnosti Rychlých a zběsilých. Marky Mark se ani nesnaží hrát, ale to co předvádí Ejiofor jako Bratwürst je až zvrhle zábavné sledovat. Oči kulící magor se super flintou jehož motivací je... skončení opakované nudy v děloze než ho porodí? No taaak! 😀 ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Dneska už je standard, že se Vám ve sci-fi béčku otočí dříve tři áčkoví herci. Taky je ale standard, že to béčko stojí často za hovno, protože dneska si film natočí už snad každý lojza. No, pravda, že Antoine Fuqua lojza úplně není, ale tyhle technologický záležitosti, to je něco pro něj. Tady ale ulít do všech směrů. Infinite je čirá hovadina. A navíc dost nudná a nezáživná. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Nejak takto by asi vyzeral Matrix, keby ho režíroval nejaký packal a Nea by hral Will Smith ako svojho typického hláškujúceho frajera. Fuqua je nevyzpytatelný režisér, ktorý točí filmy premenlivej kvality a neustále mení svoj štýl. Tentoraz mu ale tento mix Highlandera, Matrixu a nadnesenej akcie z Fast and Furious vôbec nevyšiel. Dej je totálne priamočiary. Behom pár sekúnd nám vysvetlia, kto je dobrý, kto zlý a že všetci idú po hlavnom hrdinovi, lebo ako jediný pozná polohu supermegabazmeku s ktorým môžu tí zlí zničiť svet. Len chvíľu potrvá, kým si jej polohu vybaví. S budovaním postáv sa tu vôbec neserú. Jedna akčná scéna strieda druhú, ale prevedenie nie je rýchle a zbesilé, ale pomalé a nudné a je jedno, či sa jedná o reálne efekty alebo mizerné CGI. Už podľa traileru to vyzeralo na prinajlepšom jednohubku u ktorej keď vypnete mozog, tak sa zabavíte, ale výsledok je po každej stránke nezvládnutý. Niečo ako Dieselov Bloodshot.2/10. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (6)

  • Film sa natáčal v Cardiffe (Wales, Veľká Británia), ale aj v bývalom Rothschildovom zámku, Mentmore Towers v Buckinghamshire, v Londýne, Mexico City, Guanajuate, Nepále, New Yorku, Škótsku, Kambodži a Alpách. (Arsenal83)
  • The New York Times zaradil film medzi „najhoršie filmy roku 2021“. (Arsenal83)
  • Strieborná strelná zbraň, ktorú Bathurst (Chiwetel Ejiofor) používa na kradnutie duší, je vytvorená podľa vzoru granátometu M79 z vietnamskej éry. (Arsenal83)

Související novinky

Denzel Washington přejde Alpy jako Hannibal

Denzel Washington přejde Alpy jako Hannibal

14.11.2023

Stávky skončily, studia nelení a mohou tak vesele oznamovat nové projekty, na nichž se znovu rozjíždí práce. Nejinak je tomu u Netflixu, který se nikdy nebál drahých ambiciózních fláků, a proto teď… (více)

Byly zveřejněny nominace na Zlaté maliny

Byly zveřejněny nominace na Zlaté maliny

07.02.2022

Jak už je tradicí, den před vyhlášením nominací na prestižní Ceny Akademie přichází seznam nominací na nechvalné Zlaté maliny (Razzies), tedy anticeny mířící k nejhorším filmům a tvůrčím výkonům… (více)

Akční sci-fi Marka Wahlberga vynechá kina

Akční sci-fi Marka Wahlberga vynechá kina

07.05.2021

V době, kdy se začíná konečně mluvit o otevírání kin v Česku, americký kinoprůmysl se pomalu ale jistě probouzí z umělého spánku a studia s výjimkou Warner Bros. slibují, že už na žádné další odklady… (více)

Will Smith otrokem

Will Smith otrokem

15.06.2020

K oznámení tohoto filmu si nejspíš tvůrci nemohli přát lepší načasování. Otázka systematického rasismu a rovnocennosti je ve Spojených státech opět jedním z hlavních předmětů konverzace a své k tomu… (více)

Reklama

Reklama