Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 6 (1994) (série)


Vánoce Hercula Poirota (S06E01)

(epizoda)
  • Velká Británie Hercule Poirot's Christmas (více)

Obsahy(1)

Zasněžená Anglie oslavuje svátky lidu a míru. Bohatý stařec Simeon Lee si k sobě sezval celou rodinu, mezi hosty jsou i Hercule Poirot a inspektor Japp. Ti zde mají zvláštní poslání: pán domu je požádal, aby bedlivě sledovali vývoj vztahů a událostí, neboť se chystá změnit závěť a některé dědice z ní vyškrtnout. Všichni, koho se to týká, jsou zcela pochopitelně nervózní - jde totiž o výtěžek z jihoafrických diamantových nalezišť. Než však pan Lee stačí provést zamýšlený právní úkon, ozve se z jeho pokoje zoufalý výkřik, a když se ostatním podaří vylomit dveře, je už pozdě. Stařec je mrtev, v místnosti panuje neuvěřitelný chaos a z trezoru zmizely vzácné drahokamy... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (80)

vecnaAmbra 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ten starec bol príšerný a jeho dom vo mne budil hrôzu podobne ako v Jappovi. Inak výborná časť, dobre spracovaná a vonku stále biela obloha a okolie, aj keď inak tá atmosféra veľmi vianočná nie je a ide tu hlavne o príbeh. Na nejaké vtípky tu možno tiež nebolo až toľko priestoru, ale čas je vyplnený sledovaním jednotlivých postáv a ich konania. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No, mes amis, zde na Jingle Bells ani filmově filigránskou vánoční pohodičku nedojde. Kde by se také na ponurém viktoriánském sídle, kam se na svátky sjela staroanglická verze Addams Family vzaly, n'est-ce pas? Nudit se rozhodně nebudete, podává se totiž štědrovečerní večeře lehce okořeněná pěkně krvavým mordem madame Christie, a to za účasti malého teplomilného Belgičánka, který je mimochodem na našich rodinných Vánocích stejně pravidelným hostem jako Popelka. ()

Reklama

mosem 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Díl, ve kterém je Poirot opět kouzelný. Nicméně, některé věci na mne působily poněkud nepřesvědčivě. Už samotný vstup do příběhu, kdy pokažené topení bude opraveno až po svátcích. I když Londýn je klimaticky přívětivější než naše destinace, stejně si nemyslím, že by správce (zjevně luxusního) domu byl tak klidný k faktu pokaženého kotle a neřešil situaci okamžitě - ale fajn, autorská licence. V domě se stane vražda, zavražděn je otec ....a za dva dny jeho děti téměř v klidu zdobí vánoční stromeček - ano, byl to despota, ale přesto. Zasněžené ulice a na nich žena v lodičkách...asi jsou holky v Anglii fakt otužilejší. Ale nic z toho nemůže zkazit přívětivý dojem z Poirota. Z prostředí a atmosféry, ve které se tento příběh odehrává. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělá detektivka, Poirot se chystá na klidné prožití svátků, když mu v bytě klekne topení a v tu chvíli dostává pozvánku od bohatého obchodníka.. Po pravdě ten chlap byl tak odporný, že snad každý člen rodiny měl důvod ho kuchnout (čistě hypoteticky, samozřejmě).. Inu, změna závěti, diamanty v trezoru a celá rodina pohromadě, to je třeskutá zábava.. Ode mne je to tentokrát bez připomínek, mám obrovskou radost z toho, že jsem konečně jednou odhalila vraha.. ()

Hammond 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vánoční epizoda nás zavede na honosné anglické sídlo, kde Poirot tráví vánoční svátky jen proto, že mu doma vypovědělo službu topení - takže i na samotném sídle máme několikrát možnost vidět Poirota, kterak se chýlí ke krbu ve snaze se ohřát. Tradičně povedený díl, ve kterém se mi líbí i to, jak Poirot změní postoj k dárku od Jeppa, když zjistí, jak to s ním ve skutečnosti je... ()

Galerie (3)

Zajímavosti (4)

  • Film byl natočen podle knihy z originálním názvem "Hercule Poirot's Christmas" od Agathy Christie. (Borrtex)
  • Film měl dva náhradní názvy: "Murder for Christmas" a "A Holiday for Christmas". (ČSFD)
  • Ačkoliv je televizní zpracování poměrně věrné knižní předloze, jedna velmi významná změna provedena byla. V knize se na rozdíl od filmu vůbec neobjevil inspektor Japp. (ČSFD)

Reklama

Reklama