Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sebemenší chyba a bude po něm! Mrknutí, špatný pohyb, výpadek na zlomek vteřiny a formule l, kterou pilotuje, projede cílovou páskou smrti. Smělý závodník Bobby Deerfield proto pohřbí své city a zapomene na svou minulost. Dokud mu bezohledná a vášnivá žena, která také žije ve stínu smrti, neukáže, co všechno nabízí život za možnosti. (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (93)

freddy 

všechny recenze uživatele

Rozhodně zajímavý romantický film, ovšem bohužel je to film příliš rozvleklý. A je to právě dlouhá stopáž, co tomuto filmu ubližuje nejvíce. Aby ten film opravdu dokázal diváka zaujmout na celé dvě hodiny, tak by v sobě musel skrývat jakési kouzlo, něco, co diváka zaujme a nepustí ho. A to bohužel tento film nemá. A ač se oba hlavní představitelé velice snaží, tak to přesto bohužel nemohu označit za originální nebo brilantní romantický film. V mých očích je to jen obyčejná sladká limonáda, u které jsem se na můj vkus příliš často nudil a která mne jako diváka příliš neoslovila. Je pravda, že na tomto příběhu je i něco originálního, a to sice to, že hlavní hrdina je jezdec Formule 1. Ale jinak zde originalita chybí a aby to splnilo svůj účel a zaujalo mne to, tak by musela být opravdu o nějakých půl hodiny kratší stopáž. Nemám totiž rád rozvleklé filmy, které mají hluchá místa. A tento film hluchá místa má. Ale jak už jsem naznačil, není to chyba herců, ti podávají naprosto perfektní výkony. Možná mohl více zaúřadovat střihač se svými nůžkami, ale to už je teď jedno. Každopádně pokud chcete kvalitní a brilantní romantické drama, pustťe si o mnoho kratší, ale co do kvality o mnoho lépe povedený snímek Love Story, který vznikl ještě několik let před tímto snímkem a který vás spolehlivě zaujme více, nežli film Bobby Deerfield. Ale ač se zdá, že tenhle film pořád haním, tak přesto to splnilo má kritéria alespoň pro průměrný film, takže je to za tři hvězdičky. ()

deepend 

všechny recenze uživatele

Přiznám se bez mučení, jo bulel jsem jak želva. Al Pacino zase mile překvapil, tady hraje závodníka Formule 1, který se vyhýbá jakékoliv zodpovědnosti a je tak trochu citově rezervovaný. Jenže pak se objeví ona - Lillian, žena která ho nepřestává udivovat a která zpřehází jeho dosavadní život naruby. Trochu to zavání červenou knihovnou, ale opak je pravdou, je to hlavně o tom, že člověk by si měl užívat každou vteřinu svého života... Největší zásluhu na tomto filmu mají AL PACINO A MARTHE KELLER, tak tohle si kdykoliv zopakuju.100% ()

Reklama

mortak 

všechny recenze uživatele

Autoři z Remarqua vypreparovali kostru, ale z duše si nevzali nic. Zatímco kniha pojednává o krásné, ale křehké květince, která chce poznat život, aby nakonec zjistila, že pod ochraným poklopem je jí nejlépe, a o závodníkově životě blízko smrti, který je vlastně naprosto obyčejný, jen se občas při závodě na vteřinku dotkne nekonečna (pasáž v knize, kdy hlavní hrdina splyne s přírodou, a pak pochopitelně...), filmaři se vydali naprosto jinou cestou. Bobby je chladný racionalista, který chce mít všechno propočítané, a najednou potkává citově založenou ženu, která se z hlediska jeho světa chová neprosto nelogicky a nesmyslně. Každý z nich vidí smrt jinak z jiného úhlu pohledu, každý je jinak formován svou konečností, a proto jsou k sobě tak silně přitahováni, neboť si toho mohou tolik navzájem předat. Co ovšem dělá film tak zvláštním, je osobnost Bobbyho. Lillian ho od počátku provokuje řečmi o homosexuálech, což se nakonec zčásti potvrdí neuvěřitelnou scénou, ve které se Bobby snaží imitovat May West. Je totiž ženou v mužském těle a Lillian je dominantou vztahu, tím mužským prvkem. A sledovat zženštilého závodníka, když od filmu očekáváte mužnou romanci - nedivím se, že se diváci v kinech smáli. A přitom je Pacino ve své roli neuvěritelně přesný. Ovšem šišlající Lilliane, to nemuselo být. ()

Maq 

všechny recenze uživatele

Remarquovu předlohu jsem četl tak dávno, že mi ji film ničím nepřipomněl. A vlastně už se ani nemůžu spolehnout na to, co jsem při jejím čtení coby teenager cítil. Tady jsem každopádně cítil pouze neduhy 70. let a prázdný manýrismus. Možná někteří lidé takto milují, ale já jsem se s ničím podobným nikdy nesetkal, a ani bych o to nestál. --- ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Love story s Al Pacinom ako profesionálnym závodníkom. Automobilové závody až na malú výnimku tento film nezdobia. Celé to stojí na hereckých výkonoch. Výbornému Pacinovi ako vždy, skvelo sekunduje M. Kellerová. Jeden z tých slabších Pacinových filmov, ktorý je zaujímavý iba pre tých, ktorých fascinuje Pacinové herectvo. Tak ako mňa.60%. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (22)

  • K realizácii filmu sa spojili dvaja filmoví giganti Columbia Pictures a Warner Brothers, ktorí mali vyhliadnutého režiséra Francoisa Truffauta, ale ten mal svoje plány a odmietol. (classic)
  • Bobby Deerfield (Al Pacino) nosí hodinky značky Seiko 6139-7100. (dyfur)
  • Režisér Pollack musel riešiť otázku hlavnej predstaviteľky, pretože na postavu Lilian boli vznesené nemalé nároky. Musela ovládať niekoľko jazykov, byť patrične príťažlivá a predovšetkým ju muselo akceptovať americké publikum. V pomerne obsiahlom zozname adeptiek možno prekvapivo neuspela Catherine Deneuve, nakoniec vybrali Švajčiarku Marthe Keller. (classic)

Reklama

Reklama