Reklama

Reklama

Princezna Nevěsta

  • USA The Princess Bride (více)
Trailer

Obsahy(1)

Hrdinové bez bázně a hany, chrabří piráti, všemocní kouzelníci, démoničtí zlouni a princezna čekající na záchranu – prostě pohádka, jak má být, jen tentokrát trochu lépe a s nadhledem... Žila, byla překrásná dívka jménem Pomněnka, která vyrůstala na statku. Tam také pracoval mladý čeledín Westley a jak už to tak bývá, postupně oba zjistili, že je k sobě něco pojí. Přísahali si věčnou lásku, ale aby mohli být svoji, odešel Westley do světa vydělat si peníze. Jenže loď, na které se plavil, přepadl Strašný pirát Roberts, jenž jak známo nebere zajatce. Truchlící Pomněnka padla do oka rozmarnému princi Humperdinckovi a ten oznámil, že si ji vezme za ženu. Ale než dojde ke svatbě, odehraje se sousta věcí, počínaje únosem princezny a konče znovuzrozením Westleyho. A to nemluvě o nezměrných dobrodružstvích, která naši hrdinové cestou za láskou a svobodou budou muset podstoupit, a setkáních s roztodivnými postavami jako jsou veršující obr Fezik, strůjce zázraků Divotvorný Max a především mistrovský šermíř Inigo Montoya. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (427)

nascendi 

všechny recenze uživatele

Nemyslím si, že môj vek desaťnásobne prekračujúci vek cieľovej skupiny divákov, môže byť prekážkou v zhodnotení diela, ktoré nepochopiteľne figuruje v Top 250 IMDb a má aktuálne 78 % od užívateľov ČSFD. Anglosaské rozprávky vo všeobecnosti narážajú na moje, slovanskými rozprávkami vyformované, vnímanie. Ako vo všetkom, i tu existujú nejaké výnimky (Hviezdny prach). Ale tento film považujem za nepodarok vo všetkých ohľadoch. Nie je možné ho považovať za predstaviteľa ktoréhokoľvek žánru uvedeného v popiske. Dokonca ani ako paródiu, ktorá nie je uvedená. Ale v poriadku, ak sa to niekomu páči má na to rovnaké právo, aké ja mám na to, aby sa mi film nepáčil. Dávam iba dve hviezdičky. Jednu pre Petra Falka a druhú pre chorého chlapčeka. Viac ani ň. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

V detských časoch by som bol určite nadšený viac. Je tu síce všetko, čo by taká dobrodružná rozprávka mala mať - láska, pomsta, piráti, kamarátstvo.... no ako celok mi to prišlo pomerne šedivé a príbeh slabo prepracovaný. Chcelo to ešte nejaký nápad na zápletku a trochu natiahnuť stopáž. Priemer. 60/100 ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: William Goldman .. Život je utrpení, Výsosti. Každý, kdo říká něco jiného, chce jen něco prodat. Stařík s knihou v ruce v úvodu slíbí mnohé. Mnohé z toho také dostaneme, to mi věřte! Kouzelnou Robin Wright netřeba vyzdvihovat, spíše bych vypíchnul Wallace Shawna, který ovládl každou svoji scénu. Princess Bride je opravdu hezká pohádka o velké lásce a cestě k jejímu naplnění, přes mnoho překážek. Obsahově je to celé v klasickém střihu, ale zejména dodaný humor je skutečně inteligentní ba místy odzbrojující. Osvěžující je i zvolené vyprávění, které scénárista zabalil do čtení vlastní knihy dědečkem chlapci, který tráví nemoc vysedáváním u televize(-ních her). Tento nenucený apel k návratu ke knihám má v dnešní době ještě daleko větší význam, než tehdy. 85%. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Za devatero útlaky a devatero nezdravými fixacemi na pomstu, žil, nežil, žil, nežil a nakonec žil... S parodií koketující pohádková fraška. V podivných kulisách, s krasoňem Elwesem a humorem pod úrovní očekávání a možného (s jednou crystalickou výjimkou). Takový Princ a pruďas s nasazeným pásem cudnosti. Vnuk paní Columbové se bavil, já moc ne. Možná to bylo Reinerem na místě předčítače.. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

RETRO Poslechněte pohádku z neobyčejné knížky, plné příšer, pomsty a dobrodružství …. Ano, tato pohádka není obyčejná. Je POTRHLÁ !!! Místo dialogů spíš takové veselé průpovídky a spousta šílených nápadů. Je až neskutečné, že od té doby, kdy jsem ji viděl poprvé, neztratila nic ze své ,,praštěnosti“. Jistým oceněním může také být synova věta: ,, Tu knížku by jsem chtěl!!“ A víte co? Já vlastně taky !! PŘÍBĚH**** HUMOR**** AKCE*** NAPĚTÍ *** ()

Galerie (71)

Zajímavosti (31)

  • Dědeček (Peter Falk) na začátku filmu sice řekne, že knihu „Princezna nevěsta“ napsal Simon Morgenstern, ten je ale fiktivní. Skutečným autorem knihy je William Goldman. (Nick321)
  • Ve scéně, kde šestiprstý králův pobočník (Christopher Guest) omráčí hlavního hrdinu (Cary Elwes), došlo nechtěně ke skutečnému omráčení a tato scéna kvůli autentičnosti ve film zůstala. (Falldrax)
  • Je celkem úsměvné, že Fezzik (André René Roussimoff) v pohádce léčí Iniga (Mandy Patinkin) z opilosti, při pomyšlení, že André René Roussimoff byl světovým rekordmanem v pití alkoholu, během 6 hodin dokázal vypít 119 lahví piva o obsahu 12 uncí, což činí přibližně přes 42 litrů. (Nick321)

Reklama

Reklama