Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roce 1965 vznikl podle scénáře Václava Nývlta (zároveň autor předlohy „Dva miliony svědků“) a pod režijním vedením Evy Sadkové kriminální snímek, kde vyšetřovatelé Suda (R. Lukavský) a Koval (J. Tříska) stojí tváří v tvář případu vraždy, která se udála doslova v přímém přenosu. Při premiéře původní televizní detektivky „Případ pro tři vrahy“ dramatika Petra Tarantíka (M. Macháček) je ve studiu zabit elektrickým proudem před očima miliónů diváků, celého štábu i ostatních účinkujících herec starší generace Faltys. Každý z mnoha přítomných může být pachatelem. Motiv však měli jen někteří. Například architekt Balabán (R. Hrušínský), milenec Faltysovy ženy (I. Kačírková), asistent režie Číž (V. Olmer), jenž stál o jeho chráněnku Jindřišku (J. Břežková), nebo herec Ajm (J. Holý), jehož k zavražděnému pojilo silné nepřátelství… (Česká televize)

(více)

Recenze (46)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Můžete si vybrat svého vraha i svou smrt." Vyšetřování smrti v přímým přenosu mě bavilo. Usvědčení vraha mě zarmoutilo. Obávám se, že z týhle důkazní nouze by ho vysekal i tesař večerně studující práva. To je škoda, protože postavičky podezřelejch mě dost bavily. Zejména dramaturg Vorlíček to s dudlíkem docela rozjel, ale i poklidnej architekt Balabán byl hodně zábavnej a nejpodezřelejší byl osvětlovač Haukvic, protože seděl daleko a neměl motiv. Tohle bych prostě nechtěl vyšetřovat, ale soudruh kapitán Suda pojal tu rekonstrukci činu po Herculovsku a za mě to bylo docela dobrý. ()

mh.mail 

všechny recenze uživatele

40% - Poměrně neznámá detektivka, kterou natočila dlouholetá televizní režisérka a na výsledku je to znát - ačkoliv je to film pro kina, vypadá spíše jako televizní inscenace. To samo o sobě by ještě nemuselo být na závadu. Tady se však hodně mluví a málo koná. Vztah vyšetřovatelů v podání Jana Třísky a Radovana Lukavského mi byl taky záhadou - na začátku vyšetřování Tříska Lukavského nezná a považuje ho za televizního zaměstnance. To tam byli vysláni každý odjinud? Námět jako takový byl celkem zajímavý, ale vyšetřování se táhlo a odhalení pachatele mi přišlo spíše jako dílo náhody než dedukce vyšetřovatelů, ačkoliv poctivě proškrtávali seznam podezřelých. ()

Reklama

Schlierkamp 

všechny recenze uživatele

Velmi kvalitní československé krimi s množstvím známých herců, které se odehrává v zajímavém prostředí - televizním studiu. Duo kriminalistů (nepřístupný tvrdý Lukavský a mladý snaživý Tříska) řeší smrt slavného herce, jež se odehrála v přímém televizním vysílání. Příběh je velmi dobře postavený, do poslední chvíle člověk netuší, kdo je vrah. Z herců bych dále vyzdvihl tradičně R. Hrušínského, J. Holého a především M. Macháčka. Vzhledem k poněkud kostrbatému a možná příliš složitému vysvětlování vražedné metody, jsem neudělil absolutní hodnocení, avšak to nic nemění na tom, že se jedná o vynikající krimi. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Detektivka z televizního prostředí, kdy je během přímého přenosu zavražděna hlavní postava. Celý štáb je tím pádem podezřelý a záhadný mord přicházejí vyšetřit kriminalisté v podání Radovana Lukavského a Jana Třísky. Obrovská plejáda našich tehdejších hereckých es se spolehlivě postaralo o napětí i o zábavu, Rudla Hrušínský a Miroslav Macháček opět top. Moc mě překvapila Jana Břežková, za mlada byla výstavní koc, škoda, že potom pořád nosila to šílený afro :). Je zajímavé i sledovat, jak se natáčí přímý přenos v ateliéru a jak jsou přítomni všichni, co se kolem filmu motají. ()

fragre 

všechny recenze uživatele

Jan Tříska jako trochu hejskovitý kriminalistický elév, Radovan Lukavský jako jeho mentor s kamenným obličejem a kousavými poznámkami a řada velice dobrých herců i v maličkých roličkách. Obvzláště kouzelný je Luděk Munzar jako přiopilý (či přiopilost předstírající) a z kriminalistů i oficiózních hesel si utahující novopečený tatínek (a potměšilý intelektuál). Velmi pěkná česká (tj. založená spíše na psychologii, dialozích a atmosféře) detektivka, na které je vidět postupné tání režimu v polovině šedesátých let. Pod titulky je už dokonce bigbeatová písnička hraná tehdy slavnou skupino Mefisto a zpívaná Pavlínou Filipovskou. Tři a půl hvězdičky. Při novém shlédnutí musím trochu přidat. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (1)

Související novinky

Jan Tříska (1936 - 2017)

Jan Tříska (1936 - 2017)

25.09.2017

Po nešťastném pádu z Karlova mostu zemřel ve věku osmdesáti let herec Jan Tříska, celoživotní oblíbený představitel shakespearovských rolí. Jeho touha stát se tanečníkem vzala za své, když mladého… (více)

Reklama

Reklama