Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tom, Soap, Eddy a Bacon jsou obyčejní mladíci z Londýna, kteří přemýšlí, jak bez práce přijít k velkým penězům. Využijí proto toho, že jeden z nich je geniální karetní hráč a tak dají dohromady pracně naspořených 100 000 liber a vyrazí do Harryho tajné herny. Výsledek je ale zdrcující - dluží Harrymu něco přes půl milionu, který musí do týdne vrátit, pokud se nechtějí setkat s Harryho „vymahači“. Co teď? Rozhodnou se proto okrást své sousedy, kteří se chystají uloupit marihuanu jistým pěstitelům. To vypadá slibně! Netuší však, že prodat ji nebude žádná legrace a londýnské podsvětí je malé. Zaplatit dluh tedy asi nebude žádný med. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (871)

Eliott 

všechny recenze uživatele

Ritchie v tomhle ohledu nikdy nezklame! Dost možná jde o nejlépe promyšlenou gangterku, jakou jsem kdy viděl a to jsem si jich odškrtl mnoho! Mezi další výrazné kvality bezpochyby patří ohromná dávka humoru a propracovaná akce, ze které nikdy není vidět více než je potřeba. Stejně jako většina děl tohoto umělce, je vyprávěno v mnoha rovinách a nezaměřuje se pouze na hlavní hrdiny. A nebo spíše takto, hlavních hrdinů by mohlo být mnoho, stačí si jen vybrat. Důležitých postav je vlastně tolik, že už ani nevím jejich jména. Nicméně má každá skupinka v příběhu dostatek prostoru a jejich činy je nakonec důmyslně svedou dohromady, přičemž nastane ve finálních 15-ti minutách nejmně pět důležitých zvratů. V minulosti jsem již považoval například Snatch za mistrovské dílo, později i novodobé Gentlemany. Zde mi to trvalo poměrně dlouho, neboť se nerad vracím a sleduji filmy starší než z roku 2000. Musím však konstatovat, že v tomto případě je starší lepší a mé neotřesitelně oblíbené filmy byly tímto pravěpodobně překonány. Zbytečně dloho mi trvalo, než jsem se pro toto dílo konečně rozhoupal a nyní nemohu myslet na nic jiného než, jak asi vypadá prodloužená verze. Tak snad se k té dvouhodinovce dostanu někdy v nadcházejících letech. 99% PS: Nikdy jsem neviděl Jasona Stathama takto mladičkého a hubeného. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Film mě nijak moc nelákal, abych se na něj podíval, ale když je v topce, tak musím no. :D Naštěstí se to přehouplo do takového stavu, že mě to moc bavilo. Takovýhle vtipný propletení mě baví a jsem rád za to jak to dopadlo. Jen ten konec mě štval. Zachránili prachy nebo ne? Nemám rád filmy, když si konec musím domyslet. :D ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Dynamicky a expresívne natočený film plný razantných filmových sekvencií, sprevádzaných rockovou hudbou, pojednáva režisér s tarantinovskou záľubou v rafinovane estetizovaný násilia. Dielo však trpí nezvyčajne veľkým prebujneným počtom postáv a dejových zvratov, postavených na sériu omylov a zámen. Režisér Guy Ritchie v dynamickom a expresívnym vizuálnom štýle okato ťaží z úspechu čiernych komédií. Britský film Zbaľ prachy a vypadni sa objavil odnikiaľ a vzbudil po celom šírom svete mierne pozdvihnutie. Neznámy scenárista a režisér Guy Ritchie nakrútil s neznámymi hercami sviežu zmes toho najlepšieho z dvoch kultových filmov: Pulp Fiction a Trainspotting. Či mu odpustíte kopírovanie, je už na vás. ()

Stegr 

všechny recenze uživatele

85% - Stejně jako v Podfu(c)ku tu Ritchie rozehrává rozsáhlou hru s tolika hráči, že docela trvá, než si člověk uvědomí, který je který, co dělá, pro koho to dělá, kdo je proti němu atd. Příběh samotný je v jednu chvíli tak zamotaný, že orientovat se v něm je velmi složité, ale s vypětím sil jsem to zvládl. Scénář je brilantní! Zdá se, že je někdo z nich úplně v hajzlu a najednou bum a je v pohodě a v hajzlu je někdo jinej a pak zase jinak... no nářez. Někdy mi však zvraty v ději přišly až moc vykonstruované, takže 85% je myslím tak akorát... ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Možná Ritchie převzal žánr hláškovacích gangsterek od Tarantina, ale jak tady, tak hlavně ve Snatchi dokázal, že se Quentin se svými prvotinami může jít klouzat. Asi nikdy nepochopím, jak se dá vymyslet scénář s takovými postavami (černoch z baru mluví za všechny), dějem (půl milionu, zhulenci, kulomet, strážník a spousta dalšího) a režijními vychytávkami, jimiž Guy úplně srší. Pohodový soundtrack, začátek nové éry a vznik kultovní parády. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (38)

  • Vinnie Jones byl v době natáčení stále aktivním profesionálním fotbalistou s platnou smlouvu v anglickém týmu Queens Park Rangers. Nepočítáme-li camea dalších fotbalistů v jiných filmech, jde o unikátní počin. (wafc)
  • Mickey (Ronnie Fox) má ve filmu zbraň Bren MK1 ráže .303 British. (dc125)
  • Film byl věnován Lenny McLeanovi. Bohužel představitel Barryho zemřel přesně měsíc před premiérou filmu. Mimochodem, než se stal hercem, živil se jako boxer bez rukavic. (don corleone)

Související novinky

Guy Ritchie chystá comeback

Guy Ritchie chystá comeback

16.05.2007

Pro producenta vykročení neobvyklým směrem, pro režiséra naopak návrat ke klasice. To je RocknRolla, nový film Guye Ritchieho. Režisér kultovních britských gangsterek Sbal prachy a vypadni a Podfu(c… (více)

Reklama

Reklama