Reklama

Reklama

V Redemptionu se koná střelecká soutěž. Tentokrát má opravdu výbornou účast. Kdo z účastníků zvítězí? Záhadná pistolnice Ellen, která z nějakého důvodu nenávidí pořadatele – „starostu“ Heroda, zkorumpovaný a krutý Herod, zvyklý vítězit za každou cenu a vládnoucí celému městu, mladík Kid, prodávající zbraně a střelivo a tvrdící o sobě, že je slavný bandita a Herodův syn, padre Cort, bývalý Herodův partner ve zločinu, který se dal na cestu pokání a soutěže se účastní proti své vůli, nebo neznámý zabiják, kterého si na Heroda najali zoufalí obyvatelé Redemptionu? (TV Prima)

(více)

Recenze (414)

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Obrovské zklamání! Hlavní hrdinka je nesympatická, celý film slyšíme pořád dokola jednu a tu samou hudbu, která už nemá na konci vůbec žádné kouzlo a vůbec... Celkově mi to vyznělo jako menší westernový vtip. V každém případě se mi nejvíc líbili Russell Crowe (jinak ho nemám ráda) a Leonardo DiCaprio. Gene Hackman jako záporák ujde (máte chuť ho umlátit pažbou už ve chvíli, kdy vstoupí do dveří), jinými slovy svou roli splňuje. Je mi líto, ale téma je absolutně a úplně zbytečně nevyužité. Vzniká tak westernová nuda s několika akčními scénami, které však ve výsledku vyznívají hloupě... P.S.: Gary Sinise má v tomto filmu opravdu velkou roli! Ale mezi námi - drsná scéna s ním a jeho malou dcerkou je asi jediná, kterou si z tohoto filmu zapamatuji.;-) ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Sam Raimi dal dohromady luxusní partičku a vydal se točit soubojový western. Škoda že jsem nedával pozor a nezachytil jsem Bruce Campbella, který pochopitelně nesměl chybět. Sharon Stone opět ukázala jako v zpočátku 90. let několikrát, že se může čím chlubit, bohužel to není kvalitní herecký výkon. 65% ()

Reklama

monolog 

všechny recenze uživatele

Víte, na tomhle filmu mi ani tak nevadí ohraná zápletka nebo nevýrazný děj, spíš mi tu vadí Sharon Stone. Nic ve zlým, ale já si tuhle ženskou prostě jako drsnou mstitelku, kteréžto srdce však tluče zatroleně citlivě a není jí víc jak dvacet představit nedovedu. Opravdu ne. Ale ona si to očividně představuje často a ráda. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Hororový guru Sam Raimi si v polovici 90. rokov chcel vyskúšať western (?) a tak mu nejaký šialenec dal 32 miliónov a šialený kasting (Hackman! Stone! Crowe! DiCaprio! Bell! David! Henriksen! Hingle! Sinise! Boone Jr.!). Napriek nespochybniteľnej audiovizuálnej stránke (hudba Alana Silvestriho, priestrely hláv, výprava, kostýmy, dekorácie) nie je Rýchlejší ako smrť zďaleka takým ultimátnym pokusom o western, aký Raimi (pravdepodobne) zamýšľal. Nejak ma to nebavilo, ale je to dostatočne "iné" na to, aby som tomu dal aspoň 3* (a kasting je fakt brutálny). ()

sharky 

všechny recenze uživatele

Můj oblíbený western, konečně taky nosí kolty nějaká ženská (a jak pěkná!), která se s tím nepáře. Proti ní stojí ostřílený záporácký veterán hackman, který prostě nemůže být špatný a pak tu máme moderní kameru, která nabízí záběry skrz díru v těle po kulce a snímá celý film z monoha různých úhlů , což je příjemně svěží a nabízí tak nový pohled na starný žánr. ()

Galerie (164)

Zajímavosti (23)

  • Přestože je snímek situován do dob divokého západu, má Ellen (Sharon Stone) na brýlích logo Armani. (Hopkins)
  • V scéne súboja, kde sa stretnú Cort (Russell Crowe) a Spotted Horse (Jonothon Gill), je pri zábere z blízka na Corta vidieť za ním stáť niekoľko ľudí, no po strihu sú v zábere z diaľky ľudia preč. Nasleduje znova záber z blízka a ľudia sú späť. (Jayem)
  • Snímek čelil potížím s nedostatkem westernových kostýmů z důvodu natáčení dalších 12 westernů v roce 1994. (TaNya_)

Související novinky

Russell Crowe jako fantasy pistolník?

Russell Crowe jako fantasy pistolník?

06.08.2012

Producent Brian Grazer, režisér Ron Howard a scenárista Akiva Goldsman měli pro adaptaci fantasy-westernové ságy Stephena Kinga Temná věž bombastické plány. Filmová trilogie, provázaná seriály z… (více)

Leonardo DiCaprio a další western?

Leonardo DiCaprio a další western?

02.08.2011

Hrál mladého pistolníka v Rychlejší než smrt, brzy si zahraje hlavního padoucha v Tarantinově Django Unchained... a poté se na Divoký západ možná vrátí i potřetí. Je totiž hlavním kandidátem na roli… (více)

Reklama

Reklama