Reklama

Reklama

V tomto postapokalyptickém dobrodružství je celá budoucí Země díky tání ledovců pod vodou. Kevin Costner jako osamělý poutník vezme pod svá pomyslná křídla matku s dcerou, aby je ochránil před partou kočovných tyranů. Díky staletí trvajícímu globálnímu oteplování, jež zapříčiňuje tání ledovců, je celá Země pod vodou. Poslední zbytky lidí přežívají na umělých plavidlech a v na vodě plovoucích městech neustále napadáni partou zlověstných pirátů v čele s Deaconem (Dennis Hopper). Jejich poslední šancí je Meriner (Kevin Costner), osamělý poutník, který se dokonale přizpůsobil novému prostředí. Společně s překrásnou ženou (Jeanne Trepplehornová) a její dcerou se vydávají navzdory Deaconovi a jeho kumpánům najít suchou zemi. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (644)

kinej 

všechny recenze uživatele

Sakra, tak tomuhle říkám něco podělat. Co chybělo k tomu, aby mohl být Vodní svět dobrým filmem? Téma samotné je hlubokou studnicí inspirace, ze které se také myslím daří tvůrcům čerpat. Lodě, města, kostýmy, ale i různé maličksoti, jako například interirér podpaulbí, jsou geniální. Vize budoucnosti je osobitá a v tomto ohledu to snad ani lepší být nemohlo. Ale co ty akční scény? Film by měl na nich stát, ale oni ho naopak srážejí. A co ten scénář a nevěrohodná hlavní postava? To jak nereálně je zde napsán jeho přerod od nenávisti až k citu k malé holčičce je pěkně zfušované. Nebo to to jak Enola o IschioCostnerovi Čmoudům vypráví, jak si pro všechny přijde a vyvraždí je? Kde to jsme? Scénář na úrovni akčního béčka s Chuckem Norrisem. A finále na vybuchujícím tankeru? Tohle má být vysokorozopočtový akční film? A proč se tam museli na konci srazit ty tři skůtry? Proč to trapné bungee? Proč? Tahle scéna téměř zabolela. To režisér ztratil soudnost? Vodní svět mohl být mnohem mnohem lepší, jak můžeme například vidět ve scéně ponoru do zatopeného města. Žel není. Vize by byla, ale realizace je pěkně zpackaná. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Myslím, že film si nezaslúži takú zlú reputáciu, minimálne mu nemožno uprieť veľkú porciu originality. Dejová linka síce výrazne neoslní, ale ani neurazí. Poznám veľa iných filmov s horším príbehom a lepším hodnotením. Ide o také slušne zahrané dobrodružstvo, na ktoré sa dobre pozerá, snímok ako stvorený na relax a oddych. 69/100 ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack James Newton Howard: 1. Main Titles ,2. Escaping The Smokers ,3. The Atoll ,4. Prodigal Child ,5. Smokers Sighted ,6. Swimming ,7. The Skyboat ,8. National Geographics ,9. Speargun ,10. The Bubble ,11. Helen Frees The Mariner ,12. Helen Sews ,13. Slide For Life ,14. Half An Hour ,15. We're Gonna Die ,16. Arriving At The Deez ,17. Deacon's Speech ,18. Haircuts ,19. Gills ,20. Why Aren't You Rowing? ,21. Balloon Flight ,22. Dry Land ,23. Mariner's Goodbye ,24. Main Credits ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Všichni od Costnera čekali nějaký pětioskarový velkofilm, a dostalo se jim neoskarového zábavného velkofilmu. Nejlepší na celém filmu byly speciální podvodní scény, které jen dokumentovaly tajuplnost oceánu a jiných hlubokých vod. To muselo stát peněz. Je těžké si představit, že film měl větší rozpočet než třeba Jurský Park. Vodní Svět je úplně jiným zobrazením možné budoucnosti, než se snaží zobrazit drtivá většina jiných sci-fi filmů z blízké či daleké budoucnosti. Bitvy vypadaly přesvědčivě. Imho Kevin Costner není špatným hercem, což splňuje i zde. Je to takový Šilený Max 90. let. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

První dvě třetiny jsou jednoduše skvělé a být takový i celý film, neváhám sáhnout po nejvyšším hodnocení. Jenže ten nepovedený závěr s "vysvobozovací" scénou z tankeru dobrý dojem z filmu naprosto kazí. Moc špatná je scéna, kdy se Costner probíjí tankerem a následně ho zapálí a to co následuje, včetně scény s bunjee-jumpingem, při které dostávám záchvaty smíchu. A nutno přiznat, že těžce přehrávající Denis Hopper není příliš šťastná volba. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (36)

  • Kevin Costner (Námořník) na filmu pracoval 157 dní - šest dní v týdnu. (ČSFD)
  • Město pod vodou je digitálně upravený Denver. (Cheeker)

Související novinky

Vodní svět se dočká seriálového pokračování

Vodní svět se dočká seriálového pokračování

30.07.2021

Studio Universal a producenti John Davis a John Fox přišli s poměrně nečekanou zprávou. Vodní svět, sci-fi z rou 1995, které se proslavilo zejména produkčními potížemi, kvůli kterým rozpočet narostl… (více)

Kevin Costner chystá desetihodinový western

Kevin Costner chystá desetihodinový western

02.01.2017

Když Kevin Costner poprvé usedl za kameru, bylo z toho 7 Oscarů, včetně toho za režii. Ano, řeč je o legendárním Tanci s vlky, na který však Costner nikdy úspěšně nenavázal. Vodní svět byl obří… (více)

Reklama

Reklama