Reklama

Reklama

Temné lesy

(seriál)
Trailer 1

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Sestra varšavského státního zástupce před 25 lety záhadně zmizela. Díky právě objevenému tělu má novou naději zjistit, co se tenkrát stalo. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (70)

Skeksis 

všechny recenze uživatele

Dej bol dobrý, len náhľady do minulosti mohli mať rýchlejšie tempo. Hudba mizerná, čo je na tú dobu pochopiteľné, ale aj tak... Do konca som netušila, kto je vrah, čo sa mi nestáva často. No najhlúpejší zo všetkých bol policajný vyšetrovateľ vrážd v minulosti. A mierne stupídny bol aj ten zo súčasnosti, lebo dnes už aj decku napadne, že pri mieste, kde sa našla mŕtvola, treba prezrieť všetky kamery v dosahu... ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Temné lesy v podání polské produkce vypadají překvapivě dobře. Musím však přiznat, že knižní předloha je určitě zajímavější a méně se vleče, což je pochopitelné. Udělat z čtyřset stránkové detektivky prakticky pětihodinový miniseriál se musí někde podepsat. Na druhou stranu, ploché vyobrazení postav mne u tak zdlouhavé záležitosti až zaráží. A to nemluvím o dost okatých oslích můstcích a chybějících vysvětleních. Atmosféra byla docela fajn a ve výsledku to dopadlo dobře. Určitě stojí za vidění a rozhodně doporučuji knihu. 65% ()

Reklama

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poliakom sa podarilo vytvoriť vcelku zaujímavý príbeh s peknými retro prestrihmi. Škoda že sa dej trochu viac nevenoval aj Malczakovi a udalostiam v roku 1994 ktory mohol nahradiť niektoré slabšie miesta v dejovej línii v súčasnosti. A v každom prípade to mohlo mať prekvapivejší záver, na druhej strane mu ostal ten najviac reálny. Oceňujem boj prokurátora proti skorumpovaným novinárom ktorí figurujú na výplatnej listine bohatých ľudí nielen u susedov v Poľsku. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

W głębi lasu rozhodně není seriál, který by dokázal zaujmout v první minutě, ale rozhodně se o to snaží. Používá k tomu dva zcela odlišné avšak provázané příběhy. Zpočátku se soustředí zejména na děj odehrávající se v první polovině 90. let. Důvod je jasný, teenegři a retro kolorit je pro diváka mnohem atraktivnější, než složitější dějová linie ze současnosti. Postupně se však důraz přesouvá na pátrání varšavského prokurátora po pravdě a vlastní sestře. Rozhodně se nedá říct, že by bylo všechno z počátku přehledné, ale jednotlivé střípky do sebe postupně zapadají a divák se tak nestává jen svědkem vyřešení všech zločinů, ale zároveň více proniká do vztahů mezi postavami. ()

MI-380 

všechny recenze uživatele

Z cobenovek na Netflixu zatím nejslabší. Čtu knihy, mám porovnání. Tady jde o neúnosně natahované scény na úkor děje, takže ani šest padesátiminutových epizod nedokázalo převést alespoň většinu románového děje do filmové řeči. I těch scénáristických změn bylo přespříliš, doporučuji přečíst knihu. Mnohem lépe dopadly seriály Cizinec, Nevina nebo Nadobro ztracený, u nich jde o rovnocenný zážitek s knihou. Jsem zvědav na další, Netflix s Cobenem podepsali smlouvu na 14 románů… 60 % (aktuálně 1 008 hodnotících s průměrem 71 %). ()

Galerie (11)

Zajímavosti (2)

  • Keď sa v deji presunieme do roku 1994, keď mladý Pawel čaká Lauru pred jej panelákom, zreteľne vidieť, že na bytovke sú plastové okná, čo v roku 1994 nemohlo byť. (Stillborn83)

Reklama

Reklama